B

Balutchi

Lid

Laatst actief 2 jaren geleden

 1. 2 jaren geleden
  wo 21 jun 2017 12:35:18 CEST
  B Balutchi postte in Trailerkeuze.

  ja die gedachte was bij mij ook opgekomen, helaas gaan de technische berekeningen mijn petje te boven. dus tot het moment dat ik die nodig heb blijf ik lekker spelen met mijn ontwerpen (A)

  ik ben van 12 meter terug gegaan naar 6 meter zonder veel te moeten inleveren (wat belangrijk was voor mij dan). op hier en daar een kleine aanpassing na.

  weet iemand hoeveel afstand je moet houden van het koppel gedeelte van de dissel (waar de aanhanger en auto samen komen) tot het begin van het huisje. ik was namelijk aan het denken om een erker te gebruiken zodat ik daar de keuken in kan maken.

  maar ik vraag me dus af, tot hoever kun je gaan voor dat je beperkte draai mogelijkheden hebt.

 2. di 20 jun 2017 00:55:36 CEST
  B Balutchi postte in Trailerkeuze.

  hallo allemaal,

  mijn idee over trailer keuze.

  lengte: 1 meter korter dan het tiny house wat er op komt. (lading mag achter 1 meter uitsteken) hiermee bespaar je (hopelijk) weer wat gewicht/kosten mee.
  breedte: zou ik voor 2,55 gaan.
  hoogte: zo laag mogelijk, liefst rond de 50centimeter hoog.

  materiaal keuze: zou ik zeggen aluminium

  hierbij ben ik even uitgegaan van een be rijbewijs met het maximum gewicht van 3500 (met c1 of c1e weet even niet welke, mag je zelfs 4000 kilo mee trekken)

  wat vinden jullie hier van?

 3. ma 19 jun 2017 11:56:48 CEST

  Yvette, bedankt voor je reactie. Dat is spijtig om te horen, want het gewicht is op het moment mijn grootste struikelblok.

  Ik weet dat je met een C1e rijbewijs een aanhanger mag trekken tot 4000 kilo lediggewicht + lading. Dus tot zover lijkt dit mijn enige uitgangspunt.

 4. za 17 jun 2017 16:58:12 CEST
  B Balutchi heeft het onderwerp gestart Is er een uitzondering op 3500kg Be rijbewijs??.

  Hallo allemaal,

  Ik ben sinds een paar dagen achter het concept gekomen van "Tiny houses". Nou heb ik al redelijk veel informatie in me opgenomen kwa regelgeving.

  Maximale lengte aanhanger + dissel: 12 meter.
  Maximale lengte auto + aanhanger: maximaal 18 meter (of is dat max 18m incl lading?) Stel ik zou het huisje Laten oversteken.
  Maximale breedte aanhanger: 2,55 meter.
  Maximale breedte lading (Tiny house): 3 meter. (Al heb ik tot nu toe gelezen dat je maximaal 10 cm aan beide kanten van de aanhanger mag overschrijden. (Dus 2,75 zonder bordjes) wat is het maximale met bordjes?
  Maximale lengte overschrijding aanhanger achter: 1 meter

  Nou vraag ik me af...

  Zijn er uitzonderingen kwa maximale gewicht? (+3500)

  Zijn er bijvoorbeeld uitzonderingen op de regel door gebruik van bijvoorbeeld een schamelwagen van 12 meter. Dat je daar een hoger gewicht op mag transporteren?

  Zo ja, hoeveel gewicht mag je dan vervoeren. Ik heb het hier dan nog steeds over een be rijbewijs..

  Tevens denk ik hierbij aan een Tiny house die van de aanhanger is los te koppelen. Al is dat niet de bedoeling, maar puur voor verzekerings werk.

  Groetjes Balutchi,

 5. za 17 jun 2017 16:36:03 CEST
  B Balutchi is lid geworden.