T

timvdn

Lid

Laatst actief vorig jaar

 1. vorig jaar
  wo 18 okt 2017 09:41:06 CEST
  T timvdn postte in Wonen in omgeving Den Haag.

  Hallo! Zo te horen tasten jullie ook nog in het duister;). Wij volgen tot op dit moment niet de gemeentelijke route. Dat betekent dat we onze hoop vestigen op camping jaarplaatsen die niet te lang per jaar dicht zijn. We hebben wel een enigszins concrete optie in de buurt van hoek van holland. Zoals gezegt gaan wij een tiny kopen, dus we wachten eigenlijk een definitieve 'JA' af en daarna zullen we dan relatief snel er een kopen of laten bouwen.

  Overigens zouden we best kunnen proberen om met een groep een brief te schrijven, wellicht dat het in ieder geval voor de 'movement' goed is en dat het wederom een aanvraag bij de gemeente oplevert. wie weet. Wat zeggen jullie er van?

 2. 2 jaren geleden
  vr 13 okt 2017 11:24:58 CEST
  T timvdn postte in Wonen in omgeving Den Haag.

  Up. We hebben verhalen gehoord vanuit Schiedam en Vlaardingen. Zijn de initiatiefnemers hier ook actief, zouden graag meer willen weten over deze (mogelijke) opties.

 3. ma 25 sep 2017 12:56:03 CEST
  T timvdn heeft het onderwerp gestart Wonen in omgeving Den Haag.

  Hallo allemaal,

  We hebben interesse in het leven in een Tiny House. Na goed nadenken en overweging tussen zelfbouwen of kopen hebben we besloten om een tiny house te kopen / in co-creatie te laten afbouwen door een bouwbedrijf. We wonen momenteel in Den Haag en zouden heel graag enigszins in de buurt willen komen te wonen. We weten nog niet precies in welke mate we 'off the grid' willen zijn. Eigenlijk is dat meer afhankelijk van wat de locatie met zich meebrengt. Wij doen dit niet zozeer vanuit ecologische redenen, we willen vooral lekker dicht op de natuur wonen. Dus bijv op een campingstandplaats zouden we prima van nuts voorzieningen gebruik willen maken. We zouden naar verloop van tijd dan kunnen 'evolueren' naar zelfvoorzienende opties. Tot zo ver een beetje context over ons denkproces, nu komen de vragen;) :

  • Iedereen die hier naar een locatie heeft gezocht, waar zoeken jullie allemaal op / welke instanties benaderen jullie?
  • Zijn er mensen die omgeving den haag en naastgelegen dorpen/steden die ervaring hebben met een camping waar jaarstandplaats mogelijk is.
  • Zijn er mensen die in dezelfde omgeving een andere optie dan een camping hebben gevonden of van weten?
  • Zijn er initiatieven (naast het erasmusveld) die interessant voor ons kunnen zijn?
  • Meestal is er een periode waarbinnen je niet in de tiny house mag wonen omdat het anders permanent is, hoe gaan jullie dit aan? (lees: stiekem blijven wonen of een andere optie?)

  Hopelijk kunnen jullie wat hulp bieden, alvast heel erg bedankt!

  Groeten, Tim en Simone

 4. ma 25 sep 2017 12:42:09 CEST
  T timvdn is lid geworden.