G

Guido

Lid

Laatst actief vorig jaar

 1. vorig jaar
  zo 30 sep 2018 14:43:52 CEST
  G Guido postte in Tiny wonen in Limburg.

  Volgens mij als ik goed onthouden heb heb je een stuk grond van 300 meter dat is best netjes volgens mij en ja daar betaal je al gauw dik meer dan 'n ton voor hier in zlb. Geld zal het altijd kosten ofwel betaal je huur voor de grond of een koopprijs. En 48 m2 woon oppervlak nou meer dan prima voor mij en als de locatie gunstig zou zijn geweest had ik het zeker gedaan.

  Ik woon nu gehuurd omdat ik geen geschikte koopwoning kon vinden voor mijn zieke vrouw we betalen nu 3x zoveel woonlasten als toen we een eigendom woning hadden. Dus wij gaan behoorlijk minder betalen als ik een leuk tinyhouse met eigen grond van 150k zou kunnen kopen hier in zlb.

  Als ik geen cash geld zou hebben zou ik nog steeds een hypotheek afsluiten voor 150k zeker met deze lage rentes. Dan zou ik nog steeds flink stuk minder betalen dan we nu doen.

  En zelf (laten) bouwen ja als je dat kan of iemand weet die dat voor een gunstig bedrag kan heb ik daar ook wel trek in maar net wat je zegt de grond is het duurste en dat huren heb ik geen zin in ik wil grond en huisje in vol eigendom.

  Ik vind het maar niks dat ik nu een verhuurder om toestemming moet vragen om zonnepanelen op het dak te leggen of een warmtepomp aan te leggen. Om de energie kosten omlaag te brengen dat mag allemaal niet zomaar. Als je van huren afhankelijk bent zoals sociale huur dan ben je dubbel genaaid want dan kan je die kosten besparende dingen ook niet zomaar doen. De provincie heeft een stimulerings-lening met 2% rente ideaal maar de huiseigenaar moet mee ondertekenen en doet dat dus niet.

  Dus huren wil ik vanaf.

  Ik heb juist mijn geld voor een deel bij elkaar gekregen door eigendom te hebben en af te lossen en tegelijk betaalbaar wonen. Wij hebben niet op 100% gezeten of zelfs erboven ik heb altijd heel ruim op veilig gespeeld dus ook in de crisis tijd toen wij al wilden verkopen gewoon die crisis jaren uitgezeten en de woning nog verder opgeknapt en toen pas verkocht. Dat heeft ons flink wat gescheeld. Daarbij geld sparen.

  Wij leven heel zuinig dat is een sport geworden nou ja als je dat maar lang genoeg volhoud heb je zo een leuk bedrag bij elkaar.

  Belgie Duitsland trekt mij persoonlijk niet zo Duitsland is te ver weg van Maastricht en ik heb wat vrienden in België wonen daar word je als Nederlander met de nek aangekeken en is contact met de buurt niet fijn.

  Als je samen op zo'n terrein woont met tinyhouses staan de neuzen allemaal zo'n beetje dezelfde kant op je kan leren van elkaar en elkaar helpen dat lijkt me wel leuk.

 2. za 29 sep 2018 21:06:27 CEST
  G Guido postte in Tiny wonen in Limburg.

  hmmm hoewel allemaal niet zo goed nieuws wel fijn dat jij er zoveel vanaf weet @Stefan. Een miljoen heb ik helaas niet voor die sporthal in Cadier en Keer die sporthal is mij ook niet onbekend ik kwam daar vroeger wel eens. Bedankt voor al de informatie.

  Trouwens voor mensen die meer in noord limburg wonen is dit misschien iets: https://www.funda.nl/koop/kelpen-oler/huis-40679867-tiny-house-in-voorbereiding-bouwnr-1/

 3. za 29 sep 2018 20:48:29 CEST
  G Guido postte in Tiny House voor Ouderen.

  Beste @HannoP,

  Ik ben bijna 54 en mijn vrouw 41. Als ik over paar jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereik gaat mijn inkomen behoorlijk omlaag en krijg maar 50% AOW en heb geen aanvullend pensioen opgebouwd. Dus dat gaat behoorlijk minder inkomen worden dan we nu hebben.

  Mede voor die reden zijn wij in de omgeving van Maastricht op zoek naar mogelijkheden hoe we kunnen overstappen naar een tiny house. Wij gebruiken nu ook maar een klein gedeelte van onze 85m2 woning dus wij hebben totaal geen problemen met klein(er) wonen.

  Zoiets als https://www.funda.nl/koop/kelpen-oler/huis-40679867-tiny-house-in-voorbereiding-bouwnr-1/ lijkt me wel iets voor ons alleen dan wel in onze omgeving. Door de lagere kosten kan ik de inkomen val vanaf AOW opvangen en kunnen we met dezelfde koopkracht onze oude dag op ongeveer dezelfde voet verder leven zonder toeslagen nodig hoeven te hebben.

