D

Dilian

Lid

Laatst actief 3 jaren geleden

 1. 3 jaren geleden
  di 27 dec 2016 17:40:22 CET
  D Dilian heeft het onderwerp gestart Stem op de 'Tiny Together' van Tiny Houses 4 Amersfoort!.

  PRIMEUR: Tiny Houses 4 Amersfoort bedenkt de 'Tiny Together': een collective space voor in een Tiny House community zoals 'Tiny Houses 4 Amersfoort'!

  NB: help deze droom te realiseren door te stemmen op de Tiny Together via deze link: https://droomstaddenbosch.nl/droom/tiny-together
  Tiny Together
  Ik ben bezig met het realiseren van de Tiny House community 'Tiny Houses 4 Amersfoort', omdat ik - en inmiddels al tientallen Amersfoorters met mij - behoefte heb aan een andere manier van wonen: in plaats van passief en anoniem woonruimte te 'consumeren', willen wij actief en met elkaar een waardev...
  droomstaddenbosch.nl

 2. za 10 dec 2016 14:30:59 CET
  D Dilian heeft het onderwerp gestart Tiny House bijeenkomst in Amersfoort.

  Op woensdag 11 januari 2017 organiseert Dilian de Bruin, initiatiefneemster van het project 'Tiny Houses 4 Amersfoort', een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde Tiny House bewoners in Amersfoort.
  Tiny Houses 4 Amersfoort heeft als doel om een "karavaan" van Tiny Houses te vormen, die tijdelijk ongebruikte terreinen in Amersfoort gaat bewonen. In ruil daarvoor werkt Tiny Houses 4 Amersfoort aan het realiseren van een waardevolle herbestemming van het betreffende terrein. Wanneer die nieuwe bestemming na een aantal jaren bereikt is, trekt Tiny Houses 4 Amersfoort door naar een volgend ongebruikt terrein.
  Er is belangstelling vanuit de Gemeente Amersfoort en Tiny Houses 4 Amersfoort werkt inmiddels samen met de Amersfoortse coördinator van het project Refill om een concrete startlocatie te realiseren. Er is al een terrein op het oog.

  Meld je aan voor de informatiebijeenkomst op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/tinyhouses4amersfoort/
  Voor meer informatie over het project 'Tiny Houses 4 Amersfoort' ga naar: www.tinyhouses4amersfoort.nl
  Wat het project Refill inhoudt, wordt duidelijk uitgelegd in dit filmpje: https://vimeo.com/183606641

  Heel graag tot 11 januari,
  Dilian de Bruin

  P.s. Marjolein Jonker van Marjolein in het Klein komt ook spreken! Ze zal haar TED talk over wonen in haar Tiny House in Alkmaar geven. Deze keer in het Nederlands :)

 3. ma 31 okt 2016 19:46:40 CET
  D Dilian postte in Hoe help je een gemeente op weg.

  Oeps, zie nu de post van Marjolein 'Tips omgang gemeenten' op het kanaal 'Woonlocaties'. Die beantwoord al veel van mijn vragen. Toch blijven reacties/tips/aanvullingen welkom!

 4. ma 31 okt 2016 19:38:02 CET
  D Dilian postte in Hoe help je een gemeente op weg.

  P.s. Die brief naar alle gemeenten in Nederland, dat is eigenlijk een heel goed idee van Stefan! Daarmee zetten we de TH beweging in 1x in heel Nederland op de kaart. En dat is toch precies wat we willen? Het voorkomt ook dat iedereen idd zelf opnieuw het wiel moet uitvinden en in zijn eentje loopt te modderen.

  Zou het mogelijk zijn om via de werkgroep regelgeving, evt met hulp van Stichting Stroom Nederland, een soort open brief of pamflet te maken met daarin de redenen voor gemeenten om THs mogelijk te maken en die dan aan alle gemeenten van Nederland aan te bieden? Evt. starten we een handtekeningenactie en voegen we zoveel mogelijk handtekeningen bij! Ook kunnen we bij de grotere gemeenten of gemeenten waar mensen al THs aan het bouwen zijn, wellicht wat media-aandacht genereren met een 'officiële aanbieding' van de brief met de handtekeningen aan een burgemeester of wethouder ofzo...

  Ik zie kansen ;)
  Dilian

 5. ma 31 okt 2016 19:20:43 CET
  D Dilian postte in Hoe help je een gemeente op weg.

  Hallo,

  Ik ben me ook aan het voorbereiden op het gaan wonen in een Tiny House. Alleen, ik heb behoefte aan wat meer concrete info over hoe je je gemeente het beste kunt benaderen. Wat ik tot nu toe opmaak uit de topics op dit forum is:

  • De gemeente kan/moet sowieso een ontheffing verlenen voor de beperkingen van het Bouwbesluit 2012, alhoewel nog niemand weet hoe dat in zijn werk gaat...
  • De gemeente kan, indien nodig, een ontheffing verlenen voor het bestemmingsplan via de Wabo/Bor. Dit kan al dan niet een tijdelijke ontheffing zijn (voor een periode van 10 jaar)
  • Nog beter: de gemeente kan zich aansluiten bij jullie werkgroep regelgeving om een experimentele status te krijgen van het Rijk. Als je die hebt, mag je praktisch alles. De volgende sluitingstermijn hiervoor is in maart 2017.

  Ok, dat Bouwbesluit en de bestemming van de locatie zijn idd belangrijke zaken. Maar hoe pak je het aan om je gemeente überhaupt te benaderen? Bel je gewoon het algemene nummer en vraag je dan naar degene die over - ja wat eigenlijk? - gaat? Heb je van tevoren een soort marketingplan met informatie nodig? Zo ja, wat is dan belangrijk/handig om daarin te hebben staan? En hoe heeft je plan de beste kans van slagen?

  Alvast heel erg bedankt voor het plaatsen van dat soort praktische info!
  Dilian de Bruin

 6. ma 31 okt 2016 18:50:58 CET
  D Dilian is lid geworden.