P

Petra V

Lid

Laatst actief vorig jaar

 1. 2 jaren geleden
  wo 19 jul 2017 16:01:46 CEST
  P Petra V postte in Stel je even voor.

  Via via is mijn interesse gewekt in tiny houses door mn het niet willen kopen van een stenen huis om verschillende redenen.
  Als adviseur heb ik om de zoveel maanden een opdracht bij een andere klant ergens in NL. Nu reis ik vanuit Zwolle heen en weer en kan ik niet overal opdrachten aannemen, maar met een Tiny house is er geen grens aan waar ik kan werken en een paar maanden kan staan. Voor mij is dus mobiliteit de belangrijkste reden voor een tiny house en wel zoveel mogelijk off grid zodat ik hopelijk tzt ook in steden kan staan op braakliggend terrein of wisselplekken in tiny house communities in steden en niet alleen op campings. Als stadsbewoner en full time werker wil ik wel graag dicht bij bepaalde voorzieningen zitten en niet overal voor in mijn auto te stappen.
  Maar ik moet nog even sparen dus momenteel alleen aan het dromen, tekenen en mezelf informeren over alle (on)mogelijkheden omtrent tiny houses.

 2. wo 19 jul 2017 15:51:49 CEST

  @Els er zijn camperverkopers met speciale aangepaste campers, met name voor rolstoelers. Misschien kan je daar ook nog wat inspiratie opdoen. Een verkoper stond iig op de camperbeurs afgelopen maart in Houten en in het najaar zijn er ook weer wat beurzen. Zie de link voor datums. Ik ga zelf naar die beurzen voor tips mbt indeling en handigheidjes voor bijv. opslag, douchen etc. De meeste tiny house 'problemen' zijn al opgelost door kampeerders/camperaars/caravanbezitters.

 3. di 18 jul 2017 10:02:07 CEST
  P Petra V postte in Financiering en begroting.

  Aangezien lenen geld kost ga ik iig het komende jaar mijn spaarrendement opschroeven. Daarna ga ik kijken hoe ver ik ben gekomen en ga ik eens kijken naar manieren die mijn potje kunnen aanvullen. Misschien dat tegen die tijd ook financiële instellingen creatiever zijn in hun producten en is financiering voor een tiny house makkelijker te krijgen.
  Crowdlending klinkt ook interessant, maar ik zie ook nog risico's. Maar dat zoek ik tzt wel uit.

  Voor het bouwen zit ik aan een combi van aannemer en zelfbouw te denken, maar heb nog niet alles doorgerekend. Dit is ook heel erg afhankelijk van het materiaal dat je gebruikt en of je dit zelf kan verwerken of dat er wat pre-assemblage nodig is of professionele hulp zoals een installateur. Voordat ik ga bouwen wil ik dit echter wel allemaal duidelijk hebben zodat ik ook weet hoeveel geld ik nodig heb. En natuurlijk voor het gewicht, want ik moet wel onder die 3500 kg blijven.

  Ik heb geen haast en tijd kan ook zorgen dat bepaalde zaken goedkoper of makkelijker worden zoals installaties, veranderde wetgeving etc.

  De Millhome huisjes staan volgens mij vast, dus daar zou je dan toch een hypotheek op moeten kunnen krijgen?

  En een rijbewijs is een goede investering, ook al heb je zelf geen auto. Dan kan je iig makkelijk zelf de trekkracht huren om je huis te verplaatsen, afhankelijk van hoe vaak je dat gaat doen. Dan ben je ook niet afhankelijk van anderen daarvoor. Maar dat is een persoonlijke overweging.

 4. ma 26 jun 2017 09:25:26 CEST

  Ik heb geen loophandicap, maar het ontwerp van Ana White spreekt mij ook aan omdat ik geen zin heb een trap of ladder te beklimmen naar bed toe. En heb af en toe rugproblemen. 1 vd aanpassingen die ik wrs zal doen in het ontwerp is het toilet met de punt richting de deur plaatsen zodat je ook gelijk meer ruimte hebt voor een kast. En de wasbak in de badkamer vind ik onlogisch als je vlak naast de wasbak in de keuken bent. Als je dus een toegankelijk toilet wilt kan je daar mooi de beugels naast plaatsen.

  Voor de scootmobiel: misschien is een tiny house met een soort overhang een oplossing waar je dan een soort schot van licht plaatmateriaal zoals golfplaten of een stevig gordijn aan kan hangen dat je scootmobiel beschermt tegen het weer en dus een stekker heeft voor het opladen. Ik zit zelf aan een gooseneck trailer te denken bij dit ontwerp, maar in Nederland wat lastiger te trekken omdat dat alleen met een open truck kan. Dus dan zul je iets anders moeten bedenken. Bijvoorbeeld het ontwerp van Noordwijk Klein die een overhang heeft. Wrs niet groot genoeg om een scootmobiel onder te plaatsen, maar dan snap je wat ik bedoel.

  Voor de oprit: misschien is een lift een idee, zoals rolstoelbusjes hebben? Vraagt echter wel veel stroom en ook wat van de balans van je huis. Dan is een huis op 4 wielen stabieler dan een trailer met maar 1 as in het midden.

  Of je moet aan een dieplader gaan denken. Laag in het midden en wielen aan de punten. Dan heb je wrs minder dan 40 cm te overbruggen met een oprit. Echter wel lastig met hobbelig terrein en drempels ed. Voordeel is wel dat als je toch al een deels verhoogde vloer wilt dat je daarin mooi de wielkassen kan wegwerken aan de binnenkant van het huis. En als je 9 meter wilt zal het waarschijnlijk toch met of en tractor of een vrachtwagen vervoerd moeten worden ivm het gewicht.

  Er zijn natuurlijk al veel voorbeelden van mantelzorgwoningen, maar daar zitten ook tilliften ed vaak in als iemand echt niet meer zelfstandig kan bewegen. Dit zorgt ook voor een hele andere inrichting. Maar geeft wel een idee van de inrichting van een toegankelijk tinyhouse.

  Gezien de eisen die er gesteld worden aan de constructie door beugels ed is een stalen frame, vind ik, logischer dan hout.

 5. ma 26 jun 2017 09:02:04 CEST
  P Petra V is lid geworden.