T

TinyXL

Lid

Laatst actief vorig jaar

 1. vorig jaar
  zo 09 sep 2018 22:26:45 CEST
  T TinyXL postte in Verwarming.

  We willen dit in combinatie met een pelletcv doen. De combinatie zal ons ook gelijk van warm tapwater voorzien.

 2. wo 29 aug 2018 13:18:19 CEST

  Deze trailer wordt speciaal voor ons gemaakt bij een landbouwaanhanger bedrijf. Helaas is dit er nog niet standaard, dit had ons maanden werk, uitzoeken en waarschijnlijk ook een hoop geld gescheeld. We hebben wel bij verschillende bedrijven aangegeven dat, als ze zo'n trailer actief zouden gaan promoten, ze waarschijnlijk best een gat in de markt zouden kunnen opvullen, maar ze komen bijna allemaal wel om in het werk tegenwoordig dus ik heb het idee dat ze niet echt intentie hebben om zich er verder in te verdiepen. Het gewicht kan in totaal 7500kg dragen (rijdend), dit is inclusief de trailer zelf welke wel een stuk zwaarder is dan die van bijvoorbeeld Vlemmix. Eenmaal op de standplaats ondersteund kan je er nog wel wat meer gewicht op kwijt.

 3. wo 29 aug 2018 13:10:57 CEST
  T TinyXL postte in Stel je even voor.

  Hii,

  Wat een leuke berichten allemaal:)
  Ik wilde al langer iets posten op het forum maar tot nu toe nog niet echt de tijd voor genomen.

  wij zijn een stel van rond de 30 jaar en hopen einde van het jaar tiny te gaan wonen op een vaste standplaats voor een periode van ruim 9 jaar.

  De bouw van ons TinyHouseXL start over ongeveer 6 weken.. Waarom XL?;) Omdat onze trailer 9,5x3 meter is en daarmee ietsje groter dan de meeste trailers. Nog steeds klein, maar ik kan me voorstellen dat mensen ons huisje naast een huisje van 7 meter een soort villa op wielen vinden.

  Onze grootste wens was om ons eigen bed mee kunnen nemen en een slaapruimte te hebben waarin je kan staan. Hoe stom misschien, ik zag het niet zitten om ’s avonds kruipend via een smalle trap over mijn man heen, die uren eerder naar bed gaat, mijn bed in te moeten kruipen. Daarbij moet onze slaapruimte gescheiden zijn van het woongedeelte wegens het afwijkende werk en slaapritme tussen mij en mijn man.

  Na vele ontwerpen, met veel puzzelen en schuiven, bleek toch dat dit niet echt mogelijk was met de standaard rijbewijs BE-trailers, qua grootte en qua gewicht niet. Een hoge slaapkamer betekent dat je hier de badkamer niet onder kwijt kunt, deze moet je er dan weer naast plaatsen.

  De zoektocht naar een trailer van deze grootte, en de bijbehorende regels, was niet gemakkelijk, dit heeft maanden in beslag genomen. Uiteindelijk is dit gelukt bij een landbouwcarrosserie. Gelukkig, want onze slaapkamerwens is voor ons doorslaggevend geweest in het wel of niet tiny wonen.
  Voordeel van deze landbouwtrailer is, dat je ook minder rekening hoeft te houden met het gewicht, we kunnen er rijdend tot 7500kg totaal op plaatsen.

  Wij zijn super blij met het ontwerp van ons huisje hoe het nu is, met een slaapkamertje op ongeveer 1,00m hoog, hieronder een kruipruimte voor alle techniek, waar de waterfilters, de accu’s en een horizontale zonneboiler etc. netjes zijn weggestopt.
  Het badkamertje komt naast de slaapkamertrap en hiernaast is het woon/keukengedeelte. Wat ons betreft kan het niet snel genoeg zover zijn!

  Groetjes:):)

 4. wo 29 aug 2018 12:00:53 CEST

  Volgende maand wordt onze trailer gemaakt, deze is 9,5 meter x 3 meter breed en valt onder langzaamrijdend/landbouwverkeer.
  Ook wij zaten met de vraag van 'wat in 2025'. Helaas weten de meeste carrosserien het antwoord niet en de RDW geeft ook geen duidelijk antwoord. Onze bouwer gaat er voor nu vanuit dat het voor bestaande trailers niet echt een probleem wordt, eventueel een ontheffing vragen.

 5. wo 29 aug 2018 11:55:02 CEST
  T TinyXL postte in Verwarming.

  Wij willen bij ons Tiny House zonnevaccuumcollector plaatsen en hierop vloerverwarming aansluiten, eventueel naverwanten via een cv. Erg benieuwd of dit een beetje zal werken :)

 6. wo 29 aug 2018 11:51:20 CEST
  T TinyXL is lid geworden.