Jan-Willem

Beheerder

Laatst actief vorig jaar

 1. 2 jaren geleden
  wo 29 mrt 2017 21:03:48 CEST
  Jan-Willem postte in Tiny House Lifestyle.

  @Vrijbuiter Ik zou het met je eens zijn als we het over de term "wonen" zouden hebben. Maar we proberen nu specifiek de lifestyle van Tiny Houses te benoemen. Anders krijgen we straks hele droge algemenigheden.

  Wat betreft de tiny house lifestyle denk ik dat we het credo er weer bij kunnen nemen: "genoegen nemen met genoeg". Dus een minimalistisch leven (letterlijk minder spullen, minder energieverbruik, minder afval en minder ruimte, ) zodat je maximaal kunt genieten van de dingen die je leuk vind om te doen.
  Voor ons zal een groot deel ook in het teken staan van experimenteren. De zoektocht naar zo klein mogelijk, comfortabel leven. Maar ook experimenteren met off-grid gaan. Hoe ziet het leven op elkaars lip eruit? Vinden we een compost toilet wel fijn? En zo kan ik eindeloos veel vragen stellen. Dus in die zin staat de tiny lifestyle in het teken van woon-vernieuwing. Zoals ik het al eens in een blog beschreven heb: Wonen moet weer een werkwoord worden .

 2. za 04 mrt 2017 00:03:01 CET
  Jan-Willem postte in Strak verschil met woonwagens.

  Ik ga dit topic sluiten. Conclusie is dat we niet op zoek hoeven te gaan naar strakke verschillen met woonwagens om het wonen in een THOW mogelijk te maken.

 3. vr 03 mrt 2017 23:44:27 CET
  Jan-Willem postte in Tiny appartementencomlex.

  @Vrijbuiter Mag het wat gedetailleerder?

  Ik dacht de buitenruimte in de vorm van kassen betrekken bij de woningen. Dient meteen als bufferruimte voor de warmte, als je daar lucht-warmtepompen aan koppelt. Gebruik van kassen als een soort van "gaten" in de volume breekt met de verschijningsvorm van een flat. Een daktuin kan uiteraard niet ontbreken. Daar kun je ook weer compostbakken plaatsen om de ontlasting te composteren. Urine aangelengd met water is ook fijn voor de planten. Zo kun je veel van je natuurlijke afvalstromen direct hergebruiken. Een gezamenlijke "woonkamer, keuken" is handig voor grotere gezelschappen. En een gedeelde wasruimte brengt meer sociaal contact met zich mee. Zo kun je ook denken aan een gedeelde brievenbus. Het zoeken en sorteren zorgt ook weer voor contact met je buren. En zo kan ik nog wel verder gaan. Ik zou heel graag de kans krijgen om hier met een ontwikkelaar mee aan de slag te gaan.

 4. zo 19 feb 2017 15:06:41 CET
  Jan-Willem postte in Tiny appartementencomlex.

  Ik zie het zelf ook voor me om het concept van klein wonen toe te passen op appartementencomplexen. Maar dan moet wel het volledige concept erbij betrokken worden. Daarmee doel ik op de buitenruimte die je meer zult gebruiken. Anders krijg je gewoon de standaard flats, waar niemand gelukkig van kan worden.

 5. 3 jaren geleden
  za 14 jan 2017 00:24:14 CET
  Jan-Willem postte in Forum Feedback.

  Ik heb het aangepast ;)

 6. vr 11 nov 2016 21:19:58 CET
  Jan-Willem postte in Wat is nou echt een Tiny House?.

  Ik wilde jouw intentie weten met het stellen van de vraag naar het verschil. Niet een antwoord op je eigen vraag. Maargoed, laten we het antwoord op die vraag maar verder behandelen in het andere topic over het strakke verschil. Dus back on topic hier, vraag voor iedereen:

  Wat betekent een Tiny House voor jou? Met name de levensstijl.

 7. vr 11 nov 2016 21:06:39 CET
  Jan-Willem postte in Strak verschil met woonwagens.

  Toegevoegd vanuit ander topic:

  @Paul Zelf ben ik wel voor eisen die gesteld zouden kunnen worden aan THOW op die bv. braakliggende terreinen van gemeentes geplaatst zouden kunnen worden en die geen woonwagenkamp op die plek willen nl.
  Een voertuig dat gewoon op de openbare weg mag komen, kleiner dan 25m2 is en zelfvoorzienend is qua energie en afvalwaterverwerking.

 8. do 10 nov 2016 21:47:09 CET
  Jan-Willem postte in Wat is nou echt een Tiny House?.

  Beste (iemand), Ik wilde een heel betoog houden na jouw aanval, maar toen las ik het terug en besloot ik je bericht maar te censureren voor wat betreft de namen. Ik speelde met de gedachte om je bericht te verwijderen. Maar het leek mij beter om alles zoveel mogelijk te laten staan zoals het er staat. Dan kan het nog netjes teruggelezen worden. Ik heb jouw naam in mijn berichten veranderd door (iemand). Leek mij sportief. Ik ben alleen nog wel benieuwd naar je antwoord op de vraag wat je met de discussie wenst te bereiken. Sinds je vraag:

  @Paul En nou het verschil met een gewone (sta)caravan??

  is dit topic aardig ontregeld. Dus ik vraag me oprecht af wat je intentie was. Als dat helder is denk ik dat we weer in alle rust inhoudelijk verder kunnen met het onderwerp.

 9. wo 09 nov 2016 00:28:08 CET
  Jan-Willem postte in Strak verschil met woonwagens.

  @Ep (Eps Huisje) Je moet je er niet toe laten verleiden om aan te tonen dat je geen overlast zal veroorzaken omdat je geen zigeuner of woonwagenbewoner bent, dan ga je mee in die gedachtegang.

  Helemaal mee eens, maar vanwege die kortzichtigheid in het verleden is er wel een heel slecht beeld ontstaan over woonwagens. Een onderwerp waar iedereen over begint. En dan is het geen kwestie van verleiding, maar pure zelfverdediging. Ik zou graag een manier vinden om dit niet te hoeven doen bij dergelijke vragen.
  Ik vertel liever over de filosofie van "genoegen nemen met genoeg". Niet meer bouwen, verbruiken, gebruiken of kopen dan nodig is. Die wielen haal ik er het liefst nog onder vandaan. Maar gemeentes werken tegenwoordig alleen nog mee met nieuwe concepten als iets een "tijdelijk karakter" heeft. Dus is het een trailer, bij gebrek aan beter.
  Om daarna de gemeente te overtuigen van aanpassing van de regelgeving is een strak verschil wel nodig.

  Dus misschien zou een goed verschil zijn dat de huisjes los te halen zijn van de trailer?

 10. wo 09 nov 2016 00:06:56 CET
  Jan-Willem postte in Wat is nou echt een Tiny House?.

  @Yvette Als we het toch in wettelijke termen willen houden, dan heb ik een aanhanger met lading. Maar wel een hele mooie lading.

  Kijk! Dat is nog eens mooi verwoord. Dat wettelijke uitgangspunt is goed om verder over te discussiëren in het andere topic over strakke verschillen . Kunnen we hier het inderdaad hebben over wat het voor iedereen persoonlijk kan betekenen, zonder persoonlijk te worden.

Bekijk meer