Doe mee: Tiny House Nederland enquête 2018

In 2016 heeft stichting Tiny House Nederland een enquête gehouden om een beter beeld te krijgen van de samenstelling en de woonwensen van de Tiny House community. Anno 2018 is de beweging enorm gegroeid, we zijn heel benieuwd om te zien of de doelgroep en woonwensen veranderd zijn. Met deze informatie hebben we een krachtig middel in handen om in overleg met gemeenten te treden teneinde meer Tiny House woonlocaties te realiseren. En dat is nog steeds hard nodig!

Uit het eerste onderzoek kwamen verrassende resultaten welke je hier kunt vinden. Opvallend was bijvoorbeeld dat de leeftijdscategorie van mensen die in een Tiny House willen wonen heel breed is.  Ruim 750 mensen hebben de enquête destijds ingevuld. Inmiddels is het enthousiasme voor Tiny Housing enorm gegroeid en we hopen dat we met deze nieuwe versie van de vragenlijst nog veel meer mensen bereid vinden de tijd te nemen hem in te vullen. Het kost je maar een paar minuutjes (maximaal tien minuten) tijd en je helpt ons er enorm mee. We delen de resultaten op onze website zodat de community die kan gebruiken in gesprekken met gemeenten. Met de uitslag van de enquête heeft stichting Tiny House Nederland een werktuig in handen waarmee we vooroordelen kunnen bestrijden en mogelijkheden om legaal in een Tiny House te kunnen wonen vergroten.

Doe je mee? Je kunt de enquête hier invullen:

Wie analyseert de gegevens?

In 2016 hebben we samengewerkt met stadsociologe Frederique Kreeftenberg van In Transition Agency, met haar hulp hebben we een hele sterke en beknopte vragenlijst samengesteld. Dit jaar helpt stagiaire Djavan Braumuller, Landscape and Environment student aan hogeschool Inholland te Delft ons met het onderzoek als onderdeel van zijn afstudeerstage.

Tot wanneer kan ik de enquête invullen?

Djavan zal de gegevens die tot en met 1 juli zijn opgegeven meenemen in zijn analyse. Je kunt daarna nog steeds de enquête invullen, de resultaten worden mogelijk later dit jaar of volgend jaar opnieuw bekeken en vergeleken met de eerdere resultaten.

 

Alvast hartelijk dank voor je tijd en medewerking aan dit onderzoek!

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Avatar
Emmalyantwoord
13 juni 2018 om 15:44

Aangezien het een nieuwe vragenlijst is, vinden jullie het fijn als je opnieuw invult ook als je dat bij de eerste ronde al gedaan hebt?

Gerbrand van der Weg
Gerbrand van der Wegantwoord
14 juni 2018 om 15:38
– Antwoord aan: Emmaly

Graag!

Reactie achterlaten