Missie en team

Tiny House Nederland is een samenwerkingsverband van mensen die deze nieuwe woonvorm een warm hart toe dragen en onder de aandacht willen brengen bij het grote publiek. Zonder winstoogmerk, maar wel door samenwerken, leren, doen, delen en uitvinden. Het open source delen van informatie, kennis en kunde waar iedereen beter van wordt. Iedereen die gelooft in het gedachtengoed van en wil bijdragen aan de Tiny House Nederland movement is dan ook van harte welkom om zich bij ons te voegen.

Waarom wij geloven in de Tiny House movement

De tijd van eindeloze economische groei is gedoemd te eindigen, het is niet langer houdbaar. We worden gestimuleerd meer te consumeren, om steeds grotere en duurdere spullen en huizen te kopen en om dat te kunnen doen moeten we steeds harder werken en hebben we steeds minder vrije tijd om met elkaar te besteden. Wanneer is het genoeg? Wat hebben we nu eigenlijk echt nodig om fijn te kunnen leven? Waar hebben we echt genoeg aan?
Een Tiny House is voor ons de ideale basis om een bewuster en duurzamer leven te creëren. Door het leven in een Tiny House ontdek je wat je echt nodig hebt, wat je echt gelukkig maakt, en het stimuleert je bewuster om te gaan met je verbruik. In ruil daarvoor krijg je meer tijd, meer geld, meer vrijheid, en een goed gevoel. Het is wat ons betreft een plaatje dat helemaal klopt en het is nog leuk ook! Want zeg nu zelf, zou jij niet in zo’n prachtig huisje willen wonen? We zijn ons er overigens van bewust dat een Tiny House niet voor iedereen is. Het is wel onze bedoeling mensen aan het denken te zetten over hoeveel ruimte ze eigenlijk nodig hebben, en ze te stimuleren kleiner te gaan wonen.

Sinds november 2016 hebben we ons als stichting ten doel gesteld om het mogelijk te maken dat mensen in Nederland klein en duurzaam kunnen wonen en om een breed publiek kennis te laten maken met de mogelijkheden van Tiny Houses. De stichting tracht dit doel te bereiken door:

  • kennis te delen, door onder andere het maken en bijhouden van een website, blog en database, aslmede via social media, het beantwoorden van vragen via de e-mail, een forum, presentaties geven en het verzamelen van informatie over de nieuwe trends, op bijvoorbeeld beurzen;
  • mensen te verbinden en hiermee een netwerk te vormen, via social media, door het organiseren van evenementen en meetings en intermediairschap;
  • randvoorwaarden te creëren, door middel  van draagvlak te creëren, door nieuwe projecten te initiëren en adviezen te geven;
  • het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevordelijk kunnen zijn.

Team

Het tiny initiatief om een plek te vormen voor alle informatie over Tiny Houses in Nederland is snel groot aan het worden. Met dit team verspreidden we kennis, inspiratie en informatie en organiseren we bijeenkomsten rondom Tiny Houses in Nederland. Klik op de namen voor ieders website en meer informatie!

Monique van Orden

Voorzitter

Marjolein Jonker

Oprichter & Projectleider

Erik Jan Poldervaart

Penningmeester & Coördinator Financiën

Natasja Oosterloo van der Weg

Coördinator Initiatiefgroepen

Liezelotte Nagtegaal

Coördinator Landelijke Ontwikkeling, Politiek & Regelgeving