E

Els

Lid

Laatst actief 2 jaren geleden

 1. 2 jaren geleden
  vr 18 aug 2017 22:51:19 CEST

  Hoi Petra, dank je wel voor het doorsturen.

 2. wo 02 aug 2017 22:31:57 CEST

  Hallo Vrijbuiter,

  Wat en goede uitleg! Dank je wel. Ik begrijp nu wat je bedoelde.
  Ik wist van het bestaan nog niet eens af.
  Hoe het ook uit zal pakken voor mij, ik kies voor een afsluitbare ruimte voor mijn scootmobiel en dat is dit niet. Als onderstel houd ik dit toch zéker in gedachte.

 3. ma 31 jul 2017 09:18:39 CEST

  Hallo allemaal,

  Dank jullie wel voor alle tips die jullie geven op mijn 'dingetje'. Keep them coming!!

  Dit hoofdtuk op het forum is uiteraard ook bedoeld voor ALLE tips die er zijn voor welke beperking dan ook. Tevens voor dingen waar mensen tegen aan kunnen lopen die wat ouder zijn.

  Bedankt!

 4. ma 31 jul 2017 08:56:53 CEST

  Hallo Vrijbuiter, bedankt voor je teactie. Bordes heffen en scootmobiel er onder zetten? Die snap ik niet. Sorry. Kun je dat nader uitleggen. Ik heb mij nog niet in diepladers verdiept. Bedankt.

  Ik zou mijn scootmobiel ook wel in een (afsluitbare) dichte ruimte willen kunnen plaatsen. Net alleen voor een enkeling die denkt: hééé, kijk nou wat ik hier vind! Zeker ook als bescherming tegen het weer.

 5. do 20 jul 2017 13:55:51 CEST

  Petra, dank je wel voor de tip. Daar had ik nig niet aan gedacht!

 6. di 27 jun 2017 14:30:04 CEST

  Dank je wel Petra! Een goed begin vol feedback om over na te denken.

 7. zo 25 jun 2017 17:27:04 CEST

  Hallo allemaal,

  Marjolein Jonker heeft mij gevraagd dit onderwerp hier op het forum te plaatsen toen bleek dat er op Facebook veel werd gereageerd nadat ik een paar ideetjes had geplaatst.

  Het zou mooi zijn als iedereen die een tip/idee heeft om het leven in een TH met een beperking of omdat je een dagje ouder bent/wordt, puur praktisch gezien, wat makkelijker te maken, dit hier zou willen opschrijven. Zodat we na verloop van tijd een goede verzameling gaan krijgen die mensen zouden kunnen gaan gebruiken. Vooral ook linkjes met bv een afbeelding of beschrijving zou een grote hulp kunnen zijn.
  Geeft vooral ook feedback op ideeën van elkaar want daar kunnen we met zijn allen veel aan hebben. Ook feedback om iets niet of juist totaal anders te doen kan héle positieve ideeën brengen.

  Ik plaats hier een paar ideeën gezien vanuit mijn eigen loopbeperking.

  - Wat als je in een TH wilt gaan wonen en een scootmobiel hebt? Hij moet overdekt en afgesloten kunnen staan én toegang hebben tot een stopcontact (meer zonnepanelen) Een inpandige schuur.

  1. Hij neemt veel ruimte in beslag omdat je in de schuur ook moet op- en afstappen dus als je niet ál te tiny wilt wonen zal het er in de praktijk op neer komen dat je een wat langer TH nodig hebt. Als ik naar mezelf kijk gok ik op zo'n 9m.
  2. Hoogteverschil tussen vloer TH en de grond is zo'n 40cm. Dat betekent een lange oprijbrug. Lastig én niet mooi én veel te duur. Óf de staanplaats van het hele TH zo'n 40cm afgraven en stutten aan de randen met hout zoals bv de oever van een smal riviertje of een damwand van een dijk o.a. gebruikt bij tuinen van woonboten. Langzaam aflopend zodat bij plaatsing van het TH de auto/trekker zo de afgraving op/in kan rijden. Loskoppelen en aan de andere kant weer weg kan rijden. Zorgen voor goede afwatering (!) en hopen dat je een aantal jaren mag blijven staan van de gemeente. (.....) Mooi én waarschijnlijk duur (?) Óf heel simpel een los schuurtje met eigen zonnepanelen naast je TH. Handig, mooi én te betalen. Maar of gemeentes daar mee akkoord zullen gaan....?

