Wie, waar, wat?

Wat gebeurt er allemaal in Nederland op het gebied van Tiny Houses? En wie zijn er mee bezig? Om deze vragen te beantwoorden is deze post, een poging tot een overzicht van alles en iedereen op tiny house gebied in Nederland. Natuurlijk hopen we op comments vol met projecten en namen die we nog niet kennen, zo kunnen we deze lijst blijven updaten. Voorlopig onderscheiden we de volgende vier categoriën: allereerst de bouwers en ontwerpers, zij die in opdracht kleine duurzame gebouwen maken, ten tweede de blogs, geweldige website vol kennis en verhalen, dan de potentiele locaties om tiny te leven en tot slot plaatsen we alle andere intiatieven bij overige. Zeg ons wat er mist!

Woonlocaties

Je wil een tiny house (natuurlijk, wie niet!?) maar waar kan je dan staan? Er zijn nog geen officiele plekken voor mobiele tiny houses omdat er wat wijzigingen nodig zijn in o.a. het bouwbesluit en bestemmingsplannen van gemeenten maar er zijn wel initiatieven.

Almere Poort (Bouwexpo)
Almere Oosterwold
Ecodorp Boekel
Kompost Zuthpen
Out of the box wonen Leiden
Rotterdam

Bloggers

Er zijn al heel wat mensen aan het pionieren in Nederland op het gebied van Tiny Houses (zie ook onze database) en gelukkig delen enkelen hun avontuur graag met je.

Marjolein in het Klein
Mytinyhouse
Tiny Haus Adventure
Leven in Tuinen
Tinyhousehenk
Jouw afval, mijn huis
Loesland
Els en Koen
Tiny House Holland
Vito van Lent

Overige initiatieven

alles wat niet in voorgaande categoriën past maar inspirerend of nuttig is en met tiny houses te maken heeft.

Mobiation Project
De Drijfveer
Aardehuis.nl
Cubestee
The Incredible Shrinking Man
Ecodorpennetwerk
De Omslag

Ben jij ook bezig met Tiny houses of daaraan gerelateerde onderwerpen in Nederland? Ken je een project wat hier sowieso tussen moet staan? Laat ons in de comments weten wat er mist en we voegen het toe!.

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Avatar
Daphnyantwoord
18 maart 2016 om 15:34

Hoi hoi,
Hier in Lelystad is een groep Tiny House Lelystad bezig met gesprekken voeren met de Gemeente voor de mogelijkheden. Vooralsnog ziet het er vrij positief uit.

Marjolein
Marjoleinantwoord
23 maart 2016 om 06:17
– Antwoord aan: Daphny

Fantastisch Daphny, er zijn meerdere groepen bezig in het land nu, goede ontwikkelingen! Groetjes, Marjolein

Reactie achterlaten