R

Roy

Lid

Laatst actief 2 jaren geleden

 1. 2 jaren geleden
  zo 28 mei 2017 14:02:51 CEST
  R Roy heeft het onderwerp gestart De voordelen van THOW voor gemeentes? .

  Beste mensen,

  In het kader van de algemene zoektocht naar woonlocaties voor THOW, is het misschien handig voor de community om een aantal voordelen op te sommen die gemeentes zouden kunnen hebben aan de komst van THOW eigenaren in hun gemeente.

  Ik heb zelf de indruk dat er momenteel sprake is van een "kijk onze gemeente eens innovatief zijn'' attitude. En dat er hierdoor diverse pilot projecten mogelijk gemaakt worden. Het gevaar dat daarin schuilt voor de eigenaren, is dat wanneer de tijd aanbreekt dat het niet meer hip is voor een gemeente, de regelteven op de stoep staan en projecten worden stopgezet.

  Ik ben zeer benieuwd hoe anderen omtrent dit onderwerp denken.

 2. zo 28 mei 2017 13:42:26 CEST
  R Roy postte in Rijbewijs B, B+ of BE?.

  @Yvette en @hvdkamer bedankt voor jullie reacties.

  Ik ben het inderdaad met je eens Yvette, het is ook eigenlijk onzin om zelf zo'n pickup of dergelijk capabele auto aan te schaffen. Echter is zo'n rijbewijs misschien nog niet zo'n slecht idee. Het kan er voor zorgen dat je in principe onafhankelijk ben van de goede wil en vrije tijd van een kennis. Je kunt immers dan zelf gewoon een pickup huren voor een dag. Mede daarom mijn vraag omtrent moeilijkheidsgraad en gemiddelde kosten m.b.t. het halen van een BE rijbewijs.

 3. vr 26 mei 2017 23:35:00 CEST
  R Roy heeft het onderwerp gestart Rijbewijs B, B+ of BE?.

  Ik ben een beetje aan het oriënteren op het gebied van Tiny Houses On Wheels (THOW). Nu zocht ik informatie over het type rijbewijs dat nodig is om een THOW te vervoeren met een massa van minder dan 3500 kg.

  Ik las daarover het volgende op de website van het RDW:

  "In Nederland mag u in een aantal gevallen een aanhanger of caravan trekken als u in het bezit bent van alleen een rijbewijs B.

  Daarvoor gelden echter twee voorwaarden:

  De aanhangwagen mag totaal (massa leeg voertuig + laadvermogen) niet zwaarder zijn dan 750 kg, of
  De aanhangwagen mag zwaarder zijn dan 750 kg. Voorwaarde is dat de toegestane maximum massa van de totale combinatie (trekkend voertuig plus aanhangwagen) niet meer dan 3500 kg is
  ."

  Ik kreeg na het kijken van een aantal YouTube filmpjes rondt dit onderwerp, het idee dat mensen denken (waaronder ikzelf ook in eerste instantie) dat het totale gewicht van enkel de trailer + huisje 3500 kg mogen zijn. Maar zoals ik het lees, is die 3500 kg dus mét het gewicht van de auto/pickup die het huisje trekt meegerekend.

  Is mijn manier van lezen correct? zo nee, waarom niet? en zo ja, is het behalen van een BE of B+ rijbewijs lastig/duur?

 4. vr 26 mei 2017 23:19:22 CEST
  R Roy is lid geworden.