Agenda-item insturen

Hieronder staan de ons bekende aankomende activiteiten op het gebied van Tiny Houses. Organiseer of weet jij een activiteit die hier niet mag ontbreken? Stuur deze dan in via het formulier door rechts op de knop te drukken!

Komende Evenementen

19 mei

Tiny Village Kleinhuizen

Kelvinbaan 40, 3439 MT Nieuwegein

13:00 – 16:00 uur

Open Dag Tiny Village Kleinhuizen

Op zaterdag 19 mei houdt Tiny Village Kleinhuizen haar eerste open dag. Er staan nu zes Tiny Houses op het terrein in Nieuwegein. Op de open dagen zijn er altijd minstens twee ook van binnen te bekijken. Bij slecht weer gaat de open dag niet door, hou voor actuele berichtgeving de website in de gaten: http://kleinhuizen.nl/ Aanmelden is niet nodig, maar het wordt op prijs gesteld om op het Facebookevent aan te geven of je komt.

22 mei

Duurzaamheidscafé Gooise Meren

De Palmkazerne, Amersfoortsestraatweg 85A, Bussum

19.30 – 22.30 uur

Duurzaamheidscafé Tiny Houses

Op 22 mei Samen Sneller Duurzaam een Duurzaamheidscafé over Tiny Houses. De locatie is de Palmkazerne op Crailo. Het programma begint steeds vastere vormen aan te nemen en Samen Sneller Duurzaam is ontzettend blij dat Gijsbert Schutten komt spreken. Gijsbert woont met Karin en zijn twee jonge kinderen plus hond in een zelfgebouwd en zelfvoorzienend tiny house van 25m2 in Nieuwegein. Hoe heeft hij voor elkaar gekregen dat hij een legale plek heeft verworven? Wat zijn zijn beweegreden om in een tiny house te wonen, hoe bevalt het om te wonen op 25m2 met jonge kinderen én een hond? En dan ook nog een zelfvoorzienend. Antwoord op deze en vele andere vragen krijg je tijdens het Duurzaamheidscafé Tiny Houses.

Gratis kaartjes kun je hier https://www.samen-sneller-duurzaam.nl/events/duurzaamheidscafe-gooise-meren-tiny-houses reserveren of geef aan dat je komt via het Facebook evenement.

29 juni

Bibliotheek Rotterdam

Bibliotheektheater, Hoogstraat 110, Rotterdam

16:00 – 17:00 uur

Bibliotheekcollege: Tiny Houses

Jan-Willem van der Male en Noortje Veerman wonen, werken en experimenteren in hun zelfontworpen en -gebouwde Tiny House. Kom tijdens dit Bibliotheekcollege, dat in teken staat van de Rotterdam Architectuur Maand, luisteren naar hun bijzondere verhaal. Toegang is gratis.
Graag wel aanmelden via de website van de bibliotheek.

Eerdere evenementen

13 mei

Tiny Houses Proeftuin Erasmusveld

Noordweg 76, 2548 AC Den Haag

13:00 – 16:00 uur

Open dag tiny houses Proeftuin Erasmusveld

De Tiny House village van Proeftuin Erasmusveld is op zondag 13 mei weer open voor publiek. Kom langs voor een rondleiding in de Tiny Houses, maak een praatje met de bewoners, bewonder de prachtige stadsakker en laat je inspireren om simpeler en bewuster te leven.

P.s. Wees duurzaam en kom op de fiets of met het OV.

————-

The Tiny House village at Proeftuin Erasmusveld is again open to the public on saturday May the 13th. Drop by for a tour of the Tiny Houses, chat with the residents, admire the beautiful garden and be inspired to live simpler and more sustainable.

P.s. Please be sustainable and come by bike or public transport.

6 mei

Tiny House Noordwijk Klein

Rederijkersplein, 2203 Noordwijk-Binnen

12.00 – 15.00 uur

Tweede open dag Tiny House - Noordwijk Klein

De eerste open dag was een succes, maar niet iedereen kon die dag komen. En er zijn ook weer nieuwe geïnteresseerden, dus daarom organiseren ze nog een middag!

5 mei

Tiny House Alkmaar

Helderseweg 28 A t/m E, Alkmaar

13.00 – 16.00 uur

Open dag Tiny House Alkmaar

Iedere eerste zaterdag van de maand tussen 13:00 en 16:00 uur houdt Tiny House Alkmaar open huis. Er zijn nu drie Tiny Houses te bekijken! Je bent dan welkom om de Tiny Houses te bekijken en de bewoners vertellen je graag meer over de huisjes, de Tiny House filosofie en lifestyle die erbij hoort. Het delen van onze kennis en inspireren van mensen doen zij graag en hoort bij het pilot project dat ze uitvoeren.

Kijk in de week voorafgaand aan de open dagen altijd even op de website van Tiny House Alkmaar, het kan zijn dat ze de open dagen moeten annuleren wegens omstandigheden zoals erg slecht weer. Er is niet zo veel beschutting rond de huisjes en ze zouden het vervelend vinden als bezoekers die buiten moeten wachten omdat de huisjes al vol zijn, helemaal natregenen. In de wintermaanden stoppen de open dagen, Tiny House Alkmaar kondigt op hun website aan wanneer ze niet open zijn.

Graag nog even je aandacht voor het volgende: Tiny House Alkmaar wil je verzoeken je aan de regels van de Tiny House bewoners te houden. Er zal op een briefje bij de deur staan of je je schoenen uit moet doen en hoeveel mensen er tegelijkertijd naar binnen mogen. Je bent welkom om binnen in de huisjes kijken, maar het zijn wel hun woningen. Trek dus niet zomaar kastjes open. De bewoners wonen er echt fulltime en ze stellen graag hun huisjes open voor belangstellenden, maar heb wel een beetje respect. Dan is het voor iedereen een leuke ervaring, dankjewel!

Het adres is: Helderseweg 28 A t/m E in Alkmaar, de Tiny Houses bevinden zich op loopafstand van station Alkmaar Centraal. Je hoeft je niet op te geven voor de open huis middagen.

22 april

Tiny House Rotterdam

Corydastraat 47, 3089 TA Rotterdam

11:30 tot 13:00 uur

Greenhouse & Tiny House Duo Tour

De datum voor de laatste duo house tour op Heijplaat is bekend.
Het wordt zondag 22 april.
Dit wordt alweer de laatste mogelijkheid om de greenhouse te bezoeken.

Mocht je je al hebben aangemeld voor de rondleiding, dan sta je al op de lijst en is hier de aanvullende informatie voor de tour.
(Heb je nog geen mailtje gestuurd, dan kan dat alsnog: hellyscholten@gmail.com)

We starten om 11:30uur.
Woon je in Rotterdam, kom dan met de fiets en de waterbus.
De waterbus vertrekt vanaf halte Erasmusbrug om 10:49 uur. (Opstappen bij halte St Job of Katendrecht kan ook. )
Aankomst Heijplaat RDM 11:14 uur.
Dan nog 7 min fietsen.

Adres: Corydastraat 47, 3089TA Rotterdam/Heijplaat.

Kosten 10,- euro p.p, cash only.
(Helaas is er geen pin aanwezig, ook niet in het dorp, maar koffie hebben we wel voor je klaar staan.)

Tot zondag 22 april.

Groetjes Helly, Noortje en Jan-Willem

21 april

Proeftuin Pioniers

Proeftuin Erasmusveld

Noordweg 76, 2548 AC, Den Haag

12:00 tot 17:00 uur

Waste Event

Op 21 april is er een open dag en afval evenement met de tinyhousebewoners van Proeftuin Erasmusveld. Rond het thema afval zijn er lezingen, workshops, chille muziek en lekker eten. Reserveer je plek op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-waste-event-44365429193

Kosten: gratis, voor workshops en eten wordt een bijdrage gevraagd.

7 april

MV MiniVilla

Laan van ‘t Haantje 22a, 2288 GT Rijswijk

(Parkeerterrein voor Tuincentrum Groenrijk ‘t Haantje)

11:00 tot 15:00 uur

Open Huis Dag MV MiniVilla

Op 7 april aanstaande is er weer een Open Huis Dag bij MV MiniVilla.

U kunt dan zonder afspraak en geheel vrijblijvend langs komen in Rijswijk om de
MiniVilla 1.0 en 2.0 (maquette) te bekijken.

Maak kennis met ons en hoor meer over ontwerp-uitvoeringen en locaties.

Tot dan!

18 maart

Tiny House Noordwijk Klein

Rederijkersplein, Noordwijk, op het veld

12:00 tot 15:00 uur

Open Dag Tiny House Noordwijk Klein

Wendy en Timothy kunnen niet wachten tot de lente dus ze plannen nu alvast hun eerste open dag. Iedereen is welkom om naar hun huisje te komen kijken, het eerste huisje in Nederland met staalframe!

17 maart

Tiny House Academy

Tiny House Rotterdam
Keilestraat 5, 3029 BP Rotterdam

12:00 tot 17:00 uur

Tiny House Field Day #3

Graag nodigt Tiny House Academy je uit voor de Tiny House Academy Field Day #3! Dit is een open informatie dag waar je meer te weten kunt komen over het zelf ontwerpen en bouwen van een Tiny House. Entree is gratis!

De Field Day zal plaats vinden in de werkplaats van de Tiny House Academy op Keilestraat 5 te Rotterdam. Hier kan je een nieuw huisje in aanbouw bezoeken.

Speciaal voor de Field Day zijn er meerdere bedrijven aanwezig. Welke zal nog bekend gemaakt worden.

Tijdens de Field Day kun je ook de mini-workshop Hout Branden (gevel verduurzaming) volgen bij Jan-Willem. Deze begint om 12:00 uur en kost 10 euro. Je kunt je op de dag zelf aanmelden.

Tussen 13:00 uur en 16:00 uur zijn er ook presentaties over het tiny house op Heijplaat en komen de bedrijven aan het woord.
Je krijgt dan ook gelegenheid tot het stellen van vragen.
Programma wordt later bekend gemaakt.

