P

Petra V

Lid

Laatst actief vorig jaar

 1. vorig jaar
  ma 08 okt 2018 20:07:18 CEST
  P Petra V postte in (Diy) biovergasser?.

  @jmp nee
  @Stefan: ik zie ook de praktische bezwaren, maar was gewoon benieuwd of iemand in NL al aan het experimenteren was geslagen. Ik zie ook meer kans voor woongemeenschappen dan als je in je eentje woont en veel verplaatst. In dat laatste geval zal ik mijn compost bij het vuilnis moeten zetten of naar de milieustraat brengen. Afhankelijk van het beleid van de gemeente.

 2. wo 26 sep 2018 21:12:03 CEST
  P Petra V postte in Tiny House voor Ouderen.

  @HannoP Bedoel je dit topic?

  Daarnaast zijn er natuurlijk al wel mantelzorgwoningen, de vraag is waar precies de verschillen zitten voor jou in je onderzoek. Ben wel benieuwd naar je resultaten, want ik zie ook kansen voor ouderen/mensen met een beperking. Zeker omdat het erg moeilijk is sommige typen bestaande woningen aan te passen als iemand langer thuis wil blijven en ook nieuwbouw nog steeds niet altijd toekomstgericht worden ontworpen.

 3. vr 06 jul 2018 20:53:40 CEST
  P Petra V heeft het onderwerp gestart (Diy) biovergasser?.

  Ik ben misschien van plan een regelmatig verplaatsbaar tiny house te bouwen. Dan is een ‘traditionele’ composthoop geen optie. Daarnaast heb ik geen groene vingers dus ben ik op zoek gegaan naar alternatieven voor wat je met je composteerbare afval incl inhoud composttoilet kan doen en zo kwam ik toevallig de homebiogas tegen (biovergasser ). En er bestaan ook diy versies van een dergelijk systeem, zie oa youtube. Ik ben benieuwd of iemand in Nederland al ervaring heeft met dit soort systemen waarmee je dus zelf gas (combi methaan en co2) en vloeibaar compost kan maken en er op kan koken en eventueel mee kan verwarmen. Daarnaast krijg je dus ook compost voor de planten, maar daar kan ik vast iemand mee blij maken dan.

 4. vr 09 mrt 2018 21:37:29 CET
  P Petra V postte in Wasmachine.

  @MarjoleinJonker heeft er over geschreven en haar verschillende oplossingen. Zie oa. dit laatste artikel:
  Bij wasmachines lijkt mij de hoeveelheid water die ze gebruiken een groter probleem dan de stroom. Zeker als je afhankelijk bent van regenwateropvang. Voor stroom kan je altijd nog een generator gebruiken om je accu's aan te vullen. Grote hoeveelheden water is iets lastiger. En een gewone wasmachine schijnt een paar tiental liters te gebruiken tijdens het wassen. Dit wordt echter nooit benoemd bij de specificaties, alleen het stroomgebruik.

 5. 2 jaren geleden
  do 04 jan 2018 13:47:17 CET

  @Els weer een filmpje tegengekomen met een rolstoeltoegankelijk huis:

 6. ma 30 okt 2017 19:11:33 CET
  P Petra V postte in Metalen frame.

  @Paul heb je een prijsvergelijking? Ik vind staal nl ook een interessante optie. Ik hoorde 1 THOW bewoner stellig beweren dat en houten frame net zo zwaar is als een stalen frame. Geen idee waar hij dat op baseerde.

 7. ma 30 okt 2017 18:54:42 CET
  P Petra V postte in Financiering en begroting.

  Op een camperbeurs zag ik ook een partij die leningen biedt als je een camper wil kopen, namelijk kampeerkrediet. Misschien ook tzt interessant om mee te gaan praten tbv financieren THOW. Heb de rente echter nog niet vergeleken met bijvoorbeeld die van banken voor dezelfde hoeveelheid.

 8. wo 23 aug 2017 19:23:12 CEST

  Je kan ook eens langsgaan bij de architectenwinkel. Zie Dat zijn architecten die gratis advies geven. Ik heb er iig wat nuttige tips gekregen.

 9. do 17 aug 2017 19:43:45 CEST

  Daarom ga ik dit jaar naar camper en caravanbeurzen voor inspiratie mbt indeling, slimme oplossingen, apparatuur etc

 10. do 17 aug 2017 19:37:33 CEST

  @Els hier een filmpje van een extra breed huisje voor een 'senior'.

Bekijk meer