P

Patrick de Vrij

Lid

Laatst actief vorig jaar

 1. vorig jaar
  di 07 aug 2018 17:45:41 CEST
  P Patrick de Vrij heeft het onderwerp gestart Brainstormactie over abonnementsvormen Tiny House Nederland.

  Brainstormactie over abonnementsvormen Tiny House Nederland

  naar aanleiding van de noodsituatie zoals aangegeven door "Marjolein in het klein"

  Hoi allemaal, ik lees daarnet op haar blog over hoe Marjolein Jonker een noodsprong heeft moeten maken en een bijbaan heeft moeten regelen, terwijl we haar bevlogen inzet voor de Tiny House bewegingen in Nederland niet of nauwelijks kunnen missen. Daniel van Ecosave kwam daarop met de suggestie om middels abonnementsvormen te voorzien in een basisinkomstenbehoefte voor degenen die als liefdadige zzp-er zo enorm veel "vrije" tijd en moeite investeren in het op de kaart zetten en houden van de Tiny House beweging(en) in Nederland, waaronder nu dan met name dus Marjolein Jonker.

  Oké, tijd om als betrokken supporters en fans onze hoofden bijeen te steken.

  Inhakend op die suggestie van Daniel een voorzetje van mij, met hier deze eerste vraag:
  Welke abonnementsvormen zijn mogelijk interessant voor het genereren van die "basisinkomsten"?

 2. 2 jaren geleden
  zo 21 mei 2017 16:56:52 CEST
  P Patrick de Vrij postte in Stel je even voor.

  Hallo allemaal! Even voorstellen? Zekers! :)

  Patrick dus. Al geruime tijd ben ik geïnteresseerd in een meer oorspronkelijk, minimalistischer leven en in het vernuftige en doelmatige van Tiny Houses en van mobile homes, inclusief de vaak multifunctionele inrichtingselementen ervan. Een van de YouTube-kanalen waarvan ik kan genieten, is die van Kirsten Dirksen, waarop ze "FairCompanies" belicht middels videobeelden! Hier in de omgeving, Noord-Groningen, zijn plannen voor Tiny House projecten. Die projecten zijn gelanceerd naar aanleiding van burgerraadplegingen in verband met de op handen zijnde gemeentelijke herindeling en het inventariseren van toekomstdromen daarvoor. Dat betekent zoveel dat er óók hier een Tiny House movement op gang aan het komen is, als die er niet al was! Hoe sta ik hierin?

  Een liefhebber van de natuur en van natuurlijke bouwmaterialen ben ik. Voor mijn gezondheid en welzijn doe ik een dagdeel per week vrijwilligerswerk op een biologisch-dynamisch tuinbouwbedrijf en ik ontwikkel veel initiatief qua plaatselijke Repair Cafés, die gezamenlijk het motto hanteren van de oprichtster, Martine Postma: "Weggooien? Mooi niet!" Ik heb een bouwkundige achtergrond, met name op het gebied van technisch tekenwerk en werkvoorbereiding in de houtskeletbouw, maar daarmee doe ik vrijwel niets meer of ik moet er toevallig al iets over tegenkomen wat me raakt, zoals bij... Tiny Houses!

  Heel benieuwd ben ik naar hoe de ontwikkelingen binnen Nederland verder gaan en ik hoop er met jullie een bijdrage aan te kunnen leveren dat mensen hun (on)menselijke "voetafdruk" tot gepaste proporties gaan terugbrengen. Want echt, onze voorouders hadden meer wijsheid dan we tegenwoordig beseffen. En ja, het zou me een eer en genoegen zijn om hun wijsheid tezamen met de onze op te diepen en uit te dragen. Als "pioniers" gaan we het allemaal avonturen! Succes en hartelijke groeten! :)

 3. zo 21 mei 2017 15:22:32 CEST
  P Patrick de Vrij is lid geworden.