R

Roerom

Lid

Laatst actief 2 jaren geleden

 1. 2 jaren geleden
  di 07 nov 2017 11:42:11 CET
  R Roerom postte in Stel je even voor.

  @Sanne081974 Hoi Allemaal,

  Ik ben Sanne (42 jaar) en ik ben al een tijdje op zoek naar een "andere manier van leven".
  Nu woonachtig midden in het centrum van Amsterdam maar ik merk dat de drukte en de hoeveelheid "prikkels" me te veel begint te worden (zal wel een midlife dingetje zijn ofzo).
  Een paar jaar geleden zag ik voor het eerst een TH op youtube voorbij komen en het laat me niet los.
  Wat mij te gek lijkt is om een groepje mensen te vinden die net als ik "anders" willen leven zonder daarbij gelijk in het extreme "geitenwollen sokken" stereotype te gaan.
  Een groep mensen die samen met mij aan een nieuwe plek willen werken...samen zoeken naar een plek, samen huisjes bouwen, samen moestuin e.d. maar wel ruimte om allemaal ook je eigen ding te doen.
  Het bestaat vast al maar ik kan het nog niet echt vinden in de manier die ik zoek...dus ik hoop hier mensen te vinden die het zelfde denken als ik.
  Ik ben er zelfs nog niet eens over uit of dat perse in Nederland zou moeten zijn.
  Land in bijv. Portugal is goedkoop en de regels daar zijn een stuk flexibeler heb ik het idee...maar misschien zit ik er wel helemaal naast hoor...dus ik hoop hier vooral sparrings partners te vinden en ideeen op te doen.

  Groetjes
  Sanne

  Hoi Sanne,
  Ik, vr. 37, heb veel gemeen met je, als ik je verhaal zo lees...als je wilt en dit leest, bericht me dan even! Lieve groetjes

 2. di 07 nov 2017 11:34:53 CET
  R Roerom postte in Stel je even voor.

  @Esmee-B Hoi, ik ben Esmee en 19 jaar geleden lieten we een huis (175m2) in Zuid-Frankrijk bouwen. Gedurende de bouw woonde wij in een caravan op het terrein. Dat beviel heel erg goed. Toen na 2 jaar het huis klaar was en onze spullen arriveerde ( die in de opslag stonden), hadden we daarvan nix gemist. Dan gaan je ogen wel open. Sinds bijna 2 jaar wonen we in een, van afvalmateriaal, zelfgebouwd TH. (huis + grond verkocht maar zelf 2000m2 gehouden waar we zelf wonen) Het huis is 23m2 en heeft alles wat we willen. Zijn volledig off-grid. (internet uitgezonderd) We genieten volop van ons TH en de natuur om ons heen. Onze vaste lasten zijn 198€ per jaar (tax terrein) en 240€ per jaar internet. Ik hoop hier bij te dragen om een TH voor andere mensen ook mogelijk te maken.

  Dag Esmee,
  Ik zou graag eens met je willen babbelen over mogelijkheden!

 3. di 07 nov 2017 11:03:35 CET

  Hoi allemaal, mensen met mooie dromen en plannen,

  Ik, vr. 37, heb nu besloten dat het roer echt drastisch om moet!! Ik heb meer ruimte, rust, natuur, stilte en afstand van mijn verleden nodig, maar ook vrijheid en gezelligheid! Ik wil het huis waar ik in woon verkopen en het liefst met een campertje (al 1 op het oog) de hort op. Maar ook ben ik al jaren aan het zoeken naar mogelijkheden voor een chaletje of tiny house, maar ik loop altijd tegen al die ingewikkelde regels aan en vooral wat allemaal NIET mag (om gek van te worden!). Ik heb wat geld als ik het huis kwijt ben, geen baan, geen relatie en geen uitkering meer dan en dus zo vrij als een vogel (kan niet wachten..)
  Het liefst zou ik eerst gaan rondrijden...op zoek naar mooie plekjes, ervaren hoe het is om te leven in een mini huisje en off grid leven en van daaruit verdere plannen maken. Maar hoe leuk zou het zijn niet alles maar altijd in mn uppie te doen en een gelijkgestemd travelmaatje te vinden om samen, liefst ieder een eigen minihuisje, te touren, plannen te smeden...ervaring op te doen en uiteraard genieten van de vrijheid!!
  Ik zou graag iemand of meerdere mensen leren kennen die ook het roer om willen gooien en dezelfde soort plannen hebben!
  Sowieso wens ik iedereen succes met het verwezelijken van hun dromen!

 4. di 07 nov 2017 10:50:07 CET
  R Roerom postte in Wie gaat er mee naar Portugal?.

  Ik zie dat mijn vorige bericht maar half is gepost...
  Continue...
  Het liefst zou ik eerst gaan rondrijden...op zoek naar mooie plekjes, wennen aan het leven in een mini huisje en off grid leven en van daaruit verdere plannen maken. Maar hoe leuk zou het zijn niet alles maar altijd in mn uppie te doen en een gelijkgestemd travelmaatje te vinden om samen, liefst ieder een eigen huisje, te touren, plannen te smeden...ervaring op te doen en uiteraard genieten van de vrijheid!!
  Ik zou graag iemand of meerdere mensen leren kennen die ook het roer om willen gooien en dezelfde soort plannen hebben!

 5. di 07 nov 2017 10:41:28 CET
  R Roerom postte in Wie gaat er mee naar Portugal?.

  Hoi allemaal,

  Ik zie dat ik mensen hier niet persoonlijk kan benaderen!?
  Ik, vr. 37, heb nu besloten dat het roer echt drastisch om moet!! Ik heb meer ruimte, rust, natuur en stilte nodig, maar ook vrijheid en gezelligheid! Ik wil het huis waar ik in woon verkopen en het liefst met een campertje (al 1 op het oog) de hort op. Maar ook ben ik al jaren aan het zoeken naar mogelijkheden voor een chaletje of tiny house, maar ik loop altijd tegen al die ingewikkelde regels aan en vooral wat allemaal NIET mag (om gek van te worden!). Ik heb wat geld als ik het huis kwijt ben, geen baan, geen relatie en geen uitkering meer dan en dus zo vrij als een vogel (kan niet wachten..

 6. di 07 nov 2017 10:22:24 CET
  R Roerom is lid geworden.