Daarnaast kan je koffie en thee krijgen en lopen Jan-Willem en Noortje rond om je van meer info te voorzien.

Ze zoeken vrijwilligers, die willen helpen op- en afbouwen, de bar bemannen en mensen te woord willen staan.
Heb je zin om een paar uurtjes de handen uit de mouwen te steken, dan ben je van harte welkom. Stuur een mailtje met je naam, telefoonnummer en beschikbaarheid naar info@tinyhouserotterdam.nl.
Uiteraard zorgen ze voor broodjes en een borrel na afloop!

Team Tiny House Academy zien je graag de 17e!

10 maart

PvdA Gooise Meren

Wilhelminaplantsoen 12, Bussum

15:30 tot 17:00 uur

Lezing: wie wil er wonen in een Tiny House in Gooise Meren?

Op zaterdag 10 maart organiseert de PvdA Gooise Meren een lezing over het fenomeen Tiny Houses. Een ontwikkeling die in andere gemeenten in Nederland al werkelijkheid is geworden. Kunnen deze woningen een (tijdelijke) oplossing bieden voor de woningproblematiek in onze gemeente? De lezing wordt gegeven door oud-Tweede-Kamerlid Henk Leenders.

8 t/m 11 maart

GroenLinks Hilversum

Werf35 (de oude gemeentewerf aan de Mussenstraat 9-11), Hilversum

Zie ‘Meer info’

Tiny House: Goed wonen hoeft niet groot te zijn

De strijd om de zetels is weer begonnen. Wat is de prijs? Natuurlijk de stem van de kiezer op 21 maart. Nee! De werkelijke prijs die zit ‘m in goed beleid, weloverwogen keuzes en duurzame initiatieven zodat we in Hilversum prettig kunnen samenleven en toekomstige generaties niet onevenredig de prijs laten betalen voor onze keuzes nu.

Daarom hebben we juist in de verkiezingstijd een fijn en onthaastend programma bedacht: een blik in de toekomst door in het hier en nu stil te staan. Want hoe kunnen we dan duurzamer leven? En welke luxe gewoonten leveren we dan in? Of is dat vooral een projectie die we allemaal maken en valt het in de realiteit best mee? Neem bijvoorbeeld de 035 Footprint Challenge: daar delen Hilversummers handige tips met elkaar om te besparen en tegelijk duurzamer, ja soms zelfs leuker te leven. Dit soort projecten ondersteunt GroenLinks van harte. Niemand heeft het overzicht, maar als we allemaal iets duurzaams doen dat bij ons past, dan kunnen we in onze woonplaats al het verschil maken. Een ander voorbeeld: wonen in een betaalbaar, klein huis, met minder spullen en minder onderhoudskosten.

We nemen de proef op de som: We plaatsen een Tiny House op het terrein van Werf35 (de oude gemeentewerf aan de Mussenstraat 9 -11) en nodigen alle leden en iedereen die nieuwsgierig is uit om te ontdekken hoe dat zou werken. In een creatief, vierdaags programma kun je van alles ontdekken over duurzaam leven en hoe interessant en eenvoudig dat eigenlijk is!

20 februari

Gemeente Oss

Werkplaats Stadshart, Peperstraat 12 Oss

19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)

Brainstormsessie over Tiny Houses in Oss

Gemeente Oss houdt een brainstormsessie over Tiny Houses op dinsdag 20 februari 2018. We krijgen namelijk steeds vaker vragen inwoners en ondernemers naar mogelijkheden voor het woonconcept Tiny Houses. Graag horen wij uw ideeën hierover, zodat e een beeld van de voorwaarden waaraan Tiny Houses volgens u moet voldoen.

Programma
We gaan met elkaar in gesprek over de verschillende ideeën die er zijn over Tiny Houses. Ook informeren we u over de locatie waar de gemeente Oss kansen ziet voor dit woonconcept en welke planning daar bij hoort. We zorgen ervoor dat u met inspiratie naar huis gaat!

Aanmelden
Komt u naar de brainstormsessie Tiny Houses op 20 februari, stuur dan uiterlijk 12 februari een mail aan duurzaam@oss.nl. Bij deze mail ontvangen we graag:

Een afbeelding van een Tiny House die bij uw ideeën past en/of
Een tekst van maximaal 100 woorden om uw voorkeur toe te lichten.
Geef in de mail aan met hoeveel personen u komt. Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen in Stadshart Oss is beperkt.

11 februari

Tiny Houses Proeftuin Erasmusveld

Noordweg 76, 2548 AC Den Haag

13:00 tot 16:00 uur

Open dag Tiny Houses Proeftuin Erasmusveld

De Tiny House village van Proeftuin Erasmusveld is op zondag 11 februari weer open voor publiek. Kom langs voor een rondleiding in de Tiny Houses, maak een praatje met de bewoners, bewonder de prachtige stadsakker en laat je inspireren om simpeler en bewuster te leven.

P.s. Wees duurzaam en kom op de fiets of met het OV.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

The Tiny House village at Proeftuin Erasmusveld is again open to the public on Sunday February the 11th. Drop by for a tour of the Tiny Houses, chat with the residents, admire the beautiful garden and be inspired to live simpler and more sustainable.

P.s. Please be sustainable and come by bike or public transport.

28 januari

Tiny Living Lanxmeer

Culemborg

Tijd volgt

Werksessie

Op zondagmiddag 28 januari 2018 organiseert de initiatiefgroep Tiny Living Lanxmeer een bijeenkomst in Culemborg voor serieuze belangstellenden die hier willen wonen en investeren. De gemeente heeft de initiatiefgroep twee bouwkavels voor 4-6 tiny houses in optie gegeven om concreet bouwplannen voor te maken. Het doel van deze werksessie is dat er één of meerdere groepen ontstaan die – met voldoende tijd, kennis en geld – een bouwplan voor een kavel gaan uitwerken en realiseren. Meer informatie over het initiatief en de bijeenkomst is te vinden op www.tinylivinglanxmeer.nl.

22 januari

DorpsGoed

Durpsherd, Berlicum

Vanaf 19.00 uur

Informatieavond Tiny Houses Berlicum

Jongeren komen steeds meer in de knel als het om wonen gaat in onze dorpen. Koophuizen zijn te duur. Voor huurwoningen zijn de wachtlijsten te lang. Tijd voor een andere oplossing om wonen voor jongeren makkelijker te maken. Mariska Sturkenboom, lijsttrekker DorpsGoed: “Enquêtes wijzen uit dat er een grote behoefte is van jongeren om te kunnen blijven wonen in onze dorpen. Echter volgens de gemeente is er domweg geen plek. DorpsGoed ziet dat anders. Er zijn heel veel kleine veldjes maar ook leegstaande gebouwen waar we iets mee kunnen. Tiny Houses, zijn klein huisjes die eenvoudig te plaatsen zijn op leegstaande terreinen. Met een minimale aanpassingen is dat al in gebruik te nemen. Waarom dan nog langer wachten? Nu doorpakken. Nu is de tijd rijp om met elkaar in beweging te komen om dit mogelijk te maken. En daarom organiseren wij deze informatieavond.”

Informatieavond
Op de informatieavond van 22 januari staat DorpsGoed stil bij wat Tiny Houses precies zijn, wat de mogelijkheden in onze gemeente is en welke initiatieven er nodig zijn om dit mogelijk te maken. Iedereen is van harte welkom in Durpsherd in Berlicum vanaf 19:00 uur.
Meer informatie of aanmelden? U kunt contact opnemen met Mariska Sturkenboom: m.sturkenboom@kpnmail.nl

Tot 22 januari

Architectuurcentrum Twente
Saxion Hogescholen
Pioneering

Twente

16:00 uur

Ideeënprijsvraag Tiny Living

Opgave
Bedenk een vernieuwend idee, product of dienst dat compact, duurzaam wonen en samenleven dichterbij brengt. Hierbij kan het gaan om producten op het gebied van innovatieve materialen, energie- en installatietechniek, bestrating, straatmeubilair e.d. maar ook om diensten als collectieve energie- inkoop, voedselabonnementen o.i.d.: slimme producten die passen in een duurzame leefwereld.

Het ontwikkelen van een idee kan alleen, samen met andere studenten en samen met bedrijven.

Prijs
In de eerste plaats zal de winnaar beloond worden met de titel ‘Geslaagd -talent 2017/2018’, een mooie opsteker voor een C.V. van iedere jonge professional. Daarnaast ontvangt de inzender (of team) een geldbedrag van €1000,-

Doelgroep
Studeer jij in 2017-2018 aan de Saxion hogescholen, de Universiteit Twente of Artez Hogeschool voor de kunsten (laatste of voorlaatste opleidingsjaar) of ben je net afgestudeerd? Heb jij interesse om je kennis te verdiepen door middel van masterclasses en je te meten aan andere talentvolle studenten? Wil jij kans maken om een eigen concept verder uit te werken in samenwerking met een bedrijf? Dan hoor jij tot de doelgroep!

Inleverdatum
Het idee dient ingeleverd te zijn vóór maandag 22 januari – 16.00.

Talent-Academie
Ter inspiratie wordt op 6 december een middag-, en avondprogramma georganiseerd voor de deelnemers. Naast masterclasses is er volop gelegenheid om in contact te komen met duurzame bedrijven die graag bijdragen aan de ideevorming. Mogelijk ontstaan hier zelfs samenwerkingsverbanden, waardoor vernieuwende ideeën na de prijsvraag daadwerkelijk verder worden gebracht; een dag vol inspiratie én carrierekansen!

Meer info en aanmelden
Is je interesse gewekt en denk jij kans te kunnen maken op die titel (en die €1000,-)? Meld je dan aan via de link bij ‘Meer info’.

20 januari

DaF-architecten

Alseïdenstraat 4, Almere

13.00 – 16.00 uur

Open middag Tiny-A

Met zeer velen bezocht u de Tiny-A tijdens de Tiny-housing Expo in Almere. Het liep letterlijk en figuurlijk storm die dagen! Nu alles af is en we eindelijk ook electra en water hebben, houden we een extra open dag.

