M

mail@remkoboer.nl

Lid

Laatst actief 3 jaren geleden

 1. 3 jaren geleden
  wo 10 aug 2016 15:07:00 CEST
  M mail@remkoboer.nl postte in Off grid of niet?.

  Leuk om zoveel reacties te lezen! Mij lijkt het het mooiste om met een aantal mensen bij elkaar te komen staan - Tiny Village - en om aan te haken op het vorige commentaar. Het is lastig, en in mijn optiek ook inefficiënt om drinkwater (wat in NL in topkwaliteit via het grid komt) allemaal los van elkaar te zuiveren. Ook lijkt het me prettig om wel het moderne comfort te hebben, er is genoeg groene energie op te wekken, als je het maar slim doet. Voor mij is snel internet toch wel een zaak die ik niet wil missen.

  Mijn idee is om een soort "hub" te hebben waar alle omliggende huisjes via een "plug and play" systeem op aan kunnen haken. Je betaalt dan voor de voorziening die je gebruikt en kunt bepaalde faciliteiten met elkaar delen.

 2. do 21 jul 2016 19:11:40 CEST
  M mail@remkoboer.nl postte in Ontspullen.

  Ontspullen is voor mij in eerste instantie een manier om bewust om te gaan met alles wat je hebt en heel bewust te kiezen wat je in je leven wilt houden en wat niet. Ook is het eenvoudigweg noodzakelijk om de hoeveelheid spullen te beperken als je klein gaat wonen.

 3. do 21 jul 2016 19:09:47 CEST
  M mail@remkoboer.nl heeft het onderwerp gestart Off grid of niet?.

  Ondanks dat het idee van off-grid me aanspreekt wil ik zelf wel aangesloten worden met mijn huisje. Het grid in Nederland is van hoge kwaliteit, goed water en (als je daarvoor kiest) groene stroom. De kosten van een comfortabel off-grid systeem zijn behoorlijk hoog en het is een complexe installatie. Ik zou graag de overwegingen van jullie lezen om juist wel of niet aan te sluiten!

 4. do 21 jul 2016 19:04:40 CEST
  M mail@remkoboer.nl postte in Stel je even voor.

  Hoi, ik ben Remko. Inmiddels ben ik onderdeel van de projectgroep regelgeving en onderdeel van Tiny House 073 (regio 's-Hertogenbosch). Op dit moment ben ik bezig aan het ontwerp van mijn eigen Tiny/Small House om daar volgende zomer te gaan wonen, liefst in 's-Hertogenbosch. Daarnaast ben bezig met een samenwerking op te zetten met meerdere professionele partijen om Tiny Villages op meerdere plekken in Nederland mogelijk te maken.

 5. do 21 jul 2016 18:43:34 CEST
  M mail@remkoboer.nl is lid geworden.