  - Toilet plaatsen met de zitrichting in de lengte. Dit ivm wat moeilijker gaan zitten, opstaan en weer aankleden. Lees: voldoende bewegingsruimte nodig hebben. Als je opstaat en je staat bijna met je neus tegen de muur ga je in de praktijk niet eerst een paar passen opzij met je broek nog op je knieën, om je dan vervolgens goed te gaan aankleden. Dat wordt vroeg of laat zéker een keer vallen! De muur aan de achterkant van het toilet moet op twee vooraf in de bouw bepaalde punten goed gewicht kunnen dragen ivm steunbeugels. Voor het gaan zitten en weer opstaan van het toilet. Ook als die beugels nu nog niet nodig zijn en je bent al wat ouder of je weet dat je beperking er over een klein aantal jaren anders gaat worden is dit goed om met de bouw al rekening mee te houden. Dit geldt ook voor een te plaatsen opklapbare douchestoel.

  - Onderste keukenkastjes en andere lage kastjes met deuren. Geen keukenkastjes maar diepe lades. Zo kun je toch goed bij je spullen als je niet goed kunt bukken of hurken en ook alles goed zien.

  - Bed. Er zijn natuurlijk heel wat opties als je beneden wilt slapen en tóch op een goed matras wilt/moet liggen. Er is veel keus in opklapbedden. Óf de keuken en de badkamer aan de ene kant van je TH en je zithoek oid aan de andere kant met zo'n 60cm vehogen. Aan de zijkant kun je dan twee of drie traptredes maken richting bv de zithoek. Je kunt dan een volwaardig bed met een goede matras en een ledikant op de gewenste hoogte op wielen zetten en die onder de zithoek rijden. Dan hoef je in ieder geval in de nacht geen trap te lopen en over een loft te kruipen. Óf een loft met een lift.

  Je kunt ook naar www.ana-white.com/tiny gaan om daar de volledige beschrijving van het bouwen van de lift te zien.

  Zo mensen, kom maar op. Laat je horen!!

 8. zo 25 jun 2017 13:43:04 CEST
  E Els postte in Stel je even voor.

  Hallo allemaal,

  Mijn naam is Els (50), woonachtig in Breda. Zo'n anderhalf jaar geleden ben ik mij gaan verdiepen in TH. Na enige tijd is het wat naar de achtergrond geschoven en sinds een half jaartje ben ik weer actief.
  TH Living past qua persoonlijkheid heel goed bij mij. Het tiny gaan wonen en ontspullen staat op mijn lijf geschreven. Duurzaamheid heb ik heel hoog zitten en zelfvoorzienend zijn, daar kan ik tot nu toe alleen maar van dromen vanuit mijn stadsappartement. Al draag ik mijn steentje bij door alleen maar eetbare dingen in potten op mijn balkon te hebben.
  Sinds 15 jaar heb ik een permanente loopbeperking wat inhoud dat ik, om zo onafhankelijk mogelijk te zijn, voor mijn dagelijks leven een scootmobiel en een elektrische fiets nodig heb. Ik kan lopen en traplopen.
  Ik zit nu in de fase van het puzzelen voor een plekje voor beide vervoersmiddelen in mijn (hopelijk) toekomstig TH en het (waarschijnlijk) extra prijskaartje dat daar aanhangt.
  Hoe en waar zie ik mijzelf in een TH in mijn dromen? Ergens in midden Brabant of zuid Gelderland op een permanente plaats, Of in ieder geval toestemming van een gemeente om er heel wat jaren te mogen staan in een THOW maatje XL (binnenmaat 9m lengte) vanwege een inpandige schuur, alleen aangesloten op water dat ik pas zal gebruiken als al mijn opgevangen water op is. Op een veld met bv 4 tot 6 andere TH om samen te delen, zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn en elkaar te helpen waar nodig. Ik droom voor mezelf niet van een straatje, allemaal netjes op een rij in allemaal hetzelfde TH.
  DREAM BIG, EVENTUALLY SMALL NEEDS!!

 9. wo 31 mei 2017 16:37:27 CEST
  E Els is lid geworden.