Zaterdag 20 januari bent u welkom om het huisje ingericht te zien, de molenaarstrap op te lopen, proef te liggen op het bed en de badkamer met E-shower te bekijken. Ook zijn er dan in de omgeving meer Tiny huisjes van de buitenkant te bewonderen.

Wij hebben de afgelopen tijd het ontwerp geoptimaliseerd, enkele varianten ontworpen en zijn op zoek gegaan naar andere locaties voor ons energieneutrale Tiny huisje. Inmiddels zijn we in Rotterdam en in Almere-Oosterwold bezig met het opzetten van een Tiny project. Meer informatie daarover volgt de 20e januari.

19 januari

KAF

Zie informatie hiernaast

inloop 11:30 uur, 12:00 – 12:45 uur

Tiny Housing Experience

Iedere maand een lezing (in KAF) door Hennie Tibben, eerste permanente bewoonster van de BouwEXPO Tiny Housing én Wikkelhouse. Aansluitend een rondleiding in Almere Poort.

Had zij enig idee waar ze aan begon toen ze met haar spullen in opslag deze nieuwe weg insloeg? Haar eigentijdse en menselijke huis is het resultaat van voortdurende afwegingen die ook bij toekomstige ontwerper, bewoner, vergunner, bouwer of aannemer zullen oppoppen. Hoe stevig moet je in je schoenen staan of klopt het romantische beeld van de pionier? Kom luisteren naar haar verhaal.

Aansluitend op deze presentatie gaat u op eigen gelegenheid naar de locatie in Almere Poort, waar de resultaten van de Almeerse prijsvraag Tiny Housing te bezichtigen zijn (exterieur). Bij het meeting point in de Homerusmarkt (Linda Lunchtijd) zal onder leiding van een KAF architectuurgids het buurtje worden bezichtigd.

Deelnemers: min. 20, max 40 personen
Data: vrijdag 19 januari 2018
Taal: NL
Tijden: inloop 11:30 uur, 12:00 – 12:45 uur
Kosten: € 15,00
Locatie KAF: Panorama foyer
Rondleiding Almere Poort: 14:15-15:15 uur
Meetingpoint: Linda’s Lunchroom, Alseïdenstraat 20-2, 1363 SR Almere (aan de busbaan)
Openbaar vervoer: bus 4 Almere Poort
Reserveren: info@kaf.nl

27 december

Tiny House Rotterdam

Rotterdam

Aanvang: 13.00 uur

SPECIAL: Greenhouse & Tiny House tour

Treed binnen in de wereld van experimenteel wonen.

27 december, aanvang 13:00 uur.

Duo rondleiding: De kaswoning Chibb & tiny house Rotterdam geven een exclusieve rondleiding door hun privé woning.

Programma: 2 x 45 min. rondleiding. Max. 20 personen. € 10,-. per persoon. Inschrijven via hellyscholten@gmail.com.

27 december, start 1:00 PM.

Exclusive double tour: The Greenhouse and the Tiny house Rotterdam wil each share their experiences and give an unique look inside their homes.

2 tours of 45 minutes. Max 20 persons. €10,- per participant.
Would you like to join? Send an email to hellyscholten@gmail.com

16 december

Tiny House Brielle

Langeweg 3
3222 LD Hellevoetsluis

11.00 – 15.00

Open Dag Tinyhouse Brielle

We houden opendag voor nieuwsgierige mensen, gezellige mensen, mensen met vragen, mensen die zelf bezig zijn of gewoon zin hebben om kennis te maken.

We zitten nog in de ruwbouwfase en dat maakt dat een hoop nog open en bloot te zien is. Voor mensen die nog geen idee hebben of wel een idee hebben maar het in de praktijk wel eens willen zien, wees welkom.

Elk heel uur houden we een kort algemeen praatje over onze tinyhouse, het ontwerp en praktische zaken. Daarnaast zullen we vooral gezellig een praatje maken met jullie.

11.00 Algemeen Info Praatje
12.00 Algemeen Info Praatje
13.00 Algemeen Info Praatje
14.00 Algemeen Info Praatje

BELANGRIJKE HUISHOUDELIJKE MEDEDELING: ER IS GEEN TOILET IN DE LOODS.

Het zijn 2 grote groene loodsen naast elkaar met de bedrijfsnaam Drilling Bv. op de loodsdeur. Je kunt voor binnenlopen bij de witte deur aan de linkerkant. Auto’s aan de kant v/d loodsmuur netjes naast elkaar parkeren a.u.b.

Graag horen we of je komt d.m.v. een berichtje via FB of op ‘gaan’ klikken bij dit evenement als je daadwerkelijk komt, dan kunnen we een inschatting maken hoeveel mensen er langskomen 🙂

Tot dan Liefs Fabian en Marjolein ♥

12 december

architectuurcentrum CASA

Showroom Arnhem, Langstraat 20

Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Inspirerende avond over zelfbouwprojecten

Op dinsdag 12 december organiseert architectuurcentrum CASA in Arnhem een avond over zelfbouwprojecten, CPO en tiny houses. Hoe doet Arnhem het landelijk gezien en wat is er de afgelopen jaren allemaal gerealiseerd. Sprekers op die avond zijn NEXIT-architect Addy de Boer (betrokken bij diverse lokale zelfbouwprojecten), Anouk en Alexander Straus (particulier opdrachtgevers aan de Rodenburgstraat), tiny-house-bouwer Dimka Wentzel en wethouder Geert Ritsema (Gemeente Arnhem).

Zelfbouwprojecten
Je eigen woning bouwen is voor veel mensen een droom. De financiële crisis van de enkele jaren geleden gaf een enorme impuls aan deze beweging. ‘Nu overheid en ontwikkelaars zich terugtrekken, bieden zij de ruimte aan stedenbouw van onderaf’, dit werd tijdens een CASA-avond over bottom up initiatieven in 2012 geconstateerd. Wat is er in de tussentijd in Arnhem allemaal aan particuliere projecten gerealiseerd: vormde 2012 het momentum voor zelfbouwers of is Arnhems Archicadië een brug te ver?

Bezoekersinformatie:
Datum: dinsdag 12 december 2017
Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20
Entree: 5,- euro (studenten en leden van de CASA-sociëteit gratis).

Afgelast ivm sneeuw 11 december

Gemeente Noordoostpolder
Mercatus

Gemeentehuis

19.30 – 21.00

Uitnodiging inspiratieavond Tiny Houses Gemeente Noordoostpolder

Gemeente Noordoostpolder en Mercatus willen graag met een groep enthousiaste mensen om de tafel om te onderzoeken of het mogelijk is om Tiny Houses te realiseren. Daarom organiseert de gemeente samen met Mercatus een inspiratieavond. Deze vindt plaats op maandagavond 11 december van 19.30 – 21.00 uur in het gemeentehuis.

Tijdens de inspiratieavond presenteren ervaringsdeskundigen hun kennis en ervaring met Tiny Houses. Ook is er een informatiemarkt, waar u terecht kunt met vragen en in gesprek gaan met andere belangstellenden. Geïnteresseerden kunnen zich voor de inspiratieavond aanmelden via het aanmeldformulier op de site gelinkt onder de knop ‘Meer info’.

Wat is een Tiny House?
Tiny Houses zijn eenvoudige maar volwaardige woningen op kleine schaal. Ze worden bewust gebouwd en bewoond vanuit de behoefte een meer eenvoudig leven te leiden, minder gericht op consumeren en met een kleinere ecologische voetafdruk. Bij het ontwerp en de bouw van de kleine woningen wordt slim gebruik gemaakt van ruimte en innovatieve technologieën. Een Tiny House is max. 50 m2, idealiter (deels) zelfvoorzienend, van goede kwaliteit en mooi gebouwd, functionerend als fulltime bewoonde woning.

Steeds meer gemeenten staan open voor deze woonvorm. En in een aantal gemeenten is al ruimte gemaakt voor Tiny Houses. Deze beweging strekt zich niet alleen uit over kopers van woningen, maar ook over mensen die willen of moeten huren. Mercatus wil deze groep ondersteunen in hun wens om anders om te gaan met het milieu en de samenleving.

28 november

Gemeente Nissewaard

Stadhuis Nissewaard

19.00 – 21.00

Tiny house bijeenkomst Nissewaard

Ze zijn goedkoop, nemen weinig ruimte in en zijn nauwelijks milieubelastend: tiny houses, kleine huisjes. De laatste tijd duiken ze in allerlei tijdschriften op en ook steeds meer ‘in het echt’. Wonen in zo’n huisje is een way of life.

Een tiny house kan een groot gevoel van vrijheid geven, onder meer omdat je slechts een kleine of helemaal geen hypotheek hebt. Geïnteresseerd? Kom dan op dinsdag 28 november naar het stadhuis en denk mee over de mogelijkheden. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

Meld je aan vóór vrijdag 24 november
De gemeente wil tijdens deze bijeenkomst met je in gesprek over wat jij onder tiny houses verstaat en welke ideeën je daarover hebt. Meld je aan vóór vrijdag 24 november via communicatie@nissewaard.nl en laat weten met hoeveel mensen je komt.

Ook meedoen met de verdere uitwerking van de ideeën
Naar aanleiding van deze bijeenkomst komt er een zogeheten focusgroep die de ideeën verder gaat uitwerken. Als je je voor deze groep aanmeldt, heb je veel invloed op de mogelijke totstandkoming van deze vorm van wonen in Nissewaard.

Tiny houses: gevoel van vrijheid
Tiny houses zijn meestal niet veel groter dan 25 vierkante meter, maar wel met alles erop en eraan. Als je in zo’n huisje woont, hou je in veel gevallen geld over voor andere leuke dingen. Zoals bijvoorbeeld reizen. De huisjes zelf zijn immers niet duur, dus je hebt een kleine of helemaal geen hypotheek. Los daarvan heb je weinig ruimte voor spullen. Die hoef je dus ook niet aan te schaffen. Ook dat scheelt geld.

