KoenDerksen

Lid

Laatst actief 2 jaren geleden

 1. 2 jaren geleden
 2. za 15 jul 2017 15:01:35 CEST
  KoenDerksen postte in Financiering en begroting.

  @tsip29 kan je eigenlijk financiering krijgen voor een Tiny house .

  gr,
  Tom

  Je kan het crowdfunden, of ik hoorde laatst ook over iets van "crowdlending" oftewel: in plaats van 1 grote lening bij 1 persoon, een aantal kleinere leningen bij meerder personen.

  Verder ben je volgens mij vrij om naar een bank te stappen.

  Maar ik denk dat je een Tiny House Hypotheek bedoeld... Er staat me iets bij dat Mill Home een dealtje had gesloten met de Rabobank, maar dat voorlopig alleen voor hun project in Friesland (dacht ik).

 3. wo 29 mrt 2017 19:17:22 CEST
  KoenDerksen postte in Tiny House Lifestyle.

  @Vrijbuiter Daar heb je een punt, licht er natuurlijk ook aan hoe extreem je wil gaan met ontspullen. Maar misschien is "leven met minder" een betere term?

 4. ma 27 mrt 2017 18:52:59 CEST
  KoenDerksen postte in Tiny House Lifestyle.

  @Vrijbuiter hoezo niet?

 5. do 23 mrt 2017 11:14:49 CET
  KoenDerksen heeft het onderwerp gestart Tiny House Lifestyle.

  Hallo, ik ben heel benieuwd wat jullie vinden dat allemaal bij een "Tiny House Lifestyle" hoort?

 6. di 07 mrt 2017 10:51:42 CET
  KoenDerksen postte in Tiny House Den Haag en omgeving.

  Er staat me iets bij over het Erasmusveld. Ik geloof dat daar de Woonpioniers ook bezig zijn.

 7. 3 jaren geleden
  do 11 aug 2016 08:56:45 CEST
  KoenDerksen postte in Marjolein in het klein.

  Ik ben zo brutaal om gewoon nog een aantal foto's van je site te rippen. :P

  -image-
  -image-
  -image-
  -image-
  -image-
  -image-

 8. wo 10 aug 2016 17:52:03 CEST
  KoenDerksen heeft het onderwerp gestart Documentscanner.

  Ik heb thuis nog een hoop readers van mijn studie en bladmuziek uit de tijd dat ik nog gitaarles had liggen. Nou wil ik dat allemaal wel bewaren, maar niet fysiek. Nou heb ik een scanner, maar die is gigantisch en niet praktisch. Laatste tijd ben ik een beetje naar "mobiele" documentscanners aan het kijken, zoiets:
  -image-

  Heeft iemand ervaring met dit soort scanners?
  Kan iemand mij een bepaalt type af-/aanraden?

 9. wo 10 aug 2016 12:04:50 CEST
  KoenDerksen postte in Off grid of niet?.

  Die regel over drinkwater, dat je het alleen voor jezelf mag gebruiken heb ik ook wel vaker gehoord inderdaad. Op internet valt er wel het een en ander te vinden over de "drinkwaterwet" (http://wetten.overheid.nl/BWBR0026338/2015-07-01 ) en de "waterleidingwet" (https://nl.wikipedia.org/wiki/Waterleidingwet ) die er, hoewel ik ze niet uitgebreid gelezen heb, op duiden dat er een hoop wetgeving en controle is op de kwaliteit van drinkwater.

  Ik ben wel benieuwd of je als klein groepje (lees Tiny Village) mogelijkheden hebt om af te wijken van deze wetgeving. Het lijkt me namelijk heel omslachtig om in groepsverband individueel je drinkwater te moeten produceren.

 10. ma 27 jun 2016 17:15:56 CEST
  KoenDerksen postte in Waarde behoud of opbouw tiny house.

  Ik vind dit een heel interessant vraagstuk. Het is iets waar ik zelf ook nog over zit te twijfelen. Momenteel woon ik in een appartement in Amsterdam, dat naar mijn idee redelijk waardevast is en momenteel misschien zelfs in waarde aan het stijgen is.

  Hoewel Tiny Houses vaak een soort van op maat gemaakt worden, denk ik dat er een heleboel wensen binnen het huisje universeel zijn en dat dat niet zozeer het probleem is bij eventuele verkoop.

  Wat ík me vooral afvraag is: hoe zit het met de levensduur van de huisjes? Vaak zijn ze van hout gemaakt, dat is toch wel wat anders dan een bakstenen huis op een betonnen fundering.

  Is het net als bij (sorry voor de vergelijking) tuinhuisjes, die vaak in de loop van 20 jaar langzaam aangetast worden en beginnen te rotten. En zo niet, waar zit het verschil dan in?

Bekijk meer