T

theddy

Lid

Laatst actief 3 jaren geleden

 1. 3 jaren geleden
  wo 07 sep 2016 02:10:53 CEST
  T theddy postte in Strak verschil met woonwagens.

  "misschien ook de mogelijkheid benoemen tot bewoning voor oudere mensen, langer zelfstandig ed."
  Ik wil er nog een punt toevoegen.....
  Het vrij en losstaand wonen in de TH's wat ik zéér belangrijk vindt m.b.t. geluidsoverlast, vooral contact geluid, omdat je de muren niet met die van de buren hoeft te delen. de TH's staan namelijk los van elkaar !
  De grootste klacht is burenoverlast ! door contaktgeluiden, zoals tikken op de muren, lopen boven je hoofd, slaan met deuren enz.... Daar heb je in een TH geen last van deze stress wat de grootste volksziekte is van de door overbevolking veroorzaakte conventionele geschakelde woonvorm ! En (goedkope) flats zijn helemaal vreselijk ! (dit allemaal om duidelijk te maken het verschil tussen vrij of onvrij te wonen). Wat vrij wonen mogelijk gemaakt wordt voor laag betaalde inkomes en ouderen met alleen AOW die nu noodgedwongen naar een beneden woning moeten vanwege de trappen zoals ik en wil beslist niet naar zo'n vreselijke woonvorm voor bejaarden, waar de kamertjes zéér gehorig zijn omdat er maar een steens muurtjes tussen staan en waar je totaal onvrij bent en betutteld wordt..... Een normaal conventioneel vrijstaand huis van b.v. steen kan ik niet betalen en is alleen betaalbaar voor de Elite en miljonairs. Dus het TH concept is ook interessant voor ouderen, met alleen AOW, en met een klein spaartegoed, want je moet toch geld hebben om dat huisje te laten bouwen.

 2. wo 07 sep 2016 01:43:33 CEST
  T theddy postte in Wat is nou echt een Tiny House?.

  Voor mij is een tiny house op zich zelf geen argument (het kleine huisje), het mag voor mij later wel groter worden d.m.v. uitbouw. Ook het "green" aspect is voor mij wat minder. Het hoeft voor mij niet zo'n geitenharen sokken sfeer te hebben. Dat voelt voor mij zo onvrij, omdat je overal op moet letten of je niet perrongeluk de verkeerde zeep of zo gebruikt en dan op je vingers getikt wordt door je naaste geiten sokken buren. Mij gaat het om de vrijheid van wonen zonder overlast van buren ! Vrijliggend wonen, dus.
  Als "gewone man", met laag inkomen is het onmogelijk om vrij te kunnen wonen, wegens de hoge huur en koopprijzen van `normale conventionele´vrijstaande huizen. Behalve in de leegloopgebieden in het hoge noorden, waar niemand wil wonen, als je nog een sociaal leven op na wilt houden en dan dus vereenzaamd. Daarom is het "tiny house" concept een goede oplossing voor dat financiële probleem. De reden dat men en vooral ik in een vrijstaande woning wil wonen is niet de luxe maar het vrij ervaren en geen last te hoeven hebben van contact geluid , wat men meestal heeft bij de conventionele woonvorm geschakelde, huizen zoals, rijtjeshuizen, flats, appartementen, verzorgingshuizen, enz...Altijd dat gebonk, getik, smijten van deuren, s'morgens vroeg al rennen van kinderen boven je hoofd, of in het bejaardenhuis de thuiszorg om 07 uur al, met een hoop lawaai met deuren gooien (zelfs dat heb ik meegemaakt), enz...... Ik wil of moet nog één keer verhuizen in mijn leven en dat zal nooit meer naar een gekoppelde woning zijn vanwege het contact geluid, wat je altijd hebt als je de muren met je buren moet delen, dus een gehorige woning ! Ik heb me de buik vol van ! Daarom is het concept van de "tiny house" zo interessant, alleen al om het feit, dat het los staat van de andere huizen Het is een betaalbare oplossing om vrij te kunnen wonen! wel moet aan de voorwaarde voldoen, dat die huisjes op voldoende afstand van elkaar staan, met eigen grond er om heen, dus niet zoals op een camping of zigeunerkamp, vlak naast elkaar. Dan heb je nog last van elkaar als er een zijn muziek hard aan heeft staan. Daarom is het voor mij zo interessant. En het "eco/green" gehalte is dan mooi meegenomen en zal er wel aan meedoen, ook aan de gezelligheid, wel met respect voor de privacy, als het ooit lukt om in zo'n woning te mogen wonen.

 3. di 06 sep 2016 20:04:55 CEST
  T theddy postte in Stel je even voor.

  Tja, ik ben geïnteresseerd in de tiny houses, maar meer om andere redenen dan alléén de eco green redenen.
  Mijn grote reden is het te mogen wonen in een VRIJSTAAND huisje met eigen grond er om heen, wegens ontbreken van het contact geluid overlast, tussen de woningen van de buren in de conventionele woonvorm, zoals rijtjeswoningen, flats, appartementen, enz. , waar ik gek van wordt !
  Daar een gewoon vrijstaand huis met grond onbetaalbaar is voor een laag inkomen, zie ik dit als een mogelijkheid om vrij te kunnen wonen, als “gewone”man, zonder dat je bij de Elite behoeft te horen en eigenlijk miljonair moet zijn, om vrij te kunnen wonen. Maar de insteek van de kleine huisjes is blijkbaar alleen de eco green, dus voor dat andere is dan geen plaats?
  Daarbij ben ik een oudere, heb ik dan een kans? b.v. je hebt ook kant en klare tiny houses die er in een dag gebouwd kunnen worden, dus hoeft dan niet zelf te bouwen, hoewel ik heel handig ben met twee rechter handen, maar het zware werk zal me niet meer lukken. Ik wil later niet wegkwijnen in zo’n vreselijke verzorgings-tehuis, waar je ook veel last hebt van geluidsoverlast, van om 07 uur s’morgens al de slaande deuren, de rollators die tegen de deuren knallen, de lift die herrie maakt en het eeuwige geklets op de gang, wat je gewoon in je kamer hoort. Ik weet het van het verzorgingshuis waar mijn moeder in zat. En heb voor tijdelijk ook een paar maanden in zo'n seniorenflat gewoond en ben wegens deze geluiddovelast gillend weggevlucht. Nooit meer in zoiets wonen Vreselijk….. Woon nu in een gehorige flat op 4 hoog in Amsterdam en zal in de nabije toekomst naar beneden moeten. Maar wil niet doodliggen in zo'n vreselijke zorgflat ! .vandaar die belangstelling voor deze nieuwe woonvorm.

 4. di 06 sep 2016 18:57:53 CEST
  T theddy is lid geworden.