19 november

Tiny House Village Proeftuin Erasmusveld

Noordweg 76
2548 AC Den Haag

13.00 – 16.00

Open dag Tiny House Village Proeftuin Erasmusveld

De Tiny House village van Proeftuin Erasmusveld is op zondag 19 november weer open voor publiek. Kom langs voor een rondleiding in de Tiny Houses, maak een praatje met de bewoners, bewonder de prachtige stadsakker en laat je inspireren om simpeler en bewuster te leven.

P.s. Wees duurzaam en kom op de fiets of met het OV.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

The Tiny House village at Proeftuin Erasmusveld is again open to the public on sunday November the 19th. Drop by for a tour of the Tiny Houses, chat with the residents, admire the beautiful garden and be inspired to live simpler and more sustainable.

P.s. Please be sustainable and come by bike or public transport.

25 oktober

Spark Conceptontwikkeling

KaapFlevo
Strandweg 165
Zeewolde

19.30

Informatieavond Zeewolde

Spark Conceptontwikkeling wil een project realiseren met Tiny Houses, middenin Zeewolde. Geïnteresseerden kunnen meer informatie krijgen op de informatieavond. Zie voor aanmelden de link onder ‘Meer info’.

21 oktober

Gemeente Menameradiel

‘t Heechhout in Berltsum

10.00 – 16.00

Informatiemarkt Tiny Houses Menameradiel

Grootse plannen om klein te gaan wonen?

Op zaterdag 21 oktober organiseert gemeente Menameradiel van 10.00 tot 16.00 uur een informatiemarkt over Tiny Houses in ‘t Heechhout in Berltsum.

We willen op deze manier de interesse voor Tiny Houses in onze gemeente peilen. Dorpsbelangen zijn ook gevraagd te inventariseren welke gebieden hier potentieel geschikt voor zijn. Aanbieders en belangstellenden kunnen zich melden bij de gemeente. Heeft u belangstelling? Neem dan contact op met de heer Henk Mulder via: h.mulder@menameradiel.nl

21 oktober

Tiny House bewoners Proeftuin Erasmusveld

Noordweg 76, 2548 AC Den Haag

11.00 – 17.00

Tiny House Village: Open Day & Garage Sale

The Proeftuin Erasmusveld is a project aimed at presenting both its inhabitants and visitors with the opportunity to experiment with new forms of co-habitation and (re-)creating a natural and personal connection within an urban environment. To this effect, the Proeftuin features a tiny house village, consisting of currently 3 (soon to be 5) tiny houses on wheels and a beautiful permaculture garden project. Within our village, we aim to implement a fully closed cycle with regards to energy and waste recycling, utilising rainwater collection/ filtration, solar panels and waste composting/filtration.

On Saturday 21 October we will open our doors for the first time to the public to share our experiences, visions and ideas for the future.

Parallel to the open day we will also host a garage sale to provide some of our old belongings that didn’t make the cut into the tiny houses with the chance to find happiness with new people.

Come and pay us a visit, bring your friends and family, have a chat with us, stroll around the area, grab a tea or cake and let’s celebrate this exciting development together.

PS: if the weather doesn’t permit us to build our stands outside, we have a beautiful warehouse space that can be utilised – so we are prepared for anything the weather gods can throw at us.

PS2: Please note that parking at the Proeftuin Erasmusveld is limited therefore we would like to advise you to come by bike or by public transport.

16 oktober

Tiny Houses Techum

Tresoar
Boterhoek 1, Leeuwarden

19.15 – 21.00

Informatiebijeenkomst inschrijvingsprocedure Tiny Houses Techum

Op maandag 16 oktober van 19.15 – 21.00 uur houdt Tiny Houses Techum een informatiebijeenkomst over de inschrijvingsprocedure voor de Tiny Houses Techum.

Datum: 16 oktober 2017
Tijdstip: 19.15 – 21.00 uur
Locatie: Tresoar, Boterhoek 1

Wat kunt u verwachten?

Na binnenkomst en registratie ontvangt u:

  • Inschrijvingsleidraad kavels Tiny Houses Techum
  • Inschrijfformulier Tiny Houses Techum

Tijdens deze avond informeren zij u over de inschijvingsprocedure voor de Tiny Houses Techum en zijn zij aanwezig om vragen te beantwoorden en een verdere toelichting te geven.

Wilt u bij deze bijeenkomst aanwezig zijn meldt u dan aan via het e-mailadres: info@dezuidlanden.nl. Graag aangeven met hoeveel personen u komt. Eventuele vragen horen zij ook graag vooraf zodat zij ons zo goed mogelijk kunnen voorbereiden.

14 oktober

Tiny House 073

De Mengfabriek
Tramkade 26, ‘s-Hertogenbosch

17.00 – 22.00

Tiny House 073 - DIY event

Op zaterdag 14 oktober organiseert intiatiefgroep Tiny House 073 een Do-It-Yourself evenement voor serieuze Tiny House geïnteresseerden uit ‘s-Hertogenbosch en omgeving, met als hoofdgast Marjolein Jonker van Marjolein in het klein, voorvrouw van Tiny House Nederland. Meer informatie m.b.t. de kaartverkoop (20 euro inclusief maaltijd, 12,50 exclusief maaltijd), het avondvullende programma en de locatie volgen binnenkort. Noteer alvast deze datum, een niet te missen event voor iedereen die verder wil komen in de realisatie van een eigen Tiny House.

12 oktober

Nimeto Utrecht

Labora, Smijerslaan 2, Utrecht

16.45 – 19.00

Lezing Tiny Houses

Op 12 oktober geeft Marjolein Jonker, ambassadeur van de stichting Tiny House Nederland, een lezing bij Nimeto Utrecht. Gastspreker Marjolein in het klein vertelt vol passie en enthousiasme haar verhaal over hoe ze haar droom tot werkelijkheid maakte: wonen in een zelfvoorzienend Tiny House in Nederland. Van een algemene inleiding over wat de Tiny House movement inhoudt, tot persoonlijke woonervaringen, duurzaam wonen en informatie over regelgeving.

7 oktober

Stichting Tiny House Nederland

Homerusmarkt
Almere Poort

10:00 – 18:00

Tiny House Nederland Jamboree

Op zaterdag 7 oktober 2017 wordt het eerste landelijk Tiny House evenement gehouden te Almere Poort: de Tiny House Nederland Jamboree van Stichting Tiny House Nederland! We verwelkomen je graag op deze feestelijke dag (gratis entree!), waar je naast het bekijken van minstens 20 Tiny Houses ook inspirerende lezingen kunt volgen en ideeën op kunt doen voor de bouw van je eigen huisje op de informatiemarkt. Vraag Tiny House bewoners de hemd van het lijf in de Q&A-sessie, geniet van live muziek terwijl je een hapje eet of glaasje drinkt en ontmoet mensen die je passie delen. Wij kunnen niet wachten!

5 oktober

PvdA Tynaarlo

Cafe Theater G & A Boelens, Hoofdweg 83 te Eelde

Aanvang: 20.00 uur

Informatieavond Tiny Houses Tynaarlo

De afdeling Tynaarlo van de PvdA organiseert op 5 oktober a.s. een informatieavond over Tiny Houses en andere vormen van alternatief wonen. De bijeenkomst wordt gehouden in Cafe Theater G & A Boelens, Hoofdweg 83 te Eelde. Aanvang 20.00 uur.

De organisatie is nog bezig met de invulling van het programma, maar zeker is dat er een presentatie komt van Mill Houses. Dit ook naar aanleiding van hun activiteit in Hardegarijp.

30 sept t/m 7 okt

BouwEXPO Tiny Housing

Homerusmarkt
Almere Poort

11:00 – 19:00

Grote Tiny Housing manifestatie

De Grote Tiny Housing manifestatie is hét moment om de BouwEXPO Tiny Housing te bezoeken.

Tijdens deze week, die volledig in het teken staat van Tiny Housing, is iedereen welkom om de huisjes te komen bekijken. De bedenkers van de huisjes zijn aanwezig om informatie te geven over hun creaties en je kunt natuurlijk een kijkje binnen nemen!

In samenwerking met Tiny House Nederland, Internationaal Ondernemen – RVO.nl, Platform31 en Kunstlinie Almere Flevoland – KAF wordt er gewerkt aan een inspirerend programma.

Op en om het BouwEXPO-terrein zijn lezingen en workshops; kun je je creativiteit kwijt in het bedenken en ontwerpen van je eigen Tiny House en leer je alles over ontspullen.

Maak vast ruimte in je agenda, in deze week gebeurt het!

3 oktober

Gemeente Harderwijk

Stadhuis
Havendam 56
Harderwijk

19.15 – 21.30

Bijeenkomst Tiny Houses Harderwijk

Dinsdag 3 oktober vindt in het stadhuis een bijeenkomst plaats over Tiny Houses. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt ongeveer tot 21.30 uur. U bent vanaf 19.15 uur welkom.

Een Tiny House is een, al dan niet mobiele, woning, kleiner dan 50m2. De gemeente Harderwijk is bezig met een haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheden voor Tiny Houses in Harderwijk. De gemeente heeft eerder geïnteresseerden opgeroepen om mee te denken met het onderzoek. Dat verzoek heeft vele reacties opgeleverd.

Door de grote belangstelling is een bijeenkomst georganiseerd om geïnteresseerden te informeren en mee te laten denken over Tiny House in Harderwijk. Tijdens deze avond wordt u geïnformeerd over het haalbaarheidsonderzoek en kunt u uw ideeën geven over gemeenschappelijke voorzieningen, de rol van de gemeente en locatietype. Meer informatie: gemeente Harderwijk, Tom Meuwissen, tel. 411 911.

