S

Sanne081974

Lid

Laatst actief 3 jaren geleden

 1. 3 jaren geleden
  do 15 dec 2016 14:02:00 CET
  S Sanne081974 postte in Wie gaat er mee naar Portugal?.

  Hoi Annemarie,

  Nee ik heb vooralsnog geen andere enthousiaste mensen gevonden.
  En al helemaal niet die dan ook nog een beetje het zelfde idee hebben.
  Waar ga je heen in Portugal? mijn hart ligt een beetje in het zuiden, rondom Monchique.
  Land meer noordelijk is goedkoper maar een van de redenen dat ik hier weg wil is toch ook wel het weer....
  ik ben heel benieuwd naar je ervaringen...keep me posted

 2. zo 28 aug 2016 00:17:14 CEST
  S Sanne081974 postte in Wie gaat er mee naar Portugal?.

  Omgeving Monchique voornamelijk omdat het vlak bij de algarve is en dus mogelijkheden bied om iets van een camping en dus inkomen te genereren.
  Ik heb een paar jaar geleden een rondreis gemaakt door portugal en heb verschillende stukken land bekeken, dus qua locaties weet ik wel wat ik mooi vind.
  Mijn plan is om een caravan te kopen en daar in te wonen tot ik genoeg materiaal heb om een TH te bouwen.
  Maar zoals ik al aangaf, het is een idee, niks staat nog vast en alles kan nog veranderen :)

 3. di 16 aug 2016 23:58:15 CEST
  S Sanne081974 postte in Tiny mogelijk met twee tieners?.

  of 2 slaap lofts? 1 voor jou, 1 voor de kinderen, dan kunnen ze wel elk een eigen bed hebben

 4. di 16 aug 2016 23:12:44 CEST
  S Sanne081974 heeft het onderwerp gestart Tiny House Den Helder .

  Hoi Allemaal,

  in het kader van "zoek je plekje" zag ik dat Den Helder ook open staat voor Tiny Houses en ik zag dat ze dachten aan een locatie bij de duinen...mijn hart gaat daar sneller van kloppen (ja Den Helder is ver van Amsterdam maar ik heb er al eens met veel plezier gewoond dus voor mij zou het geen rare keus zijn)
  Maar heeft iemand toevallig meer info over dit project? heeft iemand al contact gehad met de woonstichting aldaar?
  Ik ben namelijk reuze benieuwd wat hun ideeen zijn.

  Thnx!

 5. di 09 aug 2016 11:06:02 CEST
  S Sanne081974 heeft het onderwerp gestart Wie gaat er mee naar Portugal?.

  Hoi allemaal,

  Mijn ideeen zijn nog pril, maar ik zou graag in contact willen komen met mensen die net als ik het roer drastisch om willen gooien.
  Land in Portugal is relatief goedkoop en het klimaat is aangenaam.
  Mijn idee is om met een groepje mensen een stuk land te kopen ergens liefst in de buurt van bijvoorbeeld Monchique (vlak bij de Algarve en dat maakt het mogelijk om er ook iets toeristisch mee te gaan doen) en daar samen iets op te bouwen (een mini camping misschien? of een yoga retraite? of????)
  In eerste instantie gewoon vertrekken, allemaal een oude caravan kopen en gewoon gaan!
  Geloven dat het universum (en ik ben echt niet zo spiritueel ofzo maar daar geloof ik dan weer wel in) het allemaal wel oplost.
  Tuurlijk moet je een plan maken, maar ik denk dat als je met z'n allen bent je elkaar kunt helpen en het plan vanzelf een vaste vorm aan zal nemen.
  Als we zouden beginnen met hier al dingen te verzamelen, wellicht heeft 1 van de mensen die mee wil wel een schuur, waar we langzaam aan bijvoorbeeld bouwmateriaal wat we op sloop sites hebben gevonden kunnen verzamelen, we kunnen hier al zaden inkopen en met het geld dat we hier sparen kunnen we daar het land kopen.
  Vele handen maken licht werk en ik mijn mijn uppie heb niet genoeg spaargeld om nu te vertrekken, maar als je allemaal een beetje hebt kun je samen wellicht wel iets heel moois maken en een droom sneller verwezenlijken dan dat je dat alleen ooit zou kunnen.
  Het is een idee....ik dacht ik gooi het gewoon in de lucht, want ik kan het wel in mijn hoofd houden maar dan gebeurd er sowieso nooit iets mee en dat zou dan ook weer zonde zijn...toch?!
  Misschien stort het ter aarde en komt er nooit wat van....maar voor het zelfde geld zitten hier mensen die er het zelfde over denken, die dezelfde ideeen hebben...Hoe mooi zou dat zijn?

  Liefs San

  p.s. ter illustratie even een linkje naar een stuk land, dit is niet bij Monchique maar het maakt het er zeker niet minder mooi om.
  http://pureportugal.co.uk/listman/listings/l0382.html

 6. wo 03 aug 2016 16:13:03 CEST
  S Sanne081974 postte in Marjolein in het klein.

