obiwanjacobi

Lid

Laatst actief vorig jaar

 1. vorig jaar
  di 20 feb 2018 14:33:19 CET
  obiwanjacobi heeft het onderwerp gestart Regenwater.

  http://www.regenwater.com/

  Wellicht interessant voor de mensen die regenwater willen hergebruiken.

  [2c]

 2. 2 jaren geleden
  vr 03 nov 2017 11:33:36 CET

  Niet zozeer leidingdruk, denk ik. Meer dat alles met aan- en afvoer dan lekker dicht bij elkaar zit en je niet door je hele huis (muur/vloer) gaten hoeft te boren om leidingen weg te werken.

  [2c]

 3. vr 03 nov 2017 11:02:58 CET

  Uittekenen op schaal op papier en je trailer uitknippen. Dan zie je binnen een minuut of het gaat...
  [2c]

 4. di 20 jun 2017 08:09:50 CEST
  obiwanjacobi postte in Trailerkeuze.

  Interessant idee, zo'n overhang. Maar dan moet je vloer dragend worden en dan heb je dikker/sterker matteriaal nodig... Oftewel, de vraag is of je er wel iets mee bespaard.

  Ik zag laatst een filmpje van een tiny house van 12" breed op een gewone trailer (op YouTube). Ze hadden de gehele vloer dikker (en dragend) gemaakt...

  [2c]

 5. wo 17 mei 2017 16:14:01 CEST
  obiwanjacobi postte in Trailerkeuze.

  Ik zie het niet helemaal voor me wat je bedoeld, maar probeer een manier te vinden die zo min mogelijk gaten in je vloer achterlaat en de gaten die er dan wel in moeten, water de goeie kant op laten gaan (naar buiten) en (bijna) geen kou-brug vormen.

  Het is goed om dit soort details met een expert te bespreken (en dat ben ik niet ;-).

 6. wo 17 mei 2017 09:50:30 CEST
  obiwanjacobi postte in Trailerkeuze.

  -image-

  Je klemt dus als het ware rond het frame van de trailer. Met meerdere beugels kan je dus je vloerbalken vast maken (klemmen) aan het frame.

  [2c]

 7. ma 01 mei 2017 17:37:58 CEST
  obiwanjacobi postte in Zelf <3500kg onderstel maken.

  De nederlandse wetgeving rekent niet in voet - ik zou dus niet klakkeloos Amerikaanse maten overnemen.

  Wanneer je zelf een trailer gaat maken, bedenk dan goed waar de krachten spelen (hint: de muren) en waar die krachten moeten worden opgevangen op de trailer (hint: de buitenkant/rand) en naar de assen (en dissel) geleid worden. Ik zou de vlemmix trailer niet als voorbeeld nemen. In mijn ogen is dit een boottrailer met wat aanhangels. Als ik naar die constructie kijk, zie ik niks dat erop duidt dat ze over gewichtsverdeling (anders dan assen-dissel) hebben nagedacht.

 8. 3 jaren geleden
  do 10 nov 2016 12:54:32 CET
  obiwanjacobi postte in Watersystemen.

  Zo'n filter haalt geen bacterieen eruit (voegt er waarschijnlijk nog wat aan toe). In mijn boekje is het dan niet drinkbaar. Urine is bijna steriel als het uit het lichaam komt, maar tevens is het een magneet voor bacterieen - dus da's maar van korte duur. Als je het gefilterde water zou koken dan zijn alle bacterieen dood en is het geschikt voor consumptie. Hetzelfde geldt voor regenwater maar in regenwater kunnen ook kleine hoeveelheden chemicalien zitten waar je geen invloed op hebt - wat je door de gootsteen spoelt ben je zelf bij. Een (actief) koolstoffilter kan deze chemische stoffen binden en eruit filteren. Een regendruppel vormt door een 'stofje' in de lucht... Ook is het oppervlak dat je gebruikt om de regen op te vangen van belang - dat kan ook vervuiling introduceren.

  Dit gezegd hebbende, je kan best wel wat hebben en je hoeft er dus ook niet paniekerig over te doen, maar onnodige risico's nemen krijg je misschien ook spijt van...

  @Anne: je hoeft toch niet 2 spoelbakken te hebben om twee kranen te nemen?

 9. ma 19 sep 2016 09:28:01 CEST
  obiwanjacobi postte in Forum Feedback.

  Admin: je zou een fav.ico in de root van de web site kunnen zetten, zodat wanneer je een bookmark maakt een leuk plaatje/logo erbij hebt..?

 10. zo 18 sep 2016 08:41:44 CEST
  obiwanjacobi postte in Trailerkeuze.

  In de link bovenaan deze discussie staat:

  material steel, O-beams

  Daarom ging ik er vanuit dat het geen alu was.

  Daarnaast is het ontwerp van deze trailer precies afgestemd op de bouw van een tiny house.

  Op welke manier dan?

  Het geintegreerde trailer idee komt voort uit de staal-frame voorbeelden die je her en der voorbij ziet komen. Ik was opzoek naar voorbeelden van het gebruik van (ultra) lichte bouwmaterialen, vandaar. Toen dacht ik, waarom zou je niet ook de vloer daarvan maken (met steunen om de krachten naar de wielen te krijgen)..?

Bekijk meer