3 oktober

Platform31

Kunstlinie Almere Flevoland
Esplanade 10
1315 TA Almere

09.30 – 17.00

Klein wonen - Grootse blik

De vraag naar klein wonen neemt een vlucht. Of het nu gaat om tiny houses – kleine vrijstaande woningen al dan niet door bewoners zelf ontworpen – of micro-appartementen, in trek in hartje centrum van de populairste steden in Nederland. Naar verwachting blijft deze vraag ook in de aankomende decennia bestaan. Immers, het aantal eenpersoonshuishoudens stijgt nog steeds, de populariteit van de stad zal nog wel even aanhouden en ook de interesse in duurzaamheid neemt toe. Op 3 oktober organiseren Platform31, RVO.nl, gemeente Almere, het Woningbouwatelier en het ministerie van BZK samen een groots event over klein wonen.

Het evenement is bedoeld voor professionals die met dit onderwerp te maken hebben: gemeenten, woningcorporaties, ontwikkelaars, beleggers, bouwers en financiers. Op 3 oktober gaan we in op de volgende vragen: Wat verstaan we eigenlijk onder klein wonen? Voor wie is het interessant? Wat zijn goede voorbeelden? Willen we klein wonen meer kans geven? En zo ja, waar lopen we dan tegenaan? Hoe kunnen we het opschalen?

Tijdens het evenement krijgt u een overzicht van de huidige trends en goede voorbeelden van klein wonen: tiny houses en micro-appartementen. We gaan in op een aantal praktische zaken rondom klein wonen: het bouwbesluit (nu en onder de Omgevingswet), de businesscases, tijdelijkheid, mogelijkheden voor opschaling en verdichting, duurzaamheid en zelfvoorzienendheid, kansen voor corporaties en tal van andere onderwerpen. We bieden u volop gelegenheid om met vakgenoten in gesprek te gaan over klein wonen.

Platform31, RVO.nl, gemeente Almere en het Woningbouwatelier organiseerden op 16 juni het evenement Klein wonen, de hype voorbij?. Op 3 oktober bouwen we hierop voort. Enerzijds biedt dit evenement plaats voor geïnteresseerden die niet konden deelnemen op 16 juni. Anderzijds gaan we dieper in op diverse onderwerpen die 16 juni aan bod kwamen. Door langere en verdiepende deelsessies te organiseren, bieden we inhoud aan iedereen die geïnteresseerd is in en bezig is met klein wonen. Volg Platform31 op Twitter en blijf op de hoogte. Details over het programma maken we zo snel mogelijk bekend.

27 september

Jongeren Combinatie95 & Tiny House Boxtel

Het restaurant bij de raadszaal, gemeentehuis Boxtel, ingang Dr. Van Helvoortstraat.

20.00 – 21.30 uur

Thema-avond Tiny Houses Boxtel

Noem het een tegenbeweging in een wereld waarin alles groter moet, een statement op het gebied van duurzaamheid of een vorm van onafhankelijkheid, maar je kunt er niet omheen: ‘tiny houses’ zijn hot!

Op woensdagavond 27 september 2017 van 20.00-21.30 uur organiseert de jongerenafdeling van Combinatie95 in samenwerking met Tiny House Boxtel een open thema-avond over ‘tiny houses’. Dit is een innovatieve en duurzame woonvorm op kleine schaal, voor hen die bewust op kleinere voet willen leven. De avond vindt plaats in het restaurant van het gemeentehuis en is voor iedereen toegankelijk. Bekende sprekers als Marjolein Jonker, pionier op het gebied van deze woonvorm, en initiatiefnemers van Tiny House Boxtel zullen de avond vormgeven.

Wil je erbij zijn? Laat het hen weten via de button ‘Aanwezig’ op de Facebookpagina (via link ‘Meer info’)

23 september

Tiny House Academy

Keilestraat 5, Rotterdam

12:00 tot 17:00

Tiny House Field Day #2

Tiny House Academy organiseert de Tiny House Academy Field Day #2! Dit is een open informatiedag waar je meer te weten kunt komen over het zelf ontwerpen en bouwen van een Tiny House. Entree is gratis!

De Field Day zal plaatsvinden in de werkplaats van de Tiny House Academy op Keilestraat 5 te Rotterdam. Hier zijn 3 nieuwe bouwers begonnen met hun eigen tiny house. De container, trailers en bouwers zijn die dag ook aanwezig. Dit keer valt de Field Day samen met de “grand opening” van de nieuwe hal van de Keilewerf. De hal waar de Tiny House Academy te vinden is. Beide hallen zijn die dag open voor bezoekers, er is muziek en een Keilecafe. De Field Day begint om 12:00 uur en zal eindigen rond 17:00 uur. Hierna gaat het feest nog door bij het Keilecafe.

Speciaal voor de Field Day zijn er 2 bedrijven aanwezig:
Top-Systems: Zij verzorgen energie systemen voor gelijk- en wisselstroom. Deze dag zullen zij meer vertellen over zonnepanelen, omvormers, regelaars en accu’s.
Rocket Stove Store: Indoor hout kachels met zeer hoge rendement. Ze komen hun kleinste model showen.

Tijdens de Field Day kun je ook de mini-workshop Hout Branden (gevel verduurzaming) volgen door Jan-Willem van der Male. Deze begint om 14:00 uur en kost 10 euro. Je kunt je op de dag zelf aanmelden.

Daarnaast zijn er ook enkele presentatierondes waarbij er meer verteld wordt over het huisje van Noortje & Jan-Willem en zullen de fabrikanten kort iets vertellen. Je krijgt dan ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

23 september

Gemeente Groningen & Platform GRAS

Energybarn op Zernike

Zie voor meer informatie hierover de website via onderstaande button

Symposium: Lutje Hoeskes Dag

Gaat jouw hart ook sneller kloppen bij het woord Tiny House? Heb je een idee hoe jouw kleine huis eruit zou kunnen zien? Droom je weleens over een mooie plek waar dat huis zou kunnen staan? Dan is de Gemeente Groningen op zoek naar jou! Samen met Platform GRAS onderzoeken zij hoe ze in deze mooie stad ruimte kunnen bieden aan Tiny Houses. Dat doen ze graag samen met alle Groningers die enthousiast worden van een Tiny House.

Maar wat is nou eigenlijk een Tiny House? Welke vormen zijn denkbaar? Wil je het zelf bouwen of juist niet? Welke voorzieningen zijn nodig? Zijn vrijheid, duurzaamheid, eenvoud en betaalbaarheid allemaal even belangrijk? Wat mogen we zeker niet vergeten? En hoe kunnen we het Tiny House echt ‘Gronings’ maken: van Tiny Houses naar Lutje Hoeskes?

Met de website gaat de gemeente met jou op zoek naar antwoorden. Vul de vragenlijst in, denk mee, praat mee en kom naar de Lutje Hoeskes Dag op zaterdag 23 september!

20 september

Wonen in Valkenswaard

Locatie volgt, zie voor actuele informatie de Facebookpagina

Vanaf 20:00 uur

Informatieavond Tiny Houses in Valkenswaard

Op 20 september organiseert Wonen in Valkenswaard een informatieavond over Tiny Houses. Er zijn al 22 aanmeldingen voor de werkgroep en ruim 200 geïnteresseerden. Aanmelden kan via de Facebookpagina. Informatie over de locatie en de bijeenkomst krijgt u na aanmelding.

9 september

Tiny House LinKje

Vossemeerdijk 6, 8251 PN Dronten

11:00 tot 20:00

'Ongeplukt' + Tiny House Warming

Kom heerlijk lunchen in de oude Belgische druivenkas, luister vinylplaten in de boskamer, leer de Hongaarse wolvarkens kennen, maak een heerlijke wandeling over het landgoed en kijk binnen bij het zelfgebouwde huisje van Linde en Kjeld!

9 september

Tiny House Breda

Heistraat 15, Breda

Ochtend, vanaf 9.00 uur

Open dag Tiny House Breda

De ochtend van 9 september is iedereen welkom om mijn tiny house te komen bezichtigen! Ben je nieuwsgierig en vind je het leuk om een keer binnen te kijken, kom dan naar het gezellige Breda!

Ik ga proberen ook enkele partners/leveranciers van mijn tiny house aanwezig te laten zijn zodat zij meer over hun producten kunnen vertellen.

Het is een prachtige locatie in de bossen van Breda, bij pannekoekenhuis Dennenlucht. Wil je na het bezoek nog blijven lunchen, of een drankje doen op hun terras, dan is dit dus de ideale gelegenheid! Kinderen kunnen lekker spelen in de speeltuin En er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Hopelijk tot dan!
Remco

8 september

Tiny Houses Harlingen

Vaartweg 3, Harlingen

Inloop vanaf 19.15 uur

Tweede bijeenkomst Tiny Houses Harlingen

Vrijdag 8 september is onze tweede bijeenkomst gepland.
Dit omdat een aantal belangstellenden de eerste keer nog met vakantie waren.

Het is op vrijdagavond, vanaf 19:15 uur inloop. Het adres is Vaartweg 3, Harlingen.

Dit keer gaan we onder andere de wildernis tussen N31 en Bolswardervaart bekijken.

Doel deze bijeenkomst: inventariseren wie er nog meer concrete plannen hebben voor een tiny house en wat dan precies, en aan welke locatie gedacht wordt.

Dit om een aanzet te geven voor het opstellen van een concreet voorstel / plan naar de Gemeente.

Laat het me even weten als je van plan bent te komen,

Groeten, Marijke

2 september

FabCity

M4H/ De keilewerf
Vierhavensstraat 56
3029 BG Rotterdam

Nog niet bekend, hou de website in de gaten.

Workshop Tiny House bij FabCity door Tiny House Academy

Met de workshop tiny house design leer je wat erbij komt kijken om je eigen tiny house vorm te geven. Waar moet je rekening mee houden en hoe ga je wensen en eisen combineren? Deze workshop is een introductie op de cursus Integraal Ontwerpen waar je in 8 lessen van wens tot 3D uitwerking alles langs zult gaan. De workshop laat je proeven aan de complexiteit van het ontwerpen van een eigen tiny house. We hopen je te overtuigen dat zelf ontwerpen en bouwen heel goed mogelijk is met een klein beetje hulp.

