E

Ep (Eps Huisje)

Lid

Laatst actief 2 jaren geleden

 1. 2 jaren geleden
  di 28 mrt 2017 10:20:29 CEST
  E Ep (Eps Huisje) postte in Tiny House Lifestyle.

  Ik snap het ook niet. Wat bedoel je met relatief meer spullen? Het gaat bij ontspullen toch om de absolute hoeveelheid spullen?

 2. zo 26 mrt 2017 09:40:24 CEST
  E Ep (Eps Huisje) postte in Tiny House Lifestyle.

  Je zou bijvoorbeeld ontspullen kunnen noemen, maar dat volgt wat mij betreft direct uit het feit dat je klein woont. Je kan nou een maal niet met veel spullen in een klein huisje wonen.

 3. vr 24 mrt 2017 09:21:50 CET
  E Ep (Eps Huisje) postte in Tiny House Lifestyle.

  Wonen in een klein huisje omdat je dat wilt.

 4. za 11 mrt 2017 12:18:22 CET
  E Ep (Eps Huisje) postte in Tiny appartementencomlex.

  En als je het als onzelfstandige eenheden ziet? Zoals bij woongroepen, of studentenhuizen van mijn part. Ik weet niet wat de regels daaromtrent precies zijn, maar ik kan me voorstellen dat het daarbinnen beter in te passen is. En je hebt al gezamenlijke ruimtes in je plan, dus zo gek is het niet om daar van uit te gaan.

 5. ma 20 feb 2017 10:05:58 CET
  E Ep (Eps Huisje) postte in Tiny appartementencomlex.

  Technisch heb je alles wel goed uitgedacht denk ik, maar ik ben wel benieuwd naar een verdere uitwerking van de sociale kant van dit idee.

  Om in een tiny house te kunnen wonen vereist een bepaalde levensstijl, dat het goedkoper is is mooi meegenomen maar niet waar het om gaat. Hoe voorkom je dat dit complex vooral mensen aantrekt die in eerste instantie naar de kosten kijken maar verder niks hebben met de levensstijl?
  Dat het zulke mensen aantrek is overigens geen tekortkoming van jouw idee, maar meer een tekortkoming van onze maatschappij, waarin betaalbare woonruimte erg moeilijk te vinden is. Maar het is wel een probleem denk ik. Mensen die niet de juiste levensstijl hebben zullen snel ruimte tekort komen, dat leidt weer tot druk op de algemene ruimtes die bijvoorbeeld als clandestiene opslag in gebruik zullen worden genomen, dat leidt weer tot conflicten tussen bewoners, en als je er een paar foute types tussen heb zitten kan dat de sfeer in zo'n complex behoorlijk verzieken. Dan wordt het een treurige achterbuurt.

  Misschien moet je denken aan een systeem waarbij de bewoners veel in zelfbeheer doen en ook zelf nieuwe bewoners kiezen als er een appartement vrij komt. Ik denk dat er dan misschien ook meer gemeenschappelijke ruimtes moeten komen. Het wordt dan meer een woongemeenschap of centraal wonen achtige opzet. En ik denk dat je dan ook al voordat je gaat bouwen een bewonersgroep moet hebben die meedenken over de bouwplannen. Misschien is het dus beter als je niet zelf multimiljonair wordt, maar dat je via crowd funding o.i.d. de benodigde miljoenen bij elkaar krijgt :-)

 6. zo 12 feb 2017 12:00:50 CET
  E Ep (Eps Huisje) postte in Tiny appartementencomlex.

  Ik vind het wel een interessant gedachte experiment. Maar ik heb ook wel meteen een kanttekening.
  Het antwoord op je vraag of er markt voor is is ongetwijfeld "ja". Mijn vraag zou dan zijn: hoe voorkom je dat dit een treurige achterbuurt wordt?
  De meeste mensen die hierin interesse zullen tonen zullen mensen zijn die in eerste instantie naar de kosten ervan kijken. Dat is begrijpelijk want betaalbare woonruimte is zeer schaars. Ik denk dat geld een slechte drijfveer zijn om in een tiny house gaan wonen, dat geldt voor tiny houses in het algemeen, maar zeker voor een complex als dit.