  Tevens kan je dan duurzaam leven en ook daar weer aanzienlijk minder kosten.
  Ik heb contact gehad met onze gemeente ze vinden het een logisch goed en modern idee alleen konden zij niets voor ons doen omdat ze geen grond hebben die ze ons konden verkopen. Ik moet daarvoor bij bouwbedrijven zijn. Nou ja zo kom ik natuurlijk niet verder.

  Zulke initiatieven zoals de link hierboven zou mij zeer aanspreken als dat hier in zuid-limburg ook werd gedaan. Mij lijkt het de ideale oplossing. Klein woning woning poetsen weinig energie kosten zonnepanelen.

  Mij lijkt zoiets ook voor startende huiseigenaren ideaal nu de woningen met rap tempo steeds duurder worden. Je kan beginnen met een tiny house en als er kinderen komen na een tijdje kan je doorgroeien naar iets groters tot de kinderen weer "uitvliegen" en je weer tiny kan gaan wonen.

 4. vr 17 aug 2018 16:28:51 CEST
  G Guido postte in Tiny wonen in Limburg.

  Kun je niet met paar mensen samen een stuk grond kopen ergens in het Mergelland en daar paar Tiny houses op zetten? Heerlen is voor mij of eigenlijk vooral mijn vrouw te ver weg van haar familie en vrienden in Maastricht. Zoals gezegd heeft ze dus reuma lange stukken auto rijden lukt niet. We konden in Kerkrade aan bungalow kopen dat wilde ze toen ook niet. In Maastricht e.o. heb ik geen betaalbare bungalow kunnen vinden. We huren er nu een van een woning stichting. Prima woning heel tevreden mee maar hij is niet tekoop helaas.

  Dus ja de jaren schieten voorbij voor je het weet zit je in de AOW op een houtje te bijten. Nu kan ik financieel nog iets doen daarom wil ik ons geld hierin stoppen zodat we goed zitten ook als we straks in de AOW zitten. Zonder hoge huur en energie kosten.

  Mij lijkt als je met paar mensen die beetje geld hebben samen een stuk grond koopt waar ook andere een gedeelte van kunnen huren/pachten kan je er misschien met meerdere huisjes op staan.

  Persoonlijk wil ik het liefste zo zuidelijk mogelijk en in de buurt van Maastricht. Paar kilometers rijden is geen probleem maar Heerlen is ons te ver helaas.

  https://www.funda.nl/koop/sint-geertruid/bouwgrond/+5km/

 5. do 16 aug 2018 20:32:49 CEST
  G Guido postte in Tiny wonen in Limburg.

  Ik wil bij deze mijn vrouw en mezelf ook bij de groep aanmelden die geïnteresseerd zijn in een Tiny House in Maastricht of elders in Zuid-Limburg. Grond kopen is ook hier geen probleem.

  Ik heb op dit moment hierover contact met de gemeente Maastricht maar zij hebben geen grond in bezit die bedoeld is voor wonen.

  @Stefan

  In een van de mails die ik van de gemeente Maastricht kreeg zeiden ze:
  Toevoeging van een woning is bovendien niet zo maar meer mogelijk met het oog op het woonbeleid, dat inspeelt op de veranderende aantallen inwoners en samenstelling van de bevolking. Gemeenten in Zuid-Limburg willen een overschot van bepaalde woningen op bepaalde plekken in de toekomst, met name in de stadsrand, voorkomen. Onder voorwaarden is dit wel mogelijk, dan moet u denken aan toekomstbestendige woningen op perspectiefrijke plekken. In dat geval is hoe dan ook compensatie aan de orde, bijvoorbeeld door sloop van een andere woning of wellicht storting in een sloopfonds. Dat lijkt me in uw geval moeilijk.

  en ook:
  De conclusie van mijn collega klopt: grond met bouwbestemming is in de regel reeds bestemd voor ontwikkelingen. U zou eens kunnen aankloppen bij eigenaren en/of ontwikkelaars met bouwtitels.

  Wat betreft het verhaal dat Tiny Houses iets is voor rijke hipsters is een beetje gek. Ik denk als je rijk bent ga je in een mooie villa in de natuur wonen. Ik wil vooral in een Tiny house wonen omdat ik een hoge huur betaal. We hebben onze eigendom woning in januari verkocht omdat mijn vrouw vanwege reuma de trap niet meer op/af kon. Daarom wonen we nu in een nultreden woning maar wel 3x zo duur per maand.

  Ik ben nu 53 over 15 jaar bereik ik de pensioengerechtigde leeftijd en heb geen aanvullend pensioen opgebouwd en ga dan dus behoorlijk in inkomen achteruit. We hebben wat spaargeld waar we eventueel een tiny house van kunnen kopen als we dan ook nog onze eigen energie opwekken scheelt dat enorm aan woonkosten en kunnen we een prettige oude dag hebben zonder (zorg/woon) toeslagen nodig te hebben van de overheid.

  Mij lijkt dit een win/win situatie. Enige wat de gemeente hoeft te doen is ons een beetje prettige plek aanbieden waar we een stukje grond kunnen kopen. Of we kopen het samen of elk apart.

 6. do 16 aug 2018 20:18:41 CEST
  G Guido is lid geworden.