31 augustus

Gemeente Nijkerk & Woningstichting Nijkerk

Accent Praktijkonderwijs Nijkerk, Dominee Kuyperstraat 1, Nijkerk

Tussen 19.00 en 20.30 uur

Inloop-informatieavond Nijkerk

De gemeente en Woningstichting Nijkerk (WSN) zijn van plan op de locatie Spoorkamp (tegenover het Corlaer College) tijdelijke huisvesting voor eenpersoonshuishoudens te realiseren. Het gaat om maximaal 28 zogenaamde ‘tiny houses’. De komende maanden wil de gemeente de noodzakelijke ruimtelijke procedures in gang zetten. In het voorjaar van 2018 verwacht WSN de eerste woningen te kunnen verhuren aan Nijkerkse woningzoekenden, zoals starters, alleenstaanden en statushouders.

De gemeente en de woningstichting willen de plannen echter eerst nader toelichten aan omwonenden en andere belanghebbenden. Ook horen zij graag suggesties. Voor iedereen die meer wil weten over deze nieuwbouwplannen en de inpassing in het gebied, organiseren de gemeente en WSN daarom een inloop-informatieavond op 31 augustus 2017. U bent welkom tussen 19.00 en 20.30 uur in Accent Praktijkonderwijs Nijkerk, Dominee Kuyperstraat 1, Nijkerk.

20 juli

Gemeente Harlingen

Het Vierkant
Johan van Oldenbarneveltstraat 2
8862 BB Harlingen

19:15 – 22:00

Uitnodiging Tiny Houses in de gemeente Harlingen

Tiny Houses zijn primaire, volwaardige woningen op kleine schaal. Ze worden bewust gebouwd en bewoond vanuit de behoefte een meer eenvoudig leven te leiden, minder gericht op consumeren en met een kleinere ecologische voetafdruk.

De gemeente Harlingen onderzoekt de mogelijkheden voor het plaatsen van Tiny Houses in de gemeente. Graag nodigen wij u uit om hierover met ons in gesprek te gaan.

Programma

19.15 Inloop
19.30 Presentatie Tiny House Nederland
20.15 Presentatie Programma Duurzaamheid Noardwest Fryslân
20.30 Presentatie RSG “Tiny Up”
20.45 Pauze
21.00 Groepsopdracht
22.00 Afsluiting met borrel

Aanmelden

Graag horen we of u aanwezig bent bij deze informatieavond. Dit kunt u doorgeven aan Harmen Stellingwerf via info@harlingen.nl of via telefoonnummer 14 0517.

15 juli

Tiny House Academy

Keilestraat 5
3029 BP Rotterdam

11:00 – 16:00

Tiny House Academy Field Day

Het plan is om deze dag workshops te organiseren in combinatie met een open inloopdag. De kans om jezelf te voorzien van heel veel informatie over het bouwen van een tiny house. En uiteraard de kans om jouw ideën met anderen te bespreken. Mét muziek, een bar, presentaties en ervaringsdeskundigen en 3 nieuwe bouwers, die op het punt staan hun droomhuis te verwezenlijken!

Jan-Willem zal mini workshops geven voor 10 euro per workshop. Je kunt kiezen uit: Tiny House Ontwerpen en Hout Branden

Noortje geeft gedurende de hele dag korte presentaties over de ups en downs van het bouwen en bewonen van je huis! Mét foto’s en het vragenuurtje!

Ook aanwezig deze dag is Fynder. Fynder is een social enterprise, die wereldburgers traint in zelfredzaamheid en veerkracht, en stadsjongeren opleidt tot zelfredzaamheidsgids. Ze zullen vertellen over urban survival.

Top-Systems zal deze dag uitleg geven over zonnepanelen, omvormers en batterijen. Alles op het gebied van elektrische zonne-energie.

Rocket Stove Store gaat hun kleinste model showen van hun hoge rendement houtkachel voor binnengebruik.

Meer info volgt, zie ook: http://www.tinyhouseacademy.nl/event/tiny-house-academy-field-day/

8 juli

De Kennismakerij

Burgemeester Brokxlaan 8/79
Tilburg

13:00 – 17:00

Tiny Houses Event Tilburg

Smart small living is in opkomst: van de gebaande paden af, terug naar de natuur. Zelfvoorzienend maar wel samen. Op het Tiny Houses Event in Tilburg verkennen we wat er schuilgaat achter dit verlangen naar klein en flexibel wonen. Het blijft niet bij dromen alleen. Op het programma staan korte presentaties van stadspioniers en bewoners. Marjolein Jonker, de eerste officiele tiny house bewoner, deelt haar ervaringen. Tiny House Tilburg is erbij. Ontdek de trend achter de trend en kom kennismaken met nieuwe woonvormen. Misschien zou je zelf ook in een tiny house willen wonen?

Tiny challenges
We kunnen klein beginnen. Een week lang zo weinig mogelijk water verbruiken. De auto laten staan. Een week lang al je afval scheiden. Elke dag een kledingstuk wegdoen. Doe alvast mee en deel je ervaringen met #tinychallenges.

Deelname aan dit event is gratis. Graag wel vooraf aanmelden via de website.

4 juli

Verhalenhuis Belvédère

Rechthuislaan 1
3072 LB Rotterdam

18:00 – 21:30

‘Tiny houses’, architectuur & verhalen

“Tiny Houses, zeer kleine woningen zijn de toekomst.”

We horen het steeds vaker. Maar wat is klein wonen? En wat zijn redenen om kleiner te wonen en te bouwen? En hoe ervaart de mens comfort en hoe verhoudt zich dat tot een aangename en duurzame omgeving? Space101 en Verhalenhuis Belvédère sluiten de tentoonstelling ‘Massive City/Micro Living’ in de locatie Space101 aan de Diergaardesingel 101 in Rotterdam gezamenlijk feestelijk af. U wordt van harte uitgenodigd voor een verhalenavond over grote steden en klein wonen. De verhalen worden verteld door Chunyang Chang, Yan Zhang en Ariane Lelieveld in Verhalenhuis Belvédère. Voorafgaand is er een heerlijke proeverij van Chinese Street Food oftewel ‘tiny bites’.

28 juni

Maranatha kerk

Den Haag

20:00 – 22:00

Informatie- en debatavond over trendy nieuwe woonvormen

Informatie- en debatavond over trendy nieuwe woonvormen met een duurzaam randje: de Tiny Houses. Marjolein Jonker van de gelijknamige landelijke organisatie vertelt over ontstaan, doel en voortgang.
Ze zegt: ‘Op dit moment zijn we druk bezig met het ondersteunen van verschillende gemeenten bij de aanvraag voor een experimentele status voor Tiny Houses. Zodat er verdeeld over het land meer ervaring opgedaan kan worden met het integreren van Tiny Houses binnen het Nederlandse woonlandschap.’

Kosten: €5,00

22 juni

Tiny Houses Techum

Tresoar Leeuwarden
Boterhoek 1
Leeuwarden

19:30

Informatiebijeenkomst Tiny Houses Techum

Op donderdag 22 juni 2017 om 19.30 uur is er een informatieavond over de Tiny Houses Techum. Tijdens deze avond komen de volgende onderwerpen aan de orde: welstandsrichtlijnen, bestemmingsplanprocedure, erfpachtvoorwaarden en de verkoopprocedure. Uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen.

Let op: dit is een informatiebijeenkomst, géén start verkoop. Tiny Houses Techum verwacht de start verkoop eind 2017 (na vaststelling bestemmingsplan)

Opgave voor deze avond graag via het contactformulier op de website van Tiny Houses Techum vóór maandag 19 juni 2017.

16 juni

Platform 31, Gemeente Almere en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Gebiedskantoor Almere Poort
Najadenplein 3/5

12:15

Eerste Tiny Houses op BouwEXPO-veld in Almere Poort

Wethouder Tjeerd Herrema geeft op vrijdag 16 juni, met de komst van de eerste Tiny Houses, het startschot voor de ontwikkeling van de BouwEXPO Tiny Housing. Het Wikkelhouse en de KODA zijn op het veldje naast het gebiedskantoor in het Homeruskwartier geplaatst en later volgen er meer.
Dit is een zeer belangrijke mijlpaal voor de realisatie van de BouwEXPO in Almere Poort. Zo is het Wikkelhouse het eerste huisje waarvoor de omgevingsvergunning is verleend. De BouwEXPO Tiny Housing is bedoeld als experimenteeromgeving om vervolgens deze bouwstroom op grotere schaal uit te kunnen rollen in Almere.

 

Programma:

o   12.15 – 12.30   Wethouder Tjeerd Herrema opent de BouwEXPO bij Tiny Houses

o   12.30 – 12.40   Toespraak wethouder Tjeerd Herrema

o   12.40               Gelegenheid voor pers om vragen te stellen aan wethouder Tjeerd Herrema, initiatiefnemers van de huisjes Wikkelhouse en KODA en de eerste bewoonster Hennie Tibben.

 

Congres ‘Klein wonen, de hype voorbij?’

Overdag organiseert het Tiny Housing-team (ondersteunt door Almere 2.0) van de gemeente Almere in samenwerking met Platform31 en RVO een congres in Buurtcentrum De Ruimte voor onder andere genodigde gemeenten, architecten, ontwikkelaars met als onderwerp ‘Klein wonen, de hype voorbij?’. Ook zijn er twee workshopsrondes. De inloop start om 10.00 uur.

 

Grote buurtborrel Kick off Tiny Housing

We sluiten de dag of met een buurtborrel “Kick off Tiny Housing”. De borrel start om 15.30 uur. Ook daar kan kennis gemaakt worden met initiatiefnemers en vragen gesteld worden over hun achtergrondverhalen .

 

BouwEXPO Tiny Housing 

In 2016 stond de prijsvraag ‘Bevrijd Wonen. Jouw Tiny House in Almere!’ open voor iedereen die geïnteresseerd is in Tiny Housing.

Onder een Tiny House wordt een compact huis(je) verstaan met een woonoppervlak dat doorgaans kleiner is dan 50m2. Uit alle 245 inzendingen zijn 25 winnaars gekozen.