  Het is best een lastig probleem. Het huidige bouwbesluit dwingt sommige mensen om groter te wonen dan wat ze nodig hebben. Maar als mensen door economische redenen gedwongen worden om kleiner te wonen dan wat ze nodig hebben is dat denk ik problematischer.

 7. 3 jaren geleden
  di 17 jan 2017 10:19:18 CET
  E Ep (Eps Huisje) postte in balken maat voor dak.

  Voor mijn vloer heb ik 44x120 gebruikt, hart op hart 104 cm bij een overspanning van zo'n 3 meter. Achteraf had ik dat wel wat zwaarder kunnen doen omdat ik voel dat de vloer wat veert als je er overheen loopt. Maar om nou te zeggen dat dat een groot probleem is.
  En hoe vaak loop je over je dak, en hoe erg is het als het dan een beetje veert? Ik zou zeggen dat 44X95 best kan, 44x120 is zeker voldoende.

 8. za 31 dec 2016 09:55:48 CET
  E Ep (Eps Huisje) postte in Help! Welke indeling....

  Het is inderdaad heel persoonlijk wat een goede indeling is, dus ik vind het lastig om daarover mee te denken. Er zijn een hoop factoren die daarbij een rol spelen en het is best lastig om die allemaal in elkaar te puzzelen. Misschien kan je wat van je ontwerpen uploaden zodat wij wat makkelijker mee kunnen kijken.

  Dat van die scheepskooien klinkt als een leuk idee. Is het misschien een optie om die als een soort aparte module te maken, die je aan de buitenkant tegen je huis schroeft? Natuurlijk wel zo dat je er via binnen in kan. Dat ding zal dan grofweg 1 bij 1 bij 2 meter groot zijn. Als je je huis verplaatst zal je dit apart op een aanhanger moeten vervoeren. Eventueel kan je het nog demontabel maken. En als je kinderen het huis uit ziijn kan je het gewoon afbreken.

 9. ma 26 dec 2016 17:39:46 CET
  E Ep (Eps Huisje) postte in Installatie houtkachel.

  Als dat met jou 9 kw kachel goed gaat zal het met mijn kacheltje ook geen problemen geven lijkt mij, mijn kacheltje zal nooit meer dan de helft van dat vermogen hebben.

  Ik ben er trouwens nog steeds niet helemaal over uit hoe ik het ga aanpakken. Ik denk eigenlijk dat ik gewoon een rechte pijp omhoog maak. Ik krijg dan alleen wel een lastige doorvoer door het schuine dak.
  Ik heb in ieder geval besloten om hier rustig over na te denken en eerst met de keuken aan de slag te gaan.

  Ik heb ook nog een andere vraag, misschien dat iemand daar antwoord op weet. Ik lees overal dat horizontale stukken in een rookkanaal vreselijk probleematisch zijn. Maar hoe zit het dan met kachels met een achteraansluiting? Als zo'n kachel een stuk van de muur moet staan, en jemoet nog door die muur heen, dan heb je toch snel een horizontaal stuk van een meter. En de 90 graden aansluitstukken daarvoor kan je overal kopen. Is dat dan wel zo'n groot probleem?

 10. vr 23 dec 2016 10:12:56 CET
  E Ep (Eps Huisje) postte in ecologische houtsoorten.

  Dan denk ik dat voor de meeste tiny houses geldt dat thermisch gemodificeerd vuren de beste optie is omdat gewicht van het materiaal vaak ook een belangrijke factor is. Eiken, en zeker robinia, zijn behoorlijk zware houtsoorten.

Bekijk meer