E

Eisbeer

Lid

Laatst actief 3 jaren geleden

 1. 3 jaren geleden
  zo 30 okt 2016 10:05:53 CET
  E Eisbeer postte in Vraag / aanbod.

  he, ja ik heb foto's maar kan ze hier niet kwijt zie ik. Als je mij een mailtje stuurt naar info [at] mijntinyhouse.nl dan stuur ik ze even naar je op.

 2. di 18 okt 2016 16:40:06 CEST
  E Eisbeer postte in Vraag / aanbod.

  dag Wim,
  dat is mooi! Ik ben donderdag weer op de lokatie waar ik aan het bouwen ben, ik zal dan paar foto's maken en ze hier even neerzetten.
  mvg
  Gijsbert

 3. di 18 okt 2016 10:07:17 CEST
  E Eisbeer heeft het onderwerp gestart Vraag / aanbod.

  Aangeboden: NONOLET composttoilet van www.de12ambachten.nl

  Helemaal nieuw, nooit gebruikt. Met zonnepaneel voor ventilator dus verder geen aansluitingen nodig.

  Aangeschaft al enige tijd geleden maar we gaan vanwege praktische overwegingen toch voor ander type.

  Vraagprijs: €250,-

 4. wo 27 jul 2016 17:48:32 CEST
  E Eisbeer postte in Stel je even voor.

  Hallo allemaal,

  ik ben Gijsbert, 38 jaar. Samen met mijn vrouw en onze 2 kleine kindjes willen we heel graag in een tiny house gaan wonen. Ik ben inmiddels sinds een paar maanden bezig met bouwen en hoop eind van het jaar ongeveer klaar te zijn. Ik heb zelf een timmer- en installatiebedrijf en doe eigenlijk alles zelf. Ik hoop ook voor anderen te kunnen gaan bouwen, waarbij ik me richt op huisjes voor 2 personen of meer.
  Ons TH wordt helemaal zelfvoorzienend, wat een leuke uitdaging is.
  We willen graag in onze huidige woonplaats Zeist blijven en hebben al een aantal positieve gesprekken gehad met de gemeente. We moeten zelf een plek zoeken en hopen dat de komende tijd te gaan doen.
  Als je ons wilt volgen kan dat op http://www.facebook.com/OnsTinyHouseAvontuur

 5. di 26 jul 2016 21:40:32 CEST
  E Eisbeer postte in Regelgeving in Frankrijk.

  he Paul, interessant! Wij willen als het kan en ons Tiny House klaar is binnen nu en 2 jaar graag naar Frankrijk. Ik heb daar eerder 3,5 jaar gewoont dus ben wel enigszins op de hoogte, maar toen had (bijna) niemand nog van TH gehoord.

 6. di 26 jul 2016 21:38:42 CEST
  E Eisbeer postte in Elektra.

  Dat een vaatwasser zuiniger is dan handwas is alleen onder hele strikte voorwaardes zo, in de meeste gevallen zal het niet zo zijn. Ander aspect is dat een vaatwasser een groot deel van je keukenruimte opslokt.

 7. di 26 jul 2016 21:31:35 CEST
  E Eisbeer postte in Off grid of niet?.

  In gesprek met de gemeente (in ons geval Zeist) merk je ook dat het (waarschijnlijk) veel makkelijker wordt om een lokatie te vinden als je off-grid bent, er zijn dan gewoon veel meer opties.
  Bovendien valt het gebruik waarschijnlijk zeer mee en dus ook de benodigde capaciteit (ik ben nog aan het puzzelen, zal binnenkort mijn eigen schatting eens posten om te kijken wat men er van vindt).

 8. di 26 jul 2016 21:27:33 CEST
  E Eisbeer postte in Trailerkeuze.

  @Paul klopt er zijn (nog) niet veel plaatsen. Maar parkeren lijkt me ook niet echt een lange termijnoplossing, je wilt uiteindelijk wonen dus zelfs met een vrachtwagentrailer blijft het probleem van lokatie bestaan.

 9. di 26 jul 2016 21:25:58 CEST
  E Eisbeer postte in Zonnepanelen.

  Half jaar geleden op een beurs heb ik Aquion zout-water batterijen gezien. Zijn ook leverbaar want heb contact gehad met een groothandel in België ook over de prijzen. Viel me nogal wat tegen en formaat is ook vrij fors tov Li-Ion.
  Vooralsnog kies ik voor accu's van Li-Ion.

 10. wo 20 jul 2016 19:48:54 CEST
  E Eisbeer postte in Elektra.

  Misschien heb je gelijk, ik heb nu 2/3 genomen van ons huidige verbruik. We zijn geen veel-gebruikers en hebben al veel besparingsmaatregelen genomen. Wel hebben we nu nog een vaatwasser. Maar straks wel een kindje erbij dus meer wassen / douchen. Ik zal het nog eens even gedetailleerd uitrekenen. Kom ik op terug!

Bekijk meer