HannoP

Lid

Laatst actief [verborgen]

 1. vorig jaar
  ma 07 jan 2019 11:59:28 CET
  HannoP postte in Tiny House voor Ouderen.

  Na dat ik in de definitie van een Tiny House ben gedoken dan nu de enquête voor de gebruikers van een Tiny House. En dan met name gericht op ouderen.

  Op het moment ben ik een onderzoek aan het verrichten om de mogelijkheden en haalbaarheid te onderzoeken om een Tiny House te ontwerpen die geschikt is voor ouderen.
  Bent u 50+ en geïnteresseerd in een Tiny House? In de enquête kunt u uw wensen aangeven, op deze manier wil ik informatie verzamelen van geïnteresseerden.

  De link van de enquête:
  Enquête Tiny house voor ouderen

  Alvast bedankt voor het invullen van de enquête.

 2. ma 10 dec 2018 11:14:03 CET
  HannoP postte in Tiny House voor Ouderen.

  Beste mensen,

  Omdat er een nieuw forum beschikbaar is zal, dit onderwerp ook op het nieuwe forum terecht komen. Daar maak ik een nieuw onderwerp onder dezelfde naam.

  Op dit forum mag uiteraard nog steeds gereageerd worden. Ik heb alleen geen idee hoelang deze nog blijft bestaan.

  Hierbij de link voor het nieuwe forum:

  Alvast bedankt

 3. di 27 nov 2018 15:07:12 CET
  HannoP postte in Tiny House voor Ouderen.

  @Landmark Beste Hanno,

  Wij zijn bezig geweest met een soortgelijk project in Enschede en noemde het 'small house park'. Doelgroep was puur voor alleenstaande 55+ers. Het is een afstudeerproject geweest van een Saxion Hogeschool-student. De belangstelling was enorm, maar voor de daadwerkelijke uitvoering liepen ook wij uiteraard weer tegen het ambtelijke apparaat aan, dus voorlopig nog geen tiny house voor senioren in Enschede, maar dat er vraag naar is (en vooral komt!) is een feit.
  Hier de site:http://villatroia.wixsite.com/tinyhouse-enschede

  Gr.,

  Patrick

  Ah dat is interessant. Inderdaad het ambtelijke apparaat is lastig, gelukkig wordt de regelgeving volgend jaar aangepast en worden gemeentes wat soepeler. Met name om locaties toe te wijzen voor Tiny Houses.

 4. di 27 nov 2018 15:04:19 CET
  HannoP postte in Tiny House voor Ouderen.

  @MarjoleinJonker Heel goed Hanno! Volgens ons laatste onderzoek is de doelgroep overwegend 40+, misschien heb je daar iets aan: https://www.tinyhousenederland.nl/onderzoek/uitslag-tiny-house-nederland-enquete-2018/
  Zou je het leuk vinden om een blogje te schrijven over (de resultaten van) je onderzoek op onze website? Groetjes, Marjolein (Tiny House Nederland)

  Bedankt voor het meedenken. En uiteraard heb ik wat aan die cijfers. Dat zou ik zeker leuk vinden!

  Op het moment ben ik zelf een enquête aan het samen stellen om zo de behoefte van oudere te inventariseren.

  Het is even stil geweest maar nu ben ik weer vol op bezig met mijn onderzoek. De voortgang van mijn onderzoek zal ik hier laten zien.

 5. do 27 sep 2018 08:58:00 CEST
  HannoP postte in Tiny House voor Ouderen.

  @Petra V Ja dat topic kwam ik inderdaad ook tegen.

  Klopt, maar ik richt me voornamelijk op ouderen die nog niet hulpbehoevend zijn en vaak nog behoorlijk actief zijn. Met name die ouderen zijn niet op zoek naar mantelzorg woningen, simpelweg omdat ze het nog niet nodig hebben. Juist toekomstgerichtheid is belangrijk voor het kopen van een woning als je wat ouder bent. Die 'actieve ouderen' hebben de zorg nog niet nodig maar dat kan omslaan en dan is het handig dat een woning hier al op berekend is.

  In mijn onderzoek ga ik op zoek naar de wensen van die actieve ouderen en dat vertaal ik naar een ontwerp.

 6. di 18 sep 2018 10:33:16 CEST
  HannoP heeft het onderwerp gestart Tiny House voor Ouderen.

  Beste mensen,

  Op het moment begin ik met het afstuderen van mijn HBO Bouwkunde opleiding. Het enige wat nog rest is een afstudeeronderzoek bij een bedrijf. Bij het zoeken naar een onderwerp ben ik op dit forum terecht gekomen. Samen met het stagebedrijf ga ik een onderzoek verrichten naar de mogelijkheden van een Tiny House voor ouderen.

  Het Tiny House wat nu bekend is, is vooral gericht op jongeren. In mijn onderzoek wil ik een Tiny House ontwerpen voor ouderen waarbij rekening gehouden wordt met toekomst bestendigheid.

  Het afstudeerplan, als leidraad voor mijn onderzoek, zal binnenkort gereed zijn. Dan zal ik ook hier het een en andere publiceren.

  Op dit forum vond ik al een artikel over een Tiny House voor ouderen, maar omdat ik de input vanuit dit forum wil gebruiken in mijn onderzoek wil ik graag een apart onderwerp starten over een Tiny House voor Ouderen.

  Alle wensen, informatie of vragen zijn van harte welkom.

  Alvast bedankt!

 7. di 18 sep 2018 10:11:19 CEST
  HannoP is lid geworden.