M

magnet44

Lid

Laatst actief [verborgen]

 1. 2 jaren geleden
  ma 27 feb 2017 22:49:59 CET
  M magnet44 postte in Strak verschil met woonwagens.

  Verder is er bij een zaak die nu aanhanging is niet alleen een gemeente, maar ook de staat in de vorm van de minister van Wonen en Rijksdienst gedaagd. Met name de staat voor haar gebrekkige uitvoering van artikel 22, 2de lid, GW wat tot gevolg heeft dat er onvoldoende woongelegenheid is voor woonwagenbewoners. Uitspraak volgt nog.

 2. ma 27 feb 2017 22:37:53 CET
  M magnet44 postte in Strak verschil met woonwagens.

  Ze zijn gewoon verplicht die voorzieningen aan te leggen en dan maak het niet uit volgens die zelfde verdragen en veroordelingen of het nu koop of huur is. Zal wel bijde moeten denk, reguliere bouw is dat ook beschikbaar. Verder is het contrast met TH in het algemeen en THoW in het bijzonder dat de overheid en gemeentes deze mensen wel overal bij helpt op zijn zachts gezegd twijfelachtig, maar heb je het in feite over rechtsongelijkheid en raakt dit Artikel 1 in ze hart! Ze stellen voorzieningen zoals standplaatsen en bijbehorende dingen beschikbaar aan TH/ThoW , dan wel koop of huur, tijdelijk of permanent, maakt in deze niet uit. Wij leven al decennia/eeuwen zo en nu gaan ze voor hipsters in een nuche markt alles mogelijk maken.

 3. ma 27 feb 2017 22:35:06 CET
  M magnet44 postte in Strak verschil met woonwagens.

  Je hebt de hele tijd al antwoord gehad en al paar keer uitgelegd aan je. Voorzieningen dat ze geen woonwagencentra en bijbehorende dingen aan willen leggen, door een uitsterfbeleid of stilstand beleid te voeren. Waar al tig gemeentes voor zijn veroordeeld voor. Waar de oveheid en het verlengde de gemeentes nu nalatig zijn en discrimineren door niet in voorzieningen te voorzien voor woonwagenbewoner, Roma en Sinti. Zich wel toe hebben verplicht doordat ze verschillende verdragen zowel op europees niveau als wereld niveau hebben getekend. Kan je allemaal terug vinden op de sites die ik heb aangedragen. Zoals je zient al meerdere keren je het antwoord geven.

 4. zo 26 feb 2017 21:39:12 CET
  M magnet44 postte in Strak verschil met woonwagens.

  Er zijn interessante ontwikkeling gaande o.a. dat gemeentes veroordeeld worden voor het voeren van een uitsterfbeleid/stilstaandbeleid jegens woonwagenbewoners, Roma en Sinti. Op de achter grond zijn wij als gemeenschap druk bezig en kan je vertellen dat de Staat der Nederlanden dit jaar nog gedaagd gaat worden. Daar zullen de ontwikkelingen van de THoW zeker in mee genomen worden en denk een prominente rol in gaan krijgen.

 5. zo 26 feb 2017 21:28:50 CET
  M magnet44 postte in Strak verschil met woonwagens.

  Niet zo zeer bitterheid maar meer ongeloof en verontwaardiging. Waarom het wel mogelijk is voor hipsters in een niche-markt? Alles voor mogelijk gemaakt wordt en de helpende hand wordt toe gestoken?? Standplaats te kort bij ons woonwagenbewoners is 2 tot 3 keer langer dan voor een reguliere woning. Gemiddeld 15 jaar voor ons, laat ze dat dan ook oplossen. Waarom kunnen er wel allemaal projecten en ruimte gemaakt worden voor THoW? Dat is geen bitterheid, maar puur een gelijkheidsbeginsel vergelijking. We moeten zien en afwachten wat de THoW beweging voor ons als woonwagenbewoners zou kunnen gaan betekenen. Ik en met mij alle woonwagenbewoners zullen nooit onze afkomst verlochen en dit brengt ook veel emotie teweeg ja. Wij zullen ons nooit THoW bewoners noemen en THoW zullen nooit woonwagenbewoners zijn en worden. Wij hebben onze eigen cultuur, geloof, gewoonten/gebruiken en levensmanieren. Dat is wat ons woonwagenbewoners maakt! Wij leven in famillie verband. Begrijp welke kant je op wil Marvin en neem je niks kwalijk, maar onze cultuur is er al een tijdje en die overleefd de TH ook.

 6. zo 26 feb 2017 20:15:55 CET
  M magnet44 postte in Strak verschil met woonwagens.

  Zoals de geschiedenis laat zien proberen de overheid en instanties elke keer iets uit de hoge hoed te toveren, maar wij zijn er en gaan ook niet meer weg. Wij laten nu ook onze stem horen, meer dan ooit te voren!