Sinds de zomer hebben de winnaars onderzocht of het realiseren van hun winnende idee werkelijkheid kan worden. Zo’n tien ontwerpers is het gelukt om een bouwer, investeerder en/of bewoner te vinden voor het Tiny House. Daardoor kunnen zij hun droomhuisje in Almere Poort werkelijkheid laten worden. De komende maanden worden de huisjes elk in hun eigen tempo gebouwd of geplaatst.

Wikkelhouse: Een bijzonder, duurzaam en verplaatsbaar huis dat wordt gemaakt door golfkarton om een mal te wikkelen. De segmenten van karton zijn eenvoudig aan elkaar te koppelen, waardoor elk huis op maat gemaakt kan worden. Het huis kan na het wikkelproces in één dag worden neergezet. De breedte van 4.28 cm (binnen) en een nokhoogte van 3.16 cm zorgen voor een aangenaam, ruim interieur. Een simpel, doeltreffend bouwsysteem, dat binnen het casco veel vrijheid biedt voor afbouw (kasten, keuken, wc, douche) naar eigen keuze.

KODA house: De KODA (motto prijsvraag Walking Concrete) wordt per boot en vrachtwagen vanuit Estland vervoert. Een straight, ruim en open multifunctioneel Tiny House van 25 vierkante meter met dragende muren van betonelementen – aan de binnenzijde met hout bekleed –  een insteekverdieping en een inspringende gevel van glas. En zo geven ze aan: Grootte is niet het enige criterium. Denk bij het kiezen van een huis ook aan: gezond binnenklimaat, slim ontwerp, energie-efficiëntie, duurzaamheid of vrijheid van locatie.

13 mei

Stichting RUW Wageningen

Wageningen

A big day full of Tiny Houses

They say small is beautiful. And that less is more.. That’s why, on the Saturday 13th of May, we are organizing a day long event for everyone dreaming about living in a Tiny House. We will be hosting a multi-dimension event where we will do three things:
1. We learn all about the necessary steps and choices of tiny house living and design from the spokes person of the tiny house movement (marjoleininhetklein.nl);
2. We will visit a tiny house which is being constructed with second hand materials at Wageningens own eco-village; and
3. Spend a full workshop afternoon designing and fabricating a maquette of our own (tiny :p) future tiny houses.

This way, at the end of the day, everyone participating will have taken a big step towards building their own tiny house dream!

(Due to the practical nature of our design workshop, we have to limit subscriptions to 15 people, to attend, be quick to subscribe: https://docs.google.com/forms/d/1-xDa5VuuVt7fqO6JNRwnUc-0f-Vod73Ex1SHRHiCSz0/edit

17 april

Rezone

Eekbrouwersweg 12
‘s-Hertogenbosch

Openhuis Minitopia

Minitopia opent haar deuren! Iedereen is welkom! Deze experimenteerlocatie waar nieuwe woonvormen worden onderzocht, organiseert een open dag waar voor jong en oud activiteiten te beleven zijn. We zien je graag!

26 februari

Tiny House, zelf bouwen

Mulderspark, Leek

Open "Tiny Houses" huizendag

Deze dag staat in het teken van een kijkje nemen in en om de Tiny Houses, die staan opgesteld bij ons op de (zelf)bouwlocatie Mulderspark 14 te Leek. Iedereen is welkom. Gratis toegang.

12:00 tot 16:00 uur

16 februari

Gemeentehuis Venray
Raadhuisstraat 1
5801 Venray

Openbare informatie bijeenkomst "Tiny Houses"

Openbare informatie bijeenkomst over “Tiny Houses”.
Wat is een Tiny House?
Wat zijn de kansen en mogelijkheden en hoe zit het met wetgeving?
Verschillende voorbeelden, kostenplaatjes, duurzaamheid en milieu, etc etc…
De presentatie zal gegeven worden door Tiny House Nederland.
Natuurlijk is er alle ruimte voor het stellen van vragen!

Graag op tijd aanmelden bij bestuurpvdavenray@outlook.com ivm de beschikbare ruimte!

van 19:30 tot 22:00

15 februari

OGP Midden Delfland

De Dorpshoeve
Keenenburgweg 10
2636GM Schipluiden

Info-avond Tiny Houses

OGP is vóór Tiny Houses. Dat zijn primaire, volwaardige woningen op kleine schaal. Tiny Houses worden bewust bewoond en zorgen voor een kleine ecologische footprint. Voor starters is er een aangepaste variant. Wij vinden dit een prachtig woonconcept voor starters én voor mensen met een groen hart. Heel geschikt voor Midden-Delfland, dus!

Woensdagavond 15 februari organiseren we een Tiny House-avond. Gastsprekers: Marjolein Jonker van Tiny House Nederland en Jasmijn Kok van MiniVilla.nl. We geven informatie over wonen in een Tiny House en we zoeken naar concrete mogelijkheden voor Tiny Houses in Midden-Delfland.

Komt u ook? Aanmelden via s.smit@ogp-md.nl

Aanvang 20:00

8 februari

GroenLinks Tilburg + Patricia van Diessen

Het Juttheater
Galjoenstraat 35-37
Tilburg

Info-avond Tiny Houses

Op woensdagavond 8 februari organiseert GroenLinks Tilburg samen met Patricia van Diessen een thema-avond over Tiny Houses in Tilburg. Twee dames van Tiny House Nederland (waarvan één ook wel bekend als ‘Marjolein in het klein’) geven een presentatie en delen hun ervaringen. GroenLinks wethouder Mario Jacobs die ook ruimtelijke ordening in zijn portefeuille heeft zal de situatie in Tilburg toelichten. Daarnaast zijn er nog enkele gasten. Ben je benieuwd wat er in Nederland allemaal gebeurt op het gebied van Tiny Houses? Of loop je misschien met ideeën rond, vraag je je af wat de mogelijkheden zijn, of wil je delen waar je tegen aan loopt? Meld je dan voor deze bijeenkomst aan via: https://tilburg.groenlinks.nl/formulieren/aanmelden-bijeenkomst-tiny- houses

Er is tijdens de avond voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen. Als je nu al een vraag hebt kun je die ook al via het aanmeldformulier stellen, dan zorgen we dat je vraag tijdens de avond aan bod komt. De bijeenkomst is voor alle geïnteresseerden gratis toegankelijk. Graag aanmelden via de link hiernaast.

Aanvang: 20:00

4 februari

Burgemeester Loeffplein 70b
5211 RX Den Bosch

Prijsuitreiking 24UP Tiny Collective Spaces

Op Zaterdag 4 Februari Presenteren 8 Teams de resultaten van dag & nacht werken aan hun ontwerp-idee van de collectieve ruimte rond Tiny Houses. Iedereen is van harte welkom om de ontwerpers aan te moedigen, met ze te borrelen en de prijsuitreiking door de (meer dan!) deskundige jury bij te wonen!

PROGRAMMA

14.30 – 15.00 uur: Inloop.
15.00 – 16.00 uur: Presentaties ontwerpers.
16.00 – 17.00 uur: Borrel & Juryberaad.
17.00 – 17.30 uur: PRIJSUITREIKING!

25 januari

Walhalla
Hoge brug 10
3841DZ Harderwijk

Informatie avond Tiny House Nederland

SHA organiseert samen met Tiny House Nederland een informatieavond over Tiny Houses, een woonvorm waar wij in Harderwijk ook mogelijkheden voor zien. Laat je informeren over mogelijkheden en de knelpunten van Tiny Houses en kom in contact met de mensen van Tiny House Nederland.

Meld je aan voor dit event om op de hoogte te blijven!

Aanvang: 20:00

11 januari

Hooglandseweg-Zuid 34A
3813 TC Amersfoort

Informatiebijeenkomst Tiny Houses 4 Amersfoort

Tijdens deze informatiebijeenkomst legt initiatiefneemster Dilian de Bruin uit wat het project ‘Tiny Houses 4 Amersfoort’ inhoudt met als doel om mede-Tiny House-bewoners te werven.
Ook komt Marjolein Jonker van Marjolein in het Klein vertellen hoe het is om daadwerkelijk in een Tiny House te wonen en vertelt projectcoördinator Marc van Leent iets over het project Refill, waarbinnen ‘Tiny Houses 4 Amersfoort’ mogelijk gerealiseerd kan worden.

van 20:00 tot 21:30

1 november

Raadhuis
Bergstraat 4
Ede

Tiny Houses in Ede

Drie politieke partijen in Ede hebben de handen in een geslagen en organiseren een bijeenkomst over Tiny Houses op 1 november.

Marjolein en Monique van Tiny House Nederland zullen een presentatie geven en vragen beantwoorden. De politieke partijen horen graag of er mensen geïnteresseerd zijn om in een Tiny House te wonen in Ede.

Woon je in Ede of in de buurt van Ede en lijkt het je leuk om meer te weten over Tiny Houses en / of zou je graag in een Tiny House in Ede willen wonen? Kom dan 1 november naar het Raadhuis van Ede, om 19.30 uur gaan de deuren open en om 20:00 begint het. Je hoeft je niet in te schrijven en de avond is gratis. Het adres : Bergstraat 4.

22 t/m 30 oktober

Eindhoven

Dutch Design Week

“Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers aan meer dan 275.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n tachtig locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten. Kom je verwonderen, verbazen of vergapen. Stel jezelf nieuwe vragen, doe inspiratie op voor eigen antwoorden, en laat je overtuigen door de kracht van design.”

Uit ervaring blijkt dat er vaak initiatieven op het gebied van klein en minimalistisch design te vinden zijn op DDW. Daarom een leuke/inspirerende plek om te bezoeken als Tiny House enthousiasteling!

30 september

Woonstichting Den Helder
i.s.m. Gemeente Den Helder

Middenweg 159
Den Helder

Informatie avond Tiny House Project Den Helder

Gemeente Den Helder, Woningstichting Den Helder en het stedenbouwkundig bureau West 8 hebben de handen ineen geslagen om Tiny House Project mogelijk te maken.

