jipwildeman

Lid

Laatst actief 3 jaren geleden

 1. 3 jaren geleden
  ma 20 feb 2017 11:01:54 CET
  jipwildeman postte in Strak verschil met woonwagens.

  Hier een voorbeeld van TH als onderdeel van sociale strijd: Maar kennelijk is essentie van de anti-kapitalistische strijd aan jullie voorbij gegaan - dat overheden werken volgens een verdeel en heers principe. Waarmee jullie jezelf hebben laten incorpereren als "hipsters" in een niche-markt die zoekt naar regulering.

 2. ma 20 feb 2017 10:52:35 CET
  jipwildeman postte in Strak verschil met woonwagens.

  Als een gemeente wil dat je komt uitleggen waarom je geen woonwagenbewoner bent hoor je te zeggen: "sterf stelletje fascistoide regenten - we kraken wel een stuk land en dan sleep je ons er maar af en anders gaan we wel ergens anders naar toe" in plaats van "Oh hier heb je een lijstje waarom wij wel brave oppassende burgers zijn. "

 3. ma 20 feb 2017 10:36:22 CET
  jipwildeman postte in Strak verschil met woonwagens.

  Beste Vrijbuiter, dat je stopt met een discussie als hij jou niet uitkomt is een sterk teken van privilege. "Praten over discriminatie, maar nu even niet" is zooo fout. Ik vind deze hele draad al een borderline fascistisch verhaal - als je het zelfs maar in je hoofd haalt om naar de gemeente toe uit te gaan leggen waarom je GEEN WOONWAGENBEWONER BENT dan ben je niet veel anders dan een hele lage klikspaan. Hoe kom je erbij? En dan de argumenten "Het grootste verschil zijn de bewoners", en die lijstjes met "spiritueel waardig" en "duurzaam". Euh hallo? Ken jij alle woonwagenbewoners/reizigers persoonlijk? Ken je er zelfs maar één van dichtbij?

  Ik was hier bij het ontstaan van de TH beweging hier al bang voor - ik vroeg mij af, wat gaan ze doen met de positie van woonwagenbewoners en reizigers? Gaan ze zich solidair verklaren? Gaan ze zich inzetten voor de dezelfde behandeling? Dat antwoord hebben we nu. Kennelijk hebben deze TH bewoners (of moet ik zeggen aspirant bewoners) het historisch besef van een pinda. Ze begrijpen niet waar de TH beweging op gebouwd is - op de honderden jaren lange tradities van reizigers en op de tegenbeweging van Amerikanen die na de kredietcrisis een dak boven hun hoofd wilden waarbij invloeden van ecologie en duurzaamheid een logisch gevolg leken. Maar ecologische duurzaamheid zonder sociale duurzaamheid is een farce! Als je nooit een arrestantenbus van binnen hebt gezien omdat je op een bepaalde manier wil leven maar wel tegen de gemeente gaat vertellen waarom je GEEN WOONWAGENBEWONER BENT dan kun je doen alsof je "vrij" bent over de ruggen van anderen - en verdien je die vrijheid dus niet.

  Ik ben zelf geen woonwagenbewoner van afkomst - wel min of meer opgegroeid in stacaravans en vaak als paria behandeld - daarna in de kraakbeweging en milieubeweging gerold. Daardoor heb ik wel geleerd wat sociale strijd is en het belang van solidariteit. En jullie hebben dat niet.

 4. ma 20 feb 2017 10:08:46 CET
  jipwildeman is lid geworden.