R

Rick

Lid

Laatst actief vorig jaar

 1. vorig jaar
  za 03 mrt 2018 19:55:13 CET
  R Rick postte in Oplegger als tiny house.

  Belangrijk is dat je een stuk grond hebt waar je op kunt en mag staan, dat is nog het grootste probleem binnen het tiny house movement :D Als je dat hebt, dan kun je na gaan denken hoe je het wilt bouwen, welke materialen, welke systemen e.d. en dan niet geheel onbelangrijk het kostenplaatje. Om totaal off-grid te gaan moet je een goed werkend plan hebben wat helaas nog wel wat geld gaat kosten. Daarnaast moet je dus ergens ingeschreven staan, dus bij familie of vrienden. Dat kan dus als zijnde briefpost, maar dan kan meestal (ligt er aan welke gemeente) maar voor een jaar...

 2. do 22 feb 2018 20:30:43 CET

  Nou wat belangrijk is, is dat het grond vruchtbaar moet zijn. Dat het een eigen waterbron moet hebben is ook erg makkelijk, je zult wel het één het ander moeten verbouwen om het vervolgens weer te kunnen verkopen want, je vaste lasten blijven natuurlijk (lees: zorgverzekering, camper verzekering ... ect ..ect)

  Belangrijk in het algemeen is denk ik dat we er niet te makkelijk over moeten denken. We leven niet meer in het jaar 0 waar alles gratis was.. naast het harde werken op het land moet er ook een inkomen gegenereerd worden, dat is iets waar je absoluut naar moet gaan kijken.

  Misschien een kleine agrarische cursus volgen? :D

 3. wo 21 feb 2018 14:27:55 CET

  Ik ga dit jaar voor paar 3 weken naar Portugal om de boel te verkennen met mijn camper. Doelstelling is inderdaad een stukje grond te kopen, die zijn daar erg goedkoop. Het kapitaal heb ik al, eerst voor meerdere keren per jaar proeven, en daarna wellicht voor vast:)

 4. ma 12 feb 2018 22:25:56 CET

  Hoi!

  Ik weet niet of jij er voordeel bij kunt hebben. Het zou misschien meer aandacht vragen omdat mantelzorg steeds meer aan de orde is. Tiny house zowel vast, als on wheels zou daarbij goed op kunnen inspelen.

  Voor een casco optie zou ik eens kijken bij http://www.bosmanonderhoudsteam.nl/yourtinyhouse/models/30

  Deze kun je nog (laten) afwerken en misschien wel binnen jou budget blijven!

  Succes!

 5. za 10 feb 2018 16:26:27 CET

  Waar wil je hem neerzetten dan?

 6. zo 04 feb 2018 11:50:07 CET

  Ik wens jou al het geluk en kracht toe en ik bewonder je inzet en motivatie!

 7. zo 04 feb 2018 11:41:12 CET

  Ik ben het helemaal met jou eens dat tiny housing een deel van de oplossing kan zijn, maar dat neemt niet weg dat de gemeentes/overheid daar ook de vruchten van wil gaan plukken. Ik geloof best dat er op den duur complete trailer parks komen voor tiny houses, maar dat is gewoon nog niet aan de orde helaas.

  Dat de belastingdienst je gaat opvreten hoef je niet lang over na te denken. Anti kraak adres is onmogelijk, want als het betreffende pand weer een bestemmingsplan heeft dan ben jeje adres kwijt, en valt alles in duigen. Je moet startkapitaal hebben anders begint de bank er niet eens aan om je duur agrarisch grond te verkopen, kijk maar naar de maandelijkse afbetaling.

  Het is fucking frustrerend dat de gemeente niks doet, en ik ben het met jou eens dat er wel degelijk stappen moet ondernomen worden maar ik ben er van overtuigd dat kopen van agrarisch grond gewoon niet mogelijk is, dan wel de juiste oplossing. En er is gewoonweg te weinig animo voor tiny housing momenteel, anders hadden we met z'n allen op het maliveld moeten staan en het gewoonweg eisen van de regering!

  De meesten van onze tiny house bewoners wonen op campings, of hebben geluk bij de boer. En in het geval van Marjolein, dat is gewoon mazzel, uiteindelijk staat ze er nog alleen. We moeten accepteren dat wij niet alles kunnen kopiëren en plakken wat uit Amerika komt overwaaien.. die hebben meer grond, en minder regels.

 8. za 03 feb 2018 21:39:24 CET

  Dude's serieus... waar zijn jullie mee bezig :D waarom niet gewoon een jaarplaats op een camping? Daar ben je voor 1400 euro voor een jaar ook klaar! Probeer het eerst toch eens uit. Jullie beginnen al met kopen van stukken agrarisch grond e.d. voor belachelijke hoge prijzen. Ervaar toch eerst hoe het is om tiny te wonen.. baby steps jongens! en dan er bij.. als je toch grond wilt kopen doe het dan over de grens... WAAR DAN OOK! En als je een camping wilt starten.... begin dan alvast te sparen want de belangstinsdienst gaat je opvreten

 9. wo 31 jan 2018 14:57:08 CET

  Luister, ik ben 10 jaar militair geweest, en heb 2 jaar in de binnenvaart gewerkt. Ik woonde destijds doordeweeks op de kazerne (of in de binnenvaart op het schip) net als iemand die in de technische buitendienst werk, maar mijn woonadres is thuis! (mijn eigen gekochte of gehuurde woning op grond van de gemeente, dan heb je toch een eigen woonadres? Iemand die constant verplaatst zonder een vast woonverblijf mag gewoonweg niet. Dat kan eventjes (als jij je briefpost ontvangt bij familie of vrienden) maar dat mag ook maar voor een half jaar tot een jaar. OF je schrijf je weer in bij pa of ma.... maar goed daar kunnen haken en ogen aan zitten voor je ouders financieel gezien.

 10. wo 31 jan 2018 14:11:02 CET

  De regelgeving stelt dat je een VAST woon of verblijf adres moet hebben. Dat betekend dat je ergens een woning of verblijf adres moet hebben waar de belastingdienst je kan vinden. een postbus aanvragen of je post bij familie of vrienden bezorgen is geen vast adres en dat mag ook maar voor een bepaalde tijd. Anders worden we zigeuners en dat wil Nederland absoluut niet ;)

  De gemeente/belasting dienst wil juist dat jij in hun vizier blijft... daarom is dat hele off-grid gebeuren in Nederland ONMOGELIJK .. (zelfvoorzienend trouwens wel) maar ook dat onder strikte toezicht.

Bekijk meer