E

Esmee-B

Lid

Laatst actief 3 jaren geleden

 1. 3 jaren geleden
  do 21 jul 2016 23:09:43 CEST
  E Esmee-B postte in Strak verschil met woonwagens.

  Het is maar een klein onderdeel wat ik nu wil aankaarten. De enorme hoeveelheid troep rond woonwagenkampen (of zoals hier in Zuid-Frankrijk) en rondtrekkende zigeuners/Roma. Dat is het beeld wat men heeft van *kleine wooneenheden*. Als je in een TH woont, moet je echt letten op spullen die in het zicht rond je TH liggen. (fietsen, tuingereedschap, emmers, BBQ, containers, schoenen, tuinslang, wasrek, stoelen, tafel etc etc)
  Ik denk dat iedere TH bewoner er voor moet zorgen dat er een speciaal hok voor al deze storende rommel is. ( of de ruimte onder je terras gebruiken maar dan dichtmaken) Het doet zo'n afbreuk aan een mooi afgewerkt en milieubewust TH! Van een afstandje is er geen verschil met een woonwagen met Roma! Dat zal wel 1 van de angsten van een gemeente zijn.

 2. do 21 jul 2016 22:34:55 CEST
  E Esmee-B postte in Stel je even voor.

  Hoi, ik ben Esmee en 19 jaar geleden lieten we een huis (175m2) in Zuid-Frankrijk bouwen. Gedurende de bouw woonde wij in een caravan op het terrein. Dat beviel heel erg goed. Toen na 2 jaar het huis klaar was en onze spullen arriveerde ( die in de opslag stonden), hadden we daarvan nix gemist. Dan gaan je ogen wel open. Sinds bijna 2 jaar wonen we in een, van afvalmateriaal, zelfgebouwd TH. (huis + grond verkocht maar zelf 2000m2 gehouden waar we zelf wonen) Het huis is 23m2 en heeft alles wat we willen. Zijn volledig off-grid. (internet uitgezonderd) We genieten volop van ons TH en de natuur om ons heen. Onze vaste lasten zijn 198€ per jaar (tax terrein) en 240€ per jaar internet. Ik hoop hier bij te dragen om een TH voor andere mensen ook mogelijk te maken.

 3. ma 18 jul 2016 12:23:49 CEST
  E Esmee-B is lid geworden.