Charliefox

Lid

Laatst actief vorig jaar

 1. vorig jaar
  vr 19 okt 2018 13:58:55 CEST
  Charliefox postte in Er is een nieuw forum!.

  Dank voor de inzet en de realisatie. Ik had niet eens in de gaten dat het forum niet gebruiksvriendelijk was.

 2. vr 19 okt 2018 13:15:02 CEST
  Charliefox postte in Tiny House huren of leasen?.

  Dank voor de link! Hier 'n nieuwe onderzoeker ohgv tiny houses. Dacht aan de komende week herfstvakantie, of 'n keer 'n lang weekend. Maar zie net dat het huisje achter de link ruim 200 euro per nacht is? Vind ik best pittig.

 3. di 09 okt 2018 19:58:59 CEST
  Charliefox heeft het onderwerp gestart Toekomst voor TH op grond van volkstuin complexen?.

  Ik heb mij zojuist aangemeld, zie voorstel topic.

  Hetgeen in het onderwerp staat, ben ik nieuwsgierig naar, maar ongetwijfeld zal het hier al eens besproken zijn. Heb de afgelopen maanden als toehoorder wat raadsvergaderingen gevolgd ivm mogelijke opheffing van bepaalde volkstuin complexen rond Amsterdam. In de bestemmingsplannen staat ook echt het woord "volkstuin". Vandaar dat er maximaal 6 maanden in geslapen mag worden. Amsterdam is hier trouwens uniek in, weet ik. In omliggende gemeentes, waaronder Zaanstad, mag überhaupt niet overnacht worden. Kortom, het heeft dus puur 'n recreatief karakter, volgens de regelgeving.

  Dat zullen ongetwijfeld ook de haken en ogen zijn, om er qua regelgeving, een TH op te kunnen zetten. Zodat je er 365 dagen kunt wonen en ook kunt inschrijven voor de gemeente. Want feitelijk, qua infrastructuur, hoeven er niet veel aanpassingen gedaan te worden. Misschien is de grond wat aan de krappe kant? Zo'n ca 300m2 per tuin.

  Ben benieuwd of er al eens is naar gevist.

 4. di 09 okt 2018 19:49:15 CEST
  Charliefox postte in Tiny House voor Ouderen.

  Ik lees mee, zie voorstel topic, post van vandaag.

 5. di 09 okt 2018 19:43:59 CEST
  Charliefox postte in Stel je even voor.

  Beste mensen,

  Ik ben Raymond, 58 jaar en woon samen met mijn vrouw, dochter en pleegdochter, beiden 17 jaar. Onze oudste dochter van 20 is sinds 'n jaar uitwonend en studerend in onze stad Amsterdam. Just ter info: Zij betaalt nu 508 euro voor 'n kamer van 6m2 op hospita basis, gezamenlijk gebruik van woonkamer/keuken en sanitair. Achterom kijkend leef ik eigenlijk al m'n hele leven tiny, vanaf mijn slaapkamertje in het ouderlijk huis.

  Ook nu wonen we alweer bijna 25 jaar in het 3-hoog achter 3-kamer appartementje van 55 m2 in de pijp Amsterdam. Geen enkel probleem. Onze dochters zijn er geboren en getogen. Buiten ons stulpje in Amsterdam hebben we in de weekenden en vakanties 15 jaren in 'n oude gepimpte stacaravan op het aloude camping Bakkum vertoefd.

  Sinds 2 jaren hebben we dat opgegeven en hebben er nu 'n tuinhuis van 25m2 op 300m2 grond voor in de plaats. Ongeveer 20 min fietsen van huis. Jaarkosten grond 'n schamele 600 euro. We kunnen er 365 dagen per jaar in, waarvan 6 maanden ook slapen. Geen riool, wél 'n septic tank. Voor gasfornuis en geiser hebben we gasflessen. Water hebben we van Waternet. Stroom, momenteel nog 12V, hebben we van zonnepanelen. Nu vooral in gebruik voor smartphones en tablet. Verder 'n lekkere houtkachel met oventje en buiten natuurlijk 'n grote vuurpot en BBQ.

  Kijkend naar onze eigen toekomst, van de ouders samen en de beide dochters afzonderlijk, volg ik al enige tijd de TH ontwikkelingen. Vind het zeer interessant en ook goed t.o.v. beschikbare ruimte en vooral ook de consumptie maatschappij. Less is more, vind ik.

  Ik denk dat de overstap naar 'n TH om permanent in te gaan wonen, voor ieder van ons geen grote stap zal zijn. Veel dingen uit het TH gebeuren doen we in feite al, incluis het leven op 'n klein oppervlak.

  Met vriendelijke groet,

  Raymond alias Charliefox

 6. di 09 okt 2018 15:40:58 CEST
  Charliefox is lid geworden.