 7. zo 26 feb 2017 20:11:32 CET
  M magnet44 postte in Strak verschil met woonwagens.

  @Marvin Als er in feite geen verschil zit tussen een THow en een woonwagen. Is dit dan niet hét moment voor woonwagenbewoners om alle mogelijkheden voor THow te gebruiken voor hun eigen woningen? Is het niet juist een goede ontwikkeling voor woonwagenbewoners dat wetten en regels versoepeld worden door de TH beweging?
  Is een oprechte vraag, bedoel er geen negativiteit mee.

  Dat moet dan nog blijken Marvin, maar dan nog waarom kan het dan nu wel voor THoW bewoners en al meer dan 100 jaar zo moelijk voor ons woonwagenbewoners en zelfs dat een groot aantal gemeenten een uitsterfbeleid voeren/voerden jegens woonwagebewoners, maar wel de mogelijkheid aan THoW Bewoners geven. Strookt niet met artikel 1.

  Stukje geschiedenis:
  In het begin van 1900 waren er 550 woonwagenbewoners in Nederland, toen dacht de overheid ons met de woonwagenwet van 1918 klein te krijgen.
  En wat gebeurde er? Jaja we groeiden tot 1940 tot we met meer dan 5.000 waren.

  In de jaren 60 wilde de regering door ons het reizen te verbieden en door ons op vaste centra te plaatsen laten inkrimpen, maar we groeiden langzaam aan door tot 20.000....

  In de jaren 80 wilde men ons decimeren door het deconcentratie beleid, de centra te verkleinen, maar wat gebeurde er? Inderdaad we groeiden door na 30.000.

  In 1999 werd de woonwagenwet afgeschaft en daarmee dacht de overheid ons wederom klein te krijgen, maar de populatie groeide naar 35.000.
  Toen bedacht de overheid het uitsterfbeleid en dachten het ultieme middel tegen ons te hebben uitgevonden, maar (het word nu wel een beetje eentonig) we zijn momenteel met ongeveer 45.000 hier in dit koude kikkerlandje en we groeien steeds maar door.

  Zoals de geschiedenis laat zien proberen de overheid en instanties elke iets uit de hoge hoed te toveren, maar wij zijn er en laten nu ook onze stem horen, meer dan ooit te voren!

 8. zo 26 feb 2017 19:06:34 CET
  M magnet44 postte in Strak verschil met woonwagens.

  Verschil van mening is ook niet erg en moet ook kunnen, maar discriminerende termen gebruiken niet. De discriminerende term ''woonwagenkamp'' is door de overheid bedacht en netzoals het woord '' kamper ''. Die termen gebruiken ze ook zo goed als niet meer en anders wijzen wij ze daar wel op dat niet te doen. Wie denk jij dan wel dat je bent om dat wel te doen dan. Wij noemen onzelf woonwagenbewoners en het is een woonwagencentrum en wensen dan ook zo aangesproken te worden en niet met de andere discriminerende termen. Is niet benoemen van de feiten wat jij doet zijn woorden verdraaien en het mee helpen in stand houden van deze discriminerende termen. Jij noemt een donker iemand ook geen ''neger'' en je begrijpt precies wel waarom en dat is met dit netzo. Noem een willekeurig donker iemand '' neger '' op straat en je hebt ruzie en dat is net zo met de term '' kamper''. Dat lef heb jij niet. Ik vindt wel dat de discussie hier op ze plaats is. Ter meer omdat jullie die discrimerende termen gebruiken en het over mij als woonwagenbewoner gaat!

  Met voorgaande in de post van 20 februari bedoelde ik me post van 19 februari en niet het stuk in de post van 20 februari er boven.

  Goed dat je de moeit heb genomen de sites te bezoeken. Heb je dus gelezen dat wij als woonwagenbewoners niet ons leven kunnen leiden zoals wij dat willen. Doordat gemeenten een uitsterfbeleid of stilstand beleid voeren ten aanzien van ons en dat dit discrimantie is. Nu willen jullie als THoW feitelijk in een woonwagen gaan leven en krijgen alle hulp bij de voorzieningen, plekken en standplaatsen. Dat is in strijd met Artikel 1. Het ondertekenden van verdragen door de nederlandse staat in zowel europa en alsmede bij de Verenigde Naties heeft Nederland zichzelf verplicht de woonwagencultuur van ons echte woonwagenbewoners, Sinti en Roma in stand te houden, maar laat dit aan alle kanten na. Kortom ze zijn verplicht woonwagencentra aan te leggen en onze cultuur zo in stand te houden. Duidelijk antwoord! en als je dat niet begrijp, dan steek je je kop in het zand, want dan wil je het ook niet begrijpen. De ene groep die al decennia en soms wel 100en jaren zo leeft uitsluiten en voor een stel hipsters in een niche-markt alles mogelijk maken. Is in strijd met Artikel 1 van onze grondwet

 9. 3 jaren geleden
  ma 20 feb 2017 19:33:48 CET
  M magnet44 postte in Strak verschil met woonwagens.