Duurzaamheid en een ecologische manier van wonen en leven staan centraal in dit project. Denkt u daarbij aan minimaal verbruik van energie en water, het opwekken van energie, aan ecologisch grondgebruik en eventueel gezamenlijk terreinbeheer. Het bewonen van een Tiny House betekent dat goedkoop wonen voor u geen op zich zelf staand doel mag zijn. U bent namelijk voortdurend intensief bezig met de duurzame aspecten van uw woning en woonomgeving.

Andere belangrijke uitgangspunten zijn dat belangstellenden zelf of gezamenlijk initiatieven nemen en dat de Tiny Houses alleen voor eigen bewoning worden gebruikt. Het duurzame karakter van deze woonvorm houdt ook in dat niet gewoond kan worden in gebieden met kwetsbare flora en fauna, zoals de duinen.
Als dit alles u aanspreekt nodigen wij u graag uit voor een gezamenlijke informatieavond van Woningstichting Den Helder en de gemeente Den Helder. Doel van de avond is om in deze verkennende fase van het project van u te horen welk ideeën u heeft om het Tiny House Project een stap verder te brengen.

19.15 uur ontvangst met koffie en thee

19.30 uur welkom

19.45 uur presentatie Marjolein Jonker en Monique van Orden, Tiny House Nederland

20.15 uur workshop: hoe ziet u uw toekomst in een Tiny House

21.00 uur samenvatting, vragen en opmerkingen onder genot van een drankje

Locatie: Middenweg 159, Den Helder. Woonplein van Woningstichting Den Helder,  (parkeerterrein is bereikbaar via de Javastraat)

26 september

Fabcity*

Saxion Enschede
H0.10

FABCITY – Tiny houses & new materials

Verhalen over klein wonen in een zelfvoorzienende wijk. Met Christel vd Craats, Lena vd Wal, Lode Bruins & Mieke Oostra o.l.v. Theo de Bruijn.

Van 16:00 tot 17:45

* i.s.m. stadsLAB Deventer, Academie BBT, St. Pioneering, lectoraat Innovatieve technologie in de bouw

t/m 23 september

Fabrikaat + Architectuur Centrum Nijmegen

Lentse Warande
Nijmegen

Bouwlab Nijmegen

Stichting Fabricaat en Architectuur Centrum Nijmegen hebben de handen ineengeslagen om een tijdelijke proeftuin aan de Spiegelwaal in Nijmegen te creëren waar men mag experimenteren met nieuwe vormen van wonen, werken en bouwen. Momenteel vind je er het Waterland Huisje, de ‘single’ van Mill Home en de Solid Family. Kijk voor het programma op de website van Bouwlab Nijmegen.

23 september

Fabrikaat + Architectuur Centrum Nijmegen

Lentse Warande
Nijmegen

Slotfeest Bouwlab Nijmegen

“Op vrijdag 23 september gooien we voor de laatste keer de deuren open van BouwLab. Bezoek nog eenmaal de tiny houses, zing mee met de Tiny Karaoke of dans op de muziek van dj Kim Klein Koerkamp!”

Aanvang: 20:00 u.
Toegang: Gratis

18 september

Paula den Hoed

Mulderspark,
Leek

Groots Tiny House ontmoetingsdag in het Noorden

Een grootse Tiny House ontmoetingsdag in Leek ( Groningen )Vindt plaats in een grote loods met buiten terrein.

Met informatie, demonstraties, lezingen, uitwisseling en netwerken voor iedereen die geïnteresseerd is in Kleine Huisjes.

Iedereen is welkom. Neem je huis / huisje mee. Maquettes zijn welkom, er staat een tafel voor iedereen die iets meegenomen heeft.

15 september

Rezone

Eekbrouwersweg 12
‘s-Hertogenbosch

Minitopia – Debat over nieuwe woonconcepten en woningbouwcorporties

Veel nieuwe woonvormen zijn in opkomst op de woonmarkt. De nieuwe woonconcepten zijn vaak flexibeler, tijdelijker en soms mobieler t.o.v. van de huidige woningvoorraad. Kunnen deze nieuwe woonconcepten een rol spelen in het woonbeleid van de woningcorporaties? Moeten de corporaties nog wel voor 50 jaar bouwen in de huidige tijd? Zouden de corporaties niet meer flexibelere concepten moeten toepassen om sneller te kunnen inspelen op maatschappelijke, demografische en sociale veranderingen?

Moderator Rodney Weterings

Sprekers:
15:15 – 15:25 Mohammed Acharki, algemeen directeur Zayaz
15:25 – 15:35 The New Makers architecten
15:35 – 15:45 Studio Zeitgeist
15:45 – 15:50 Alles Flex
15:50 – 16:00 Bas Sievers, directeur ontwikkeling vastgoed Wonen Limburg
16:00 – 16:10 Leon Bobbe, directeur De Key ovb
16:10 – 16:20 Marjolein in het Klein
start debat – 17:30

7 september

RAP Leiden

Stadhuis Leiden
(Atrium)

Stadscafé (#3) – Tiny Houses

Het is de woondroom van velen: klein, off the grid, zelfvoorzienend, mooi design en dan het liefst ergens midden in de natuur. Maar de realiteit is vaak anders. De eerste succesvolle projecten in Nederland zijn opgestart en krijgen aandacht. Bij Stadscafé #3 – op woensdag 7 september – verwelkomt RAP Leiden drie bijzondere sprekers, die elk hun eigen unieke kijk op het fenomeen Tiny Houses hebben. Alles te weten komen over Tiny Houses? Dan weet je nu waar je naartoe moet!

deur open 19:30 uur, start 20:00 uur

3 september

Tiny House Nederland

Gasfabriek,
Alkmaar

Tiny House Nederland Meetup

Het leek ons een goed idee om weer eens bij elkaar te komen om gezellig met elkaar te praten, van gedachten te wisselen en te discussiëren over Tiny Houses in Nederland. Daarom is er op zaterdag 3 september de gelegenheid om langs te komen bij de Gasfabriek in Alkmaar. Dit is vlakbij het station van Alkmaar en dus makkelijk te bereiken.

We hebben er voor gekozen om deze dag programmaloos te houden. Maar er zullen een hoop mensen met informatie aanwezig zijn die je in de loop van de middag kunt aanspreken. Daarnaast is er de mogelijkheid om het huisje van Marjolein Jonker te bezichtigen, dit staat op het terrein naast de Gasfabriek.

Neem vooral je eigen plannen ook mee: bouwtekeningen, moodboards, maquettes, etc!

t/m 26 juni

Europe by People

Java-eiland
Amsterdam

Op de kop van het Java eiland is een campus verrezen waar geëxperimenteerd wordt met duurzame innovatieve bouwvormen, het wonen van de toekomst wordt hier ontdekt. Een plek die groen,  zelfvoorzienend en een  broedplaats van creatieve ideeën is. Je kunt hier onder andere de Porta Palace van Woonpioniers bekijken, Sustainer Homes, Heijmans One, Tiny TIM en nog veel meer kekke huisjes.  FabCity is de hele week open maar de huisjes en andere projecten zijn niet altijd toegankelijk.

18 juni

Kunstlinie Almere Flevoland

Java-eiland
Amsterdam

In het weekend van 17, 18 en 19 juni 2016 viert Nederland de Dag van de Architectuur. In dat weekend staat het belang van architectuur in de schijnwerpers. In Almere staat de dag geheel in het teken van Tiny Housing!

Als snelst groeiende stad van Nederland heeft Almere altijd de nieuwste inzichten op het gebied van ruimtelijke ordening en woningbouw omarmd en in haar stad opgenomen. Onlangs is in Almere de BouwEXPO Tiny Housing gestart met als basis het innovatieve kleine wonen. Een concept waarmee in het buitenland al geëxperimenteerd wordt, en dat nu ook in de stad Almere de ruimte krijgt.

27 mei 2016

PVDA Vlaardingen

Restaurant Berlijn
Westhavenkade 1-3
3131 AB Vlaardingen

Ook in Vlaardingen staat men positief tegenover Tiny Houses, PvdA Vlaardingen  wil  de mogelijkheden en animo onderzoeken en hebben deze informatie avond georganiseerd. Ook hier geven Marjolein en Monique een presentatie over de mooie, duurzame kleine huisjes en is er ruimte voor discussie. De avond vindt plaats bij Berlijn op de Westhavekade 1-3 in Vlaardingen, aanvang 19:30 uur.

24 mei 2016

GroenLinks Den Haag

Restaurant Hagedis
Waldeck pyrmontkade 116, 2518 JR Den Haag

Bijeenkomst Tiny Houses

GroenLinks Den Haag organiseert op dinsdagavond 24 mei een bijeenkomst over het fenomeen ‘tiny houses’. Vanaf half 8 is de inloop en om 20.00 uur zullen de mensen achter Tiny House Nederland het inspirerende verhaal van hun zoektocht naar de perfecte woonomgeving vertellen. Aansluitend volgt een politieke discussie over de vraag of dit in Den Haag ook het ‘wonen van de toekomst is’. Het programma duurt tot 22.00 uur waarna er nog een borrel is op eigen kosten. De avond zal plaatsvinden in Restaurant de Hagedis aan de Waldeck Pyrmontkade 116. Aanmelden kan via: groenlinks@denhaag.nl.

18 mei 2016

PakhuisB

Rabobank Breda
Kloosterplein 11, Breda

Tiny House informatie avond Breda

Het nieuwe PakhuisB  verbindt Breda door programmering en ontmoetingen. Op woensdag 18 mei willen ze de mogelijkheden voor Tiny Houses in de gemeente onderzoeken. Monique van Orden en Marjolein Jonker van Tiny House Nederland verzorgen een presentatie over de movement en door middel van oplossingsgerichte vraagstukken en triggerende stellingen wordt het gesprek aangegaan. De bijeenkomst start vanaf 19:30 uur bij de Rabobank Breda, Kloosterplein 11.