  Hoi Marjolein,

  Vraagje: ik zag (op instagram geloof ik) dat je een Drumi hebt, heb je die gewoon in NL gekocht? zo ja, waar? en mag ik zo brutaal zijn om te vragen wat hij heeft gekost?

  Ik zou er namelijk ook graag een willen kopen, ik vind ze echt zo schattig! en het lijkt me ook echt heel handig?

  Hoe doe jij dat trouwens met je beddengoed, past dat er in? of moet dat naar de wasserette?

  Alvast bedankt voor het lezen!
  Groetjes
  Sanne

 7. wo 03 aug 2016 15:54:14 CEST
  S Sanne081974 postte in Off grid of niet?.

  off grid lijkt mij heel tof, al moet ik er dan wel bij zeggen dat een internet verbinding inmiddels wel iets is waar ik niet meer zo goed zonder kan ('s avonds in bed een filmpje kijken op netflix is echt iets waar ik heel erg van kan genieten en wat ik dus ook in mijn toekomstige TH graag wil blijven doen) maar zo'n mini wasmachine met zo'n voetpedaal lijkt mij voor de was een prima optie op zich.
  dus een zonnepaneel en misschien iets van een windmolentje op het dak zou best een goede optie zijn lijkt mij.
  Compost toilet heb ik zelf ook geen problemen mee en dan zou ik hier in NL wellicht wel opteren voor aansluiting op het waternet, maar dan alleen voor drinkwater, de rest kan prima met regenwater lijkt mij.
  Moestuin, kipjes e.d. lijkt mij een bijna vanzelfsprekendheid als je in een TH wilt wonen...dat is juist (in elk geval voor mij) een van de redenen om het zo aantrekkelijk te vinden.

 8. wo 03 aug 2016 15:47:26 CEST
  S Sanne081974 postte in Ontspullen.

  ik vind ontspullen ten dele lastig, ik heb veel wat grotere items in huis die wel een emotionele waarde hebben maar waarvan ik weet dat als ik ooit in een TH kom te wonen ik ze met geen mogelijkheid kwijt kan.
  En wat doe je met een archief, heeft voor mij ook een grote emotionele waarde maar tja...het neemt rustig 6 verhuisdozen aan ruimte in (als het niet meer is)
  Andere zaken vind ik makkelijker...de sapcentrifuge die al maanden onaangeroerd bovenop de keukenkast stond is gedoneerd aan een vriendin, tupperware bakjes zonder deksel gaan ook zonder pardon het huis uit...maar dan die stapel kleding die ik een jaar (en 15 kilo geleden) nog wel paste maar nu niet meer...bewaar ik dat voor het moment dat ik die 15 kilo kwijt ben? of breng ik die naar de tweedehands winkel? keuzes keuzes keuzes...
  Feit blijft wel dat ik in de afgelopen jaren van 120m2 in mijn uppie naar 40m2 ben gegaan en dat ik nu al merk dat ik een groot gedeelte van die ruimte eigenlijk amper gebruik...dus kleiner wonen, DAT gaat het probleem niet worden...het ontspullen...dat misschien toch wel.

 9. di 02 aug 2016 23:01:14 CEST
  S Sanne081974 postte in Stel je even voor.

  Hoi Allemaal,

  Ik ben Sanne (42 jaar) en ik ben al een tijdje op zoek naar een "andere manier van leven".
  Nu woonachtig midden in het centrum van Amsterdam maar ik merk dat de drukte en de hoeveelheid "prikkels" me te veel begint te worden (zal wel een midlife dingetje zijn ofzo).
  Een paar jaar geleden zag ik voor het eerst een TH op youtube voorbij komen en het laat me niet los.
  Wat mij te gek lijkt is om een groepje mensen te vinden die net als ik "anders" willen leven zonder daarbij gelijk in het extreme "geitenwollen sokken" stereotype te gaan.
  Een groep mensen die samen met mij aan een nieuwe plek willen werken...samen zoeken naar een plek, samen huisjes bouwen, samen moestuin e.d. maar wel ruimte om allemaal ook je eigen ding te doen.
  Het bestaat vast al maar ik kan het nog niet echt vinden in de manier die ik zoek...dus ik hoop hier mensen te vinden die het zelfde denken als ik.
  Ik ben er zelfs nog niet eens over uit of dat perse in Nederland zou moeten zijn.
  Land in bijv. Portugal is goedkoop en de regels daar zijn een stuk flexibeler heb ik het idee...maar misschien zit ik er wel helemaal naast hoor...dus ik hoop hier vooral sparrings partners te vinden en ideeen op te doen.

  Groetjes
  Sanne

 10. di 02 aug 2016 22:53:07 CEST
  S Sanne081974 is lid geworden.