  @Vrijbuiter Ik stop met discussies over discriminatie en woonwagens, want we hebben daar duidelijk een totaal verschillende mening over.

  Wel ben ik erg benieuwd naar welke voorzieningen woonwagenkampbewoners recht op zouden hebben, maar van gemeenten niet krijgen.

  Waarom wil je stoppen met de discussie, erg zwak. Waarom wil je van mij als woonwagenbewoner niet aannemen dat het woord ''kamper'' in welke zinsopbouw dan ook discrimineerd is? Wij voelen en vinden dat namelijk wel. Dan kan jij wel zeggen dat het niet discriminerend is, maar gaat om ons en niet om jou! Wij zijn woonwagenbewoners en niet anders!

  Als je het voorgaande heb gelezen dan heb je duidelijk oogkleppen op. Geeft het duidelijk aan. Als je er wil in verdiepen, maar dat zal wel niet....Het staat allemaal uitgebreid op de website van het College van de Rechten van de Mens, website van PILP en binnen kort ook de op de website van de Nationale Ombudsman. Die heeft zelfs een meldpunt discriminatie woonwagenbewoners ingesteld. Officiele instanties die allen erkenen en het bevestigen. Wie ben jij dan om te zeggen dat het niet zo is!

 10. zo 19 feb 2017 14:28:51 CET
  M magnet44 postte in Strak verschil met woonwagens.

  Lijkt er op dat iemand geirriteerd wordt hier. Dat heeft wel deglijk met discriminatie te maken. Met een '' neger '' en een '' kamper '' duid je een bepaalde bevolkings groep aan van een bepaalde afkomst of ras aan. Beide benamingen zijn niet aardig bedoeld en dat weet jij net zo goed als ik. Dat jij dat mischien niet zo ervaard daar kan jij ook niet in komen, want jij bent dat niet neem ik aan. Ga jij ma op straat een donker iemand met neger aanspreken of een woonwagenbewoner met kamper, geheid dat ze boos op je worden. Met ''rooie'' of '' kale '' bedoel je een individu en niet iemand van een bepaalde afkomst. Sla je de plank volledig mee mis en dat weet jij ook wel. Als het herkenbaarheid zou moeten zijn dan hoor je de term woonwagenbewoner te gebruiken en niet anders. Of je dat zal doen is een 2de, maar laat blijken van erge kortzichtigheid als je dat niet doet.

  Woonwagens zijn woonwagens en geen huizen en dat is een feit of jij het leuk vindt of niet het zijn en blijven woonwagens.

  Denk dat jij de gene bent die dingen graag wil verdraaien in je voordeel. Jij wilt alleen lezen wat je wil lezen. Heb nergens, maar dan ook nergens geschreven dat wij rondtrekken met de woonwagens van de vaste standplaatsen!!!! Hier loop jij dus te liegen en niet ik!

  Zijn niet alleen ''zigeuners'', maar zoals ik al eerder schreef ook veel woonwagenbewoners die nog rond trekken door heel europa en zelfs daar buiten. Mijn famillie doet dat zelf ook. Bepaald deel staat op campings en de weinige doortrekkers plekken in bepaalde landen die zijn aangelegd, andere wild kamperen totdat ze weg gestuurd worden en heb je ook bepaalde die onder de erbarmelijke omstandigheden leven zoals jij schetst, waar de overheid en samenleving nagenoeg helemaal niet na omkijkt.

  Als laatste heb je weer weing kennis van de echte stand van zaken rond woonwagencentra. De gemeente leggen nauwlijks tot geen voorzieningen voor ons aan en de meeste voeren zelfs een uitsterfbeleid of een stilstandbeleid. Daar zijn alle diverse gemeenten door het College van de Rechten van de mens voor veroordeeld voor discriminatie de laatste 2 jaar! Kan je op hun website checken, want het is een feit. Standplaats te kort onder woonwagenbewoners is 2 tot 3 keer hoger dan de wachtijd voor een woning. Gemiddelde wachtijd standplaats is 15 jaar en voor een woning ongeveer 4 a 6 jaar. Is ook al een gemeente voor discrimnaitie door het College van de Rechten van de mens veroordeeld dat de wachtijd voor een standplaats niet in verhouding staat tot de wachttijd voor een woning ten nadele van de standplaats. Zijn meedere zaken nog aanhangig en gaan hoogstwaarschijnlijk meer veroordelingen volgen. Dat er woonwagencentra zijn, die zijn door de decennia heen gebouwd ja, maar zoals ik hier boven al aan gaf wordt er weinig aan gedaan. Helemaal sinds de woonwagenwet er af is en het van overheidswegen niet meer wordt aangestuurd, maar gemeentes zelf beleid mochten gaan voeren. Je gebrekkige kennis kan ik je niet kwalijk nemen, maar dat je die voor waar aan neemt wel.

Bekijk meer