E

eelste

Lid

Laatst actief 3 jaren geleden

 1. 3 jaren geleden
  vr 25 nov 2016 10:07:32 CET
  E eelste postte in Lasser in het noorden gezocht.

  Dank voor je reactie Erik!!
  Zinkstofcompound, en dan ijzerglimmerverf, die ga ik opschrijven.

  Is het ontroesten van schuurpapier genoeg? Want ik heb het wel met staalborstel al gedaan, maar ik heb het idee dat er daarmee weinig gebeurt. Misschien met schuurpapier meer, alleen ben ik daar nog niet aan begonnen. Is het erg als je het hebt geschuurd en niet meteen met bv dat zinkstofcompound insmeert? Of moet ik met een kwast mijn vers ontroestte gedeelten meteen bewerken?

 2. za 19 nov 2016 16:55:10 CET
  E eelste heeft het onderwerp gestart Lasser in het noorden gezocht.

  Ha mensen,

  Ik heb eindelijk mijn werkplek zo'n beetje klaar, en kan dus met het opbouwen beginnen. Maarrrr, het frame moet nog iets mee gebeuren. Er zaten al een paar roestplekjes in op een omhullende buis, dus een kennis zei dat dat niet een groot probleem zou opleveren, maar ik heb nu gezien (nu het frame weer ontdaan is van al het hout wat erop lag) dat er toch wat meer plekjes zijn ontstaan. Ik heb inmiddels contact gehad met 2 verschillende lassers hier in de buurt en allebei willen ze wel maar zijn ze te druk, dus ik dacht: misschien is hier iemand/ kent iemand hier iemand, die leuk vind en wel wat tijd over heeft?
  Er moet dus wat gelast worden aan de onderkant, maar ik zou ook graag advies krijgen over wat ik met het ijzer moet doen. Het ziet er op het eerste oog goed behandeld uit, maar nu blijkt dus toch dat er wat roest op is gekomen wat eraf te halen was in plakjes. Dus gaarne hoor ik wat te doen om dit tegen te gaan voordat ik de bodem erop leg!

  Dank dank dank voor antwoord

 3. wo 09 nov 2016 12:47:34 CET
  E eelste postte in Stel je even voor.

  Dag!
  Ik ben Eelste, 26, woonachtig bovenin Drenthe bij mijn ouders, onlangs afgestudeerd van een master in Zweden en dus net weer terug in Nederland. Mijn project op het moment heet 'Eelste's Vardo', en houd in dat ik uiteindelijk graag wil rondtrekken met een woonwagen, paarden ervoor, hond erbij. Mensen kunnen dan meereizen tegen betaling, en ik maak van allerlei creatieve dingen om te verkopen, zodoende mijn onderhoud te voorzien. In de winters kan ik bij wooff projecten of andere projecten verblijven om daar tegen kost en verblijf te werken.
  Ik ben dus nu een woonwagen van 2 bij 4 aan het bouwen, ben het ontwerp stadium voorbij, al is het ontwerp nog steeds aan het verfijnen, en ben nu een werkplaats aan het maken.
  Er zijn meningsverschillen of dat van mij een tiny house is of niet, maar het is klein en wordt mijn huis, dus in dat opzicht is het een tiny house. Mijn inspiratie kwam niet van de tiny house movement, maar uiteraard valt er veel inspiratie vandaan te halen. Ik ben vooral geinterseerd in het uitwisselen van technische dingen mbt het bouwen.

 4. wo 09 nov 2016 12:43:32 CET
  E eelste postte in Strak verschil met woonwagens.

  Om mij even te mengen in deze discussie - ik ben een woonwagenbouwer, niet een tiny house bouwer, al zie ik en de meeste mensen om mij heen geen verschil, behalve dat die van mij getrokken gaat worden door paarden en ik daadwerkelijk ga reizen, wat bij tiny houses meestal niet het geval is, en dus flink moet reduceren op gewicht en ruimte tov de meeste tiny houses. Maar het wordt mijn huis en het is klein, dus als je dat naar het engels vertaald ben ik ook een tiny house aan het bouwen.
  Door de gemeente te geven wat ze willen, uit zelfverdediging of welk ander argument dan ook, ben je bezig met het wegzetten van woonwagenbewoners omdat je meedoet met de manier van spreken die de gemeente je voorhoud. Is een keuze, ik snap de logica vanuit de ego om ervoor te kiezen niet op te spreken voor de ander maar voor de zelf te kiezen, maar als je dat doet, vind ik dat je je er bewust van moet zijn dat je daarmee dus de gemeente geeft wat ze willen en woonwagenbewoners etc helpt aan de kant te zetten en te discrimineren.

 5. ma 07 nov 2016 12:32:45 CET
  E eelste postte in Verwarming.

  Ik ga ook koken op het kacheltje dus ik denk erover om voor The Traveler Stove te gaan.

 6. ma 07 nov 2016 12:27:52 CET

  Top dank voor jullie antwoord. Ik denk inderdaad Ep, dat dat het idee erachter is.
  Die tegeldragers is ook een goeie, die kende ik nog niet.

  Alleen een vraag - gaat kunstrubber niet langer mee dan echt rubber? Want zeker als het rubber nat wordt, gaat dat uiteindelijk toch ook eraan onderdoor?

 7. ma 07 nov 2016 09:28:39 CET
  E eelste heeft het onderwerp gestart (Kunst)rubber tussen hout en ijzer?.

  Binnenkort begin ik met het bouwen van een woonwagen, dus iets anders dan een tiny house maar qua techniek heeft het veel overeenkomsten. Vandaar dat ik hier een vraagje heb voor jullie. Ik heb een aanhanger frame (ATAF) waar ik op ga bouwen. Nu heb ik op een andere blog van iemand die hetzelfde bouwt gelezen dat die ivm vocht-problemen bij de vorige poging, nu kunstrubber tussen hout en ijzer doet. Dus tussen hout en bout, maar ook tussen het frame en het hout wat erop komt.

  Ik vroeg mij af of hier mensen daar ervaring mee hebben, of dat jullie er misschien een idee over hebben? Ik vraag me af of dit nodig is, want het zal behoorlijk wat extra werk en kosten geven, maar als het veel scheelt in het voorkomen van houtrot is het natuurlijk zeker de moeite waard.

  Ben benieuwd!

 8. zo 06 nov 2016 11:01:00 CET
  E eelste is lid geworden.