H

hanneke

Lid

Laatst actief 2 jaren geleden

 1. 2 jaren geleden
  wo 25 okt 2017 15:15:34 CEST

  en met een convoi exceptionelle?

 2. wo 25 okt 2017 15:10:10 CEST
  H hanneke postte in Wat is nou echt een Tiny House?.

  Het valt me best op dat er regelmatig "strijd" is over de definitie "Tiny Houses"

  Men lijkt toch graag in hokjes te willen stoppen. Ik volg de Tiny House Movement ook al verschillende jaren. Ooit had ik een plekje voor mezelf (naast een huurwoning met mijn partner) een stacaravan op een bosrijke camping. Het voelde voor mij echt als mijn eigen kleine huisje....een Tiny House? Nee, niet zoals uit de VS overgewaaid is, maar was dat niet eigenlijk uit woningnood vanwege een hypotheekcrisis?

  Willen we misschien een paradijsvogel zijn, duurzamer, willen we rust, vrijheid, goedkoper leven? Maakt het eigenlijk wat uit? Gaat het in de basis niet om een vrijer leven uiteindelijk? Dat is volgens mijn de belangrijkste OVEREENKOMST in plaats vanalle verschillen te benoemen. Ik hoor ook steeds meer geluiden inderdaad over het recyclen van oude stacaravans, misschien wel more cradle-to-cradle dan een nieuw tiny house, die ook weer bomen kosten (meestal) . Tja wat is wijsheid?

  Voor mij persoonlijk zou dat een klein huisje zijn, een beetje Scandinavisch uiterlijk, met veel minder energieverbruik, goedkoper, vrijer en vooral ook minder onderhoud dan het koophuis wat ik nu heb.

  Ik kan me inderdaad ook voorstellen dat woonwagenbewoners die met het uitsterfbeleid geconfronteerd worden en al vele generaties in een woonwagen leven, verschillend zullen denken over de TH movement. Het is gewoon niet in een hokje te plaatsen en dat moet ook vooral niet!

  Laat mensen in hun waarde, des te mooier wordt de aarde :-)

 3. zo 25 jun 2017 10:17:25 CEST
  H hanneke heeft het onderwerp gestart Klein wonen in Zuid-West Brabant. Hulp gezocht! .

  Goedemorgen,

  Nadat ik het fenomeen Tiny Houses al enige jaren op de voet volg ben ik een eigen initiatiefgroep gestart in de regio Bergen Op Zoom/Roosendaal/Woensdrecht/Steenbergen.

  Vorige week is er een eerste verkennenfe bijeenkomst geweest met geinteressseerden uit deze regio.

  Ook de wethouder en projectleider Bergren op Zoom tonen actieve interesse ren willen meedenken. Een positieve ontwikkeling dus.

  Ik ben op zoek naar HULP om een goed plan uit te werken met mensen die duurzaam en kleiner willen wonen, im een hofje in liefst landeljke omgeving.

  Tevens zoek ik mensen die ook kleiner en duurzamer willen wonen. Een vaste plek heeft daarbij mijm voorkeur. Belangrijkste nu is echter dat de behoefte en wensen in deze regio duidelijk worden en dat er ern constructieve, actieve kerngroep komt die de kar wil trekken.

  Wil je helpen? Graag!
  Wil je kleiner/duurzamer/minimalistischer wonen? Vast,mobiel on of offgrid?

  Meld je dan via www.facebook.com/groups/tinyhousezuidwestbrabant

 4. zo 25 jun 2017 10:05:11 CEST
  H hanneke is lid geworden.