R

Rick

Lid

Laatst actief vorig jaar

 1. vorig jaar
  di 24 apr 2018 18:54:15 CEST
  R Rick postte in Caravan als Tiny house.

  Nou met alle respect een Tabbert is echt goed geïsoleerd hoor, daar wonen de meeste kermis lui in. De verwarming is geregeld middels gas en dat werkt perfect! Je kunt zelfs (mocht je dat willen) een houtkachel in plaatsen! Denk wel aan de stralingswarmte en dat je een goede omhuizing er om heen bouwt.

  Voor de rest zou ik in het begin niet al te creatief en moeilijk doen. Kijk maar eerst als dit wat is, en mocht je na een half jaar of een jaar nog steeds leuk vinden, kun je altijd nog kijken naar andere creatieve ideeën. Zo heb je de tijd om te sparen voor wat je echt leuk lijkt!

  Ik ben zo er achter gekomen dat een Yurt ook praktisch (en goedkoper) kan zijn als een Tiny house, maar goed... ik woon nog prima in mijn camper momenteel! (Y) Ik zie je feedback/bevindingen graag tegemoet!

 2. ma 23 apr 2018 21:26:10 CEST
  R Rick postte in Veel spam op het forum.

  Nee inderdaad die rare gasten zitten er nog steeds op!!

 3. ma 23 apr 2018 21:25:17 CEST
  R Rick postte in Caravan als Tiny house.

  Hoi Dylan,

  Een sta caravan heeft bijna de zelfde hoogte als een caravan, dus ook daar zul je geen loft in kunnen bouwen. En waarom zou je? Als de lengte goed is heb je helemaal geen loft nodig. Ik woon nu in een camper, en slaap boven de cabine mijn camper is ongeveer 5,6 meter. Groter ben ik momenteel ook echt niet nodig omdat het douchen/toilet bezoek/afwassen e.d. gebeurd in een speciaal daarvoor aangewezen plek op de camping. Een sta caravan is absoluut mooi werk, ik zou persoonlijk paar zonnepanelen er op zetten voor het stroom en wellicht een compost toilet omdat je anders op de riolering aangesloten moet worden. Mocht het zo zijn dat je echt wilt verbouwen dan kan dat altijd nog toch? Ervaar eerst even hoe het is om minimaal te wonen, of klein te wonen zover dat mogelijk is in een sta caravan :P en ga dan pas groots denken en eventueel verbouwen. Dat is mijn tip.

  Have fun!

 4. di 10 apr 2018 12:01:15 CEST
  R Rick postte in Bus ombouw.

  Je hebt gelijk, dan sta je ingeschreven bij familie, dat je daar bij in woont. Dus dan heb je een vast woon of verblijf adres. Heb zelf 10 jaar bij defensie gewerkt en woonde dus praktisch doordeweeks ergens anders, maar in het weekend bij mijn ouders en later op mezelf. Een post adres is niet geldig als zijnde vast woon adres permanent. Vaak mag je dit doen voor een jaar, of anderhalf. Dan word je weer uitgeschreven!

 5. di 10 apr 2018 11:58:56 CEST

  Je mag gewoon niet permanent wonen op agrarisch grond, klaar. Ze noemen het niet voor niks agrarisch grond, dat is bestemd voor dieren/levensmiddelen. Op recreatie grond mag je bouwen (ook zitten daar voorwaarden aan) en mag alleen recreatief gebruikt worden, met andere woorden je moet ergens een vast woon of verblijf adres hebben. Bouwgrond kopen is walgelijk duur, en daar zitten ook weer voorwaarden aan. Enige oplossing is gewoon dat je gemeente kunt overtuigen om een perceel in te richten speciaal voor Tiny housing, zoals in Friensland. Als de gemeente daar niet in mee wilt werken is het gewoonweg onmogelijk helaas.

 6. zo 01 apr 2018 20:14:36 CEST
  R Rick postte in Bus ombouw.

  Ik sluit me volledig bij bovenstaande aan. Een dubbeldekker bus is erg sexy als ie compleet is omgebouwd en volledig bewoont kan worden. Maar vergeet de volgende dingen inderdaad niet:

  Rijbewijs die je moet halen speciaal voor deze gewichtsklasse
  Plaatsen om te staan (volstrekt onmogelijk in Nederland)
  Geld, want ombouwen will cost you A LOT!!
  Praktische gedeelte.

  Kijk je geeft al aan dat je lange vakantie's wilt houden.. dan ga je toch geen dubbeldekker bus compleet ombouwen? Wees praktisch en begin inderdaad met een Iveco of een sprinter. Sterker nog, koop gewoon een campertje als je het reizen allereerst wilt ervaren. Als je al over de grens gaat bij Duitsland, dan worden de wegen echt verrot... werkelijk onhaalbaar na mijn wetens om met zo'm bakding te rijden...

  Zelfs als tiny house is het onpraktisch... sorry, had het ook graag anders gezien,

 7. di 27 mrt 2018 09:16:28 CEST

  @Myrthevw Ik wil zelf graag een tiny house in gemeente Werkendam bouwen, nabij de Biesbosch,,,

  Nou ga naar je gemeente zou ik zeggen, en kom aan met een super goed plan! En wellicht mag je iets gaan bouwen

 8. di 13 mrt 2018 12:18:12 CET
  R Rick postte in Tiny house kopen/huren.

  Bedankt Tessa ;) dat heb jij ook.

 9. di 13 mrt 2018 11:08:54 CET
  R Rick postte in Tiny house kopen/huren.

  Als je een onderneming wilt beginnen, dan zou je eerst moeten beginnen met een redelijk standaard concept lijkt me. Na dat je een beetje winst hebt gemaakt kun je overgaan tot bouwen van een wat meer uitgebreide! (wat dat dan ook moge zijn) maar allereerst een startkapitaal :D Want Tiny housing is idealistisch maar niet per definitie goedkoop bij aanschaf ;)

 10. di 13 mrt 2018 11:05:42 CET

  Er zijn denk ik maar weinig zijn die dit ervaren Rianne.

Bekijk meer