A

Anne

Lid

Laatst actief 8 maanden geleden

 1. 3 jaren geleden
  za 05 nov 2016 12:54:49 CET
  A Anne postte in Verwarming.

  Ja, leuk zeg, en lekker klein die CUBIC woodstove. maar wat ik altijd mis bij een houtkachel: de luchttoevoer.
  Een houtkachel trekt per uur 50 kubieke meter lucht naar binnen !!!!!
  Vuur verbruikt veel zuurstof: Zorg dus voor goede luchtaanvoer, via ventilatieroosters of een open raam.
  (tekst is te bekijken op: https://www.stokertje.nl/info/houtkachel-stooktips )
  Daar zit je dus al snel aan in je Tiny House. Over dit probleem lees ik nooit iets. Een pelletkachel heeft als voordeel dat er een luchtpijp en een afvoerpijp van rookgassen is. Lijkt me dus wel veiliger.

 2. za 05 nov 2016 12:26:44 CET
  A Anne postte in BOEKEN.

  Beste Edy,

  ik heb nog geen reactie van je ontvangen. Dat is jammer. Ben je van het forum af .... ?

 3. ma 10 okt 2016 10:52:28 CEST
  A Anne postte in BOEKEN.

  Beste Edy,

  zou graag je boek '' slim ruimte gebruik' van je lenen. Eventueel heb ik voor jou het bekende Subtainable Susan, ook wel handig over allerlei zaken met groen/ milieu/ co2/ ect. We zouden dus elkaar een boek kunnen sturen, lijkt me handig.

 4. wo 21 sep 2016 12:52:07 CEST
  A Anne postte in Elektra.

  Over het gebruik van de koelkast:

  In de winter is er minder zon. Je hebt dan minder opbrengst van de panelen. De koelkast verbruikt continu stroom maar eigenlijk heb je in de winter geen koelkast nodig.

  Dat zit zo: in mijn jaren woonde ik in Breda, mijn dochter zat daar op de vrije school. Ik kende daar een macrobiotische vrouw. Ik ging haar af en toe helpen met koken en prikte dan een vorkje mee. Zij leefde met haar gezin bijna off-grid in een doorsnee huurhuis. Ze hadden er een houtkachel in gemaakt. Een koelkast hadden ze niet. In de winter had ze een kastje in de tuin waar allerlei groenten, potjes en versproducten opgeborgen werden. In dat kastje bleef het koel zonder te bevriezen. In de zomer hing ze de versproducten in een waterzak, in de schaduw, met wind onder een boom. Dat had ze van de indianen geleerd. Het systeem van zomer en winter werkte prima. Wel is het zo dat macrobiotische mensen geen vlees, vis, kip, kaas, ei of melk gebruiken. Dit menu maakt de afwezigheid van een koelkast wel makkelijker.

 5. ma 19 sep 2016 16:02:05 CEST
  A Anne postte in Stel je even voor.

  Hallo allemaal, ik ben Anne en woon in Limburg. Ik woon in een veels te duur huurhuis in een
  volkswijk. Mijn dochter studeert in Rotterdam aan de Willem de Koning ABK. In 2017 gaat de hele straat in mijn buurt op de schop vanwege herstructurering. Het enige groen rond mijn huis wordt gerooid en de oude huisjes gesloopt, dat gaat heel veel overlast geven. Het zal nog jaren duren voordat de gehele wijk is vernieuwd. Ik heb geen zin om dit voor de komende jaren mee te maken. Er zijn vele mooie, grote bomen slachtoffer geworden van deze nieuwbouw. Ook het lawaai en de drukte van de stad staan me tegen. In mijn leven ben ik meer dan 15 keer verhuisd. Het lijkt voor mij een goed idee om een einde te maken aan 'het verhuizen'. Een huisje dat je meeneemt is voor mij de oplossing. Het moet ook een stukje rust gaan brengen. Dus ik ben in de oriënterende fase en zoek goede raad en mensen die mij verder kunnen helpen.

 6. ma 19 sep 2016 15:31:45 CEST
  A Anne postte in Verwarming.

  Er is een subsidie in 2016 te krijgen op de aanschaf van een PELLET kachel.

  Vanaf 500 euro subsidie voor pelletkachel in 2016. bij MilieuCentraal.nl.
  Een pelletkachel is een geavanceerde houtkachel, die brandt op geperste houtkorrels (pellets). De subsidie is alleen beschikbaar voor pelletkachels die automatisch werken, een gesloten voorkant hebben, en voldoen aan andere technische eisen. Een huishouden kan 500 euro subsidie krijgen, en wat meer als het gaat om pelletkachels met grote capaciteit.

  Is een pelletkachel nu een slimme keuze voor een Tiny house ? Bijvoorbeeld minder co2 uitstoot. Veilig in huis, je kunt hem aanlaten en gewoon weggaan.
  En waarom kiezen toch velen voor de houtkachel ?

  gr anne.

 7. ma 19 sep 2016 15:26:06 CEST
  A Anne postte in Watersystemen.

  Het valt me op dat er op foto's van Tiny keukentjes vaak maar 1 spoelbakje is. Het lijkt mij juist zo fijn 2 bakken te hebben namelijk: 1 met stromend drinkwater en 1 met stromend regenwater. Hierdoor kun je zuiniger omgaan met je drinkwater. Blijft natuurlijk de vraag: hoe kom je aan drinkwater ?

  gr anne

 8. wo 14 sep 2016 16:31:52 CEST
  A Anne postte in Belgie.

  Louis de Keijzer is zeker een geschikte peer, want hij is al tot 2018 volgeboekt, heb ik uit mijn mails met hem begrepen.

 9. wo 14 sep 2016 16:30:08 CEST
  A Anne postte in Trailerkeuze.

  Dus als ik het ANWB verhaal goed heb begrepen mag je 2,55 meter breed/ 12,00 meter lang en 4,00 meter hoog zijn. En dan gewoon over de verharde weg rijden. Vele mogelijkheden dus.
  Mijn huisje zou ik graag 7 meter lang hebben. Dat zou geen problemen moeten opleveren.
  gr. anne.

 10. za 10 sep 2016 12:43:25 CEST
  A Anne postte in Trailerkeuze.

  Beste allemaal,

  de meeste trailers zijn 7,2 meter. Het huisje dat daar op past is dan buiten maat : 6,00 bij 2,50.
  Maar een huisje van 7 meter lang, komt dan (denk ik) op een trialer van 8,2 meter ??

  Zijn de regels in Nederland hetzelfde voor een trailer van 7,2 of 8,2 meter ?

  Mijn vraag is: mag je met een trailer van ongeveer 8,2 wel over de snelweg ? en welk gewicht staat hier dan voor als het huisje leeg is ? Ik denk dat alle zware dingen (koelkast/ kachel/ tafel/stoel, ect) er eerst uit moeten om vervoerd te worden ?

  gr anne.

Bekijk meer