G

Gespinn

Lid

Laatst actief 3 maanden geleden

 1. 2 jaren geleden
  zo 07 jan 2018 15:53:48 CET
  G Gespinn heeft het onderwerp gestart bouwen boven de dissel.

  Hoi! Ik ben bezig met het ontwerpen van een tiny house. Ik heb het antwoord online niet kunnen vinden dus ik hoop dat iemand hier voorzien is van kennis:
  Mag je de ruimte boven de dissel gebruiken voor een uitbouw? Ik zie hier en daar voorbeelden van b.v. bergruimte boven de dissel of een echte uitbouw van het huisje boven de dissel. Wat zijn de gestelde eisen?
  Dank alvast!!
  Gerdine

 2. zo 07 jan 2018 14:55:38 CET
  G Gespinn postte in Stel je even voor.

  Hoi allemaal,
  Mijn naam is Gerdine Vermeer, 39 jaar en momenteel woonachtig in Diepenveen (bij Deventer) op een leegstandsboerderij. Prachtige buitenplek! De boerderij deel ik met 2 anderen. Ik ben gewend 'klein' te wonen en faciliteiten te delen. Helaas komt aan deze woonplek een einde, over, naar verwachting, een (anderhalf) jaar. Mijn wens is zoveel mogelijk 'buiten' te blijven wonen, dichtbij de natuur.
  Sinds 2 weken heb ik mezelf ondergedompeld in de wereld van tiny houses. Het ontwerp van tumbleweed spreekt me aan met hier en daar een aanpassing naar mijn wens.
  Intentie is zoveel mogelijk gebruik te maken van sloop-/tweedehandsmateriaal en 'groen'/ecologisch verantwoord materiaal en het huisje volledig off-grid te krijgen. In verband met kostenbesparing wil ik zoveel mogelijk zelf doen. Uiteraard met hulp van handige mensen anders red ik het niet (zelfkennis).

  Ik overweeg een trailer te kopen van Vlemmix van 6,60 m. Tot nog toe heb ik niet veel andere aanbieders gevonden van trailers speciaal voor tiny houses. Mochten er betere of goedkopere opties zijn dan hoor ik graag tips!
  Wat ik belangrijk vind, is dat dit huisje zeer duurzaam is, zowel in levensduur als in materiaal gebruik dat zo min mogelijk impact zal hebben op het milieu.
  Ik zal voor mijn huisje een plek zo dicht mogelijk bij de natuur willen hebben. Uiteraard een zoektocht! Maar hoe meer mensen ervan weten, hoe meer info-bronnen bereikt worden!
  Ook sta ik open voor gezamenlijke initiatieven die staan voor ecologisch verantwoord, goede sfeer en ook... behoud van privacy ;)

  Grtz! /G/

 3. zo 07 jan 2018 11:16:19 CET
  G Gespinn is lid geworden.