Vrijbuiter

Lid

Laatst actief 2 jaren geleden

 1. 2 jaren geleden
  wo 18 okt 2017 22:21:16 CEST
  Vrijbuiter postte in Rechten pipo/zigeuner wagen..

  Dat zal wel meevallen toch? Alleen moet je bij een pipowagen even een frame op het dak bouwen waar die dingen in liggen, want anders liggen ze voor het mooie te plat.

 2. vr 06 okt 2017 21:20:09 CEST
  Vrijbuiter postte in Tussenstap voor studenten.

  Blijf wat langer thuis wonen, steek je vrije tijd in studeren en werk wat bij. Leef als een kluizenaar en verdoe je kostbare geld en tijd vooral niet in weekeinden hersenloos je hoofd vol alcohol te gieten.

  Je bespaard geld uit onnodige uitgaven, bespaard geld doordat je thuis woont en bent eerder klaar met de studie, waardoor je eerder kan gaan werken.

  Meen je toch echt direct in een TH te moeten wonen, in Utrecht staan heel veel TH waar studenten in wonen.

  https://www.google.nl/search?q=containerwoningen+utrecht&client=safari&sa=X&rls=en&dcr=0&tbm=isch&source=iu&pf=m&ictx=1&fir=VzR7-_At2kQHpM%253A%252CfZdx1rooziB5SM%252C_&usg=__-M91GEZQCpn_Aurmcn_xSWFKpKw%3D&ved=0ahUKEwin9Ibx29zWAhVPK1AKHZu8C3IQ9QEIQzAD#imgrc=_

 3. vr 06 okt 2017 21:14:17 CEST
  Vrijbuiter postte in Hoe goedkoop grond kopen/huren?.

  Een volkstuin is om groenten in te verbouwen, niet om een woning op te bouwen. Dus terecht dat je kritiek krijgt, want omdat jij meent daar te moeten wonen, kan een ander geen groenten verbouwen.

  Als je goedkoop aan grond wil komen, koop dan grond in Hongarije. Daar heb je voor €2.500,- je eigen hectare grond waar je je eigen TH op mag bouwen.

  Goedkope grond in Nederland bestaat niet.

 4. vr 06 okt 2017 21:09:08 CEST

  @Maureenbooijink Hartelijk dank voor uw reactie. Weet u zeker dat het niet langer is? Ik vond namelijk het volgende

  Combinatie trekker – oplegger.

  A Totale lengte trekker oplegger met ondeelbare lading 22,00 meter.
  B Vooroversteek 4,30 meter voor hart vooras.
  C Achteroversteek 0,5 x lengte x hart koppeling tot
  achterzijde voertuig met een
  maximum van 5,00 meter
  vanaf hart achteras.
  Breedte 3 meter.
  https://www.rdw.nl/SiteCollectionDocuments/Ontheffingen%20%28TET%29/Themasite%20Ontheffingen/Handleidingen/2%20B%201097b%20Overzicht%20maten%20en%20gewichten.pdf

  Zou dit niet betekenen dat het huisje 18 meter lang mag zijn, en 3 meter breed?

  Ja, dat weet ik zeker. En als je die pdf goed had gelezen, dan had je gezien dat mijn woorden werden bevestigd (pagina 2 en 3).

  Jij hebt het namelijk over een ondeelbare lading, terwijl ik het over de wettelijke maten van een standaard oplegger had (hoewel ik daar nog wel een fout in maakte).

 5. vr 08 sep 2017 19:05:06 CEST

  @Paul Steen heeft een grote warmtecapaciteit en dus duurt het dagen voordat een stenen muur warm is en je behagelijk woont.

  Heb je ooit je hand wel eens gelegd op een stenen muur die een dag in de zon heeft staan bakken? Die warmte blijft juist dagen hangen

 6. vr 08 sep 2017 19:00:10 CEST
  Vrijbuiter postte in Rijbewijs B, B+ of BE?.

  Nog een andere optie. Haal gewoon je C-E rijbewijs, bouw een TH van 4 * 5 meter los op een dieplader en je mag na ontheffing verlening gewoon exceptioneel transporteren.

 7. wo 06 sep 2017 16:18:11 CEST
  Vrijbuiter postte in Onderzoek Tiny Housing.

  Wel teleurstellend dat je soms een keuze moet maken, terwijl iets helemaal niet van toepassing is.

 8. do 31 aug 2017 18:23:54 CEST
  Vrijbuiter postte in Rechten pipo/zigeuner wagen..

  Wat ik eigenlijk wil zeggen, als jij een pipowagen wil (om)bouwen (wat ik persoonlijk heel erg goed kan begrijpen), laat je dan niet tegenhouden door excuses waarom het niet zou kunnen. Het gaat immers niet om de buitenkant, maar of je er in kan wonen.

 9. do 31 aug 2017 18:20:40 CEST
  Vrijbuiter postte in Rechten pipo/zigeuner wagen..

  @Rick Nou het verschil kan zitten in de architectuur, Tiny house is een relatief nieuw concept, het ziet volstaat aan praktisch aan alle eisen als dat van een normaal huis. Een pipo wagen heeft meestal standaard geen toilet noch douche.

  Tevens de afmetingen zijn anders, waarbij een pipo wagen meestal langer is dan een Tiny house.
  Dan erbij kunnen er ook nog andere gronden zijn waarop de gemeente lastig kan doen, neem bijvoorbeeld de vergelijking tussen de hedendaagse kamp bewoners en dat van een pipowagen. Het kunnen juist die vergelijkingen zijn waardoor de gemeente op zijn beurt een stop teken kan geven.

  Je begon zo goed, want dat de architectuur is precies het enige verschil.

  Een 'Tiny House' is geen relatief nieuw concept, maar een hedendaagse naam voor iets wat al eeuwenlang bestaat. Daar komt bij dat het aan geen enkele eis van een "normaal" huis voldoet, want dan zaten er geen wielen onder, maar een fundering. Als jij een douche en toilet in jouw pipowagen bouwt heeft de wagen waar het om gaat, jouw pipowagen, wel standaard een douche en toilet.

  Dat de afmetingen van een 'pipowagen' anders zijn als van een 'tiny house' klopt. Maar de afmetingen is wel het meest wazige excuus wat ik iemand ooit heb horen gebruiken om te duiden dat een 'tiny house' echt anders is.

 10. wo 30 aug 2017 18:11:03 CEST
  Vrijbuiter postte in Rechten pipo/zigeuner wagen..

  Als jij het verschil kan uitleggen tussen een pipowagen en een THOW ben je een hele kerel. Persoonlijk vind ik dat niet te doen.

  Dus ik denk dat je er geen problemen mee krijgt.

Bekijk meer