rraggl

Lid

Laatst actief [verborgen]

 1. vorig jaar
  ma 30 jul 2018 14:45:52 CEST
  rraggl postte in Stel je even voor.

  Zo, hier ben ik dan: Rene, 38, Single. Van origine ben ik half-Tiroler / half-Nederlander en ben mijn hart verloren op Schouwen-Duiveland (Zeeland). Zou hier ook graag willen blijven, maar dan Tiny. Heb nu een best groot (en ook best mooi) koophuis en kan het ook wel betalen, maar ja... ik leef en werk bijna uitsluitend voor het huis. Veel onderhoud, schoonmaak, hoge kosten (jaren 30 huis, dus vraag niet naar isolatie) en omdat je alle ruimte hebt ook veel meer spullen dan nodig en geen overzicht meer.

  Een jaar of drie geleden ben ik via de minimalisme-beweging gaan volgen - en heb daar nog een heel eind te gaan. Uiteraard op YouTube opgezocht hoe anderen dit aanpakken en zo kreeg ik dan gauw de eerste Tiny House videos getoond en ik was direct verkocht.

  Onafhankelijk, voordelig, vrij en ook nog eens duurzaam. Mijns inziens de weg naar de toekomst en de oplossing voor vele grote problemen die wij hier hebben.

  Maar al gauw bleek, dat men in Nederland / Europa algemeen nog niet zo ver is. Van de verkaveling begonnen (kleinste lap grond op Schouwen is 200k+ EUR) over de bouwbedrijven (kennen het niet / kunnen het niet) tot regelgeving (mag gewoon - nog - niet) toe. Een grote ramp, wat ik zo ver kon vinden.

  Het is m.i. dus nog wachten. Als het dan zo ver is, ga ik dus volgens plan met de opbrengst van mijn huis een Tiny House kopen en daar mijn pensioen doorbrengen. Het liefst helemaal passief en off-grid. Van niemand afhankelijk zijn behalve mezelf. Hout, steen en glas als materialen, met een mooie veranda erbij en een schuurtje ernaast, waar ik lekker met mijn hobbies (oa houtbewerking en analoge fotografie) bezig kan zijn. Tenminste zo hoop ik mijn pensioen door te kunnen brengen. Als ik dat dan met misschien 70 jaar een keer mag... ;-)

 2. ma 30 jul 2018 14:24:48 CEST
  rraggl is lid geworden.