De Vroege Vriendjes

In juni 2015 ontstond het idee om de organisatie te starten die in de afgelopen anderhalf jaar is uitgegroeid tot Stichting Tiny House Nederland (THN). In die periode hebben we o.a. een website opgezet, meer dan 17.000 likes op Facebook verzameld (waarmee we met sommige berichten tot wel 30.000 mensen bereiken) en zijn we betrokken bij verschillende bijeenkomsten en informatieavonden om meer mensen te vertellen over de mogelijkheden van Tiny Houses in Nederland. Op dit moment zijn we druk bezig met het ondersteunen van verschillende gemeentes bij de aanvraag voor een experimentele status voor Tiny Houses. Zodat er verdeeld over het land meer ervaring opgedaan kan worden met het integreren van Tiny Houses binnen het Nederlandse woonlandschap.

Afgelopen vrijdag zijn we met het bestuur van THN bijeengekomen om te praten over de toekomst van de organisatie. We willen graag groeien, meer mensen betrekken en daarmee dichter bij ons doel komen: een erkende status voor Tiny Houses in Nederland. Zo nu en dan krijgen we uit de community de vraag: “Wat kunnen we doen?” We zijn langzaam bezig met uitbreiden. De afgelopen maanden hebben we al een aantal nieuwe mensen betrokken en in het komende jaar zullen er verschillende oproepen komen voor versterking. Maar naast mensen, hebben we ook geld nodig. Geld om bijvoorbeeld de site in de lucht te houden, voor de reiskosten bij afspraken met politici en om in de toekomst THN verder te kunnen ontwikkelen. Een tijdje geleden hebben we een eerste crowdfunding gedaan om de stichting op te kunnen richten. Dit was een ontzettend groot succes en we merkten dat er veel bereidheid is van mensen om financieel bij te dragen aan de ontwikkeling van de stichting. Nu willen we mensen vragen of ze ons willen helpen bij de volgende stap en daarom werken we momenteel aan een “Vrienden van Tiny House Nederland”-programma. Een manier om mensen te betrekken bij de organisatie. Maar voor nu willen we alvast beginnen met de “Vroege Vriendjes”.

De Vroege Vriendjes zijn die mensen die al een tijd graag willen bijdragen. Sinds kort hebben we een eigen bankrekening waar iedereen geld op kan storten. Als je dat voor 1 maart 2017 doet, behoor je tot de “Vroege Vriendjes”. Wat dat kost? Dat laten we je aan jou over. Alle donaties zijn welkom! Wat houdt het in om bij de Vroege Vriendjes te horen? Je ontvangt onze eeuwige dankbaarheid en krijgt daarnaast een eervolle vermelding op de website! Waarom 1 maart? Omdat dat de deadline is voor de aanvraag van de experimentele status voor Tiny Houses in gemeenten, een project waar we veel tijd en energie in steken. We kunnen je bijdrage nu dan ook heel goed gebruiken!

Hoe doneer ik? Klik op onderstaande knop om je donatie aan te melden, vul en formulier in en maak je donatie over naar IBAN: NL55 TRIO 0338 496 262 ten name van Stichting Tiny House Nederland onder vermelding van je naam en  “Vroege Vriendjes”.

Bij voorbaat dank aan iedereen die ons een alvast een duwtje in de rug wil geven!

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Avatar
Matthijsantwoord
13 februari 2017 om 12:19

Waar kan ik doneren?

Avatar
Koen Derksenantwoord
23 maart 2017 om 13:01
– Antwoord aan: Matthijs

Hey Matthijs, de Vroege Vriendjes actie liep tot 1 maart. Maar doneren kan altijd via NL55 TRIO 0338 496 262 ten name van Stichting Tiny House Nederland. Vermeld in je overschrijving dat het om een donatie gaat. Dank!

Avatar
Jorien Weedaantwoord
13 februari 2017 om 14:42

I’d like to give an amount for this happy and beautiful idea but it is not possible for me right now.
Hopefully the tiny house nederland will become bigger and maybe it will be more easy and common in the future to live in a “tiny house”

Avatar
Koen Derksenantwoord
23 maart 2017 om 13:03
– Antwoord aan: Jorien Weeda

Thanks for the positive vibe!

Reactie achterlaten