Agenda-item insturen

Hieronder staan de ons bekende aankomende activiteiten op het gebied van Tiny Houses. Organiseer of weet jij een activiteit die hier niet mag ontbreken? Stuur deze dan in via het formulier door rechts op de knop te drukken!

Komende Evenementen

31 mei

Kunstlinie Almere Flevoland (KAF)

KAF, Almere Poort

Neem contact op met KAF

Tiny Housing Experience

Kom meer te weten over kleiner wonen
Van droomhuis midden in Utrecht naar een klein designerhuis van golfkarton in Almere.

Hennie Tibben – de eerste permanente bewoonster van de BouwExpo Tiny Housing – durfde het aan. In de lezing ‘Tiny House Experience’ vertelt zij over haar ervaringen: van het idee, de bouw tot aan het wonen in een Tiny House. Kom luisteren naar haar verhaal en bezichtig de BouwExpo in Almere Poort. Had zij enig idee waar ze aan begon toen ze deze nieuwe weg insloeg? Haar eigentijdse en menselijke huis is het resultaat van voortdurende afwegingen die ook bij toekomstige ontwerper, bewoner, vergunner, bouwer of aannemer zullen op poppen. Hoe stevig moet je in je schoenen staan of klopt het romantische beeld van de pionier? Kom luisteren en stel jouw vragen aan Hennie Tibben, die als geen ander weet waar je aan begint. Aansluitend op deze presentatie gaat u zelf naar de locatie in Almere Poort, waar de resultaten van de Almeerse prijsvraag Tiny Housing te bezichtigen zijn (exterieur). Bij het meeting point zal de KAF-architectuurgids u meenemen om het buurtje te bekijken.

Eerdere evenementen

10 november

Kimans Bouwbedrijf

Heechhiem 2a,  9084 BA, Goutum

10:00 tot 17:00 uur

Open dag Tiny House "De Kikker"

Op zaterdag 10 november houden Kimans Bouwbedrijf en Timans Architectuur een open dag voor hun eerste tiny house, “De Kikker”. De bezichtiging vindt plaats aan de Heechhiem 2A in Goutum (Friesland).

16 oktober

De Groene Belevenis

Bibliotheek Leusden-Centrum
Hamersveldseweg 77
3833 GL Leusden

20:00 uur

Lezing: Tiny Houses

Landelijk zie je steeds meer aandacht ontstaan voor tiny houses. Genoeg reden om onder leiding van Tiny House pionier Marjolein Jonker een inspirerende avond over dit thema te organiseren.

Hoe is het om in een tiny house te wonen? Waarom zou je dat doen? En waar moet je eigenlijk beginnen als je zelf een tiny house wilt? Ervaringsdeskundige Marjolein Jonker weet op al deze vragen antwoord. Jonker vertelt tijdens deze avond over alle ins en outs op het gebied van tiny houses, want het zijn veel meer dan charmante, kleine huisjes. Bij een tiny house hoort vaak een hele milieuvriendelijke lifestyle.

Jonker, die op krap 20 m2 woont, is ambassadeur voor de Tiny House movement in Nederland. Het is haar missie om Nederland bekend te maken met de filosofie achter de beweging en het wonen in de duurzame kleine huisjes op meer plaatsen mogelijk te maken.

Na het verhaal van Jonker zijn er drie pitches die aansluiten bij het thema van de avond. De onderwerpen zijn: de rol van gemeente Leusden, energievoorziening en community’s.

Indeling avond

19.40    Inloop met koffie / thee
20.00    Welkom
20.05    Presentatie Marjolein Jonker
20.50    Pitches

  • Wethouder Erik van Beurden over de mogelijkheden in Leusden binnen de Omgevingsvisie
  • Jeroen Bosma van Green-Men.nl over zelf energie opwekken
  • Fleur de Velde Harsenhorst van Buurtkracht Alandsbeek over communities

21.15    Ruimte voor vragen uit het publiek

De lezing begint om 20.00 uur. De entree is gratis. Na afloop wordt een vrije gift gevraagd. Zo kan iedereen bijdragen wat hij/zij wil. Aanmelden is gewenst. Dat weet u zeker dat u een plaats heeft.

Aanmelden kan via deze link

6 oktober

MV MiniVilla

Laan van ’t Haantje 22a, 2288 GT Rijswijk (Parkeerterrein voor Tuincentrum Groenrijk ’t Haantje)

11:00 tot 15:00 uur

Open Huis Dag MV MiniVilla

Op zaterdag 6 oktober aanstaande is er weer een Open Huis Dag bij MV MiniVilla.

U kunt dan zonder afspraak en geheel vrijblijvend langs komen in Rijswijk om de MiniVilla 1.0 en 2.0 (maquette) te bekijken.

Maak kennis met ons en hoor meer over ontwerpuitvoeringen en locaties.

Tot dan!

Meer info: http://www.minivilla.nl , T 015 2141015

4 oktober

Milieuvereniging Zuidplas

IJsclubgebouw
Leliestraat 72
2841 BB Moordrecht

19:30 tot 22:00 uur

Bruisavond

In onze gemeente bestaat de mogelijkheid om tussen Nieuwerkerk a/d IJssel en Zevenhuizen met duurzame woningbouw aan de slag te gaan. Wij nodigen daarom alle geïnteresseerden voor een Tiny House om naar onze bruisavond op donderdagavond 4 oktober in Moordrecht te komen. Daar ontmoet u wellicht gelijkgestemden om samen een initiatief te beginnen.

Op de website www.prijsvraagbroodenspelen.nl staan tal van voorbeelden waar kleinschalige woningbouw, verdienmogelijkheden en natuurontwikkeling hand in hand gaan. Een dergelijke gebiedsontwikkeling borgt het huidige landelijke en natuurlijke karakter van onze polder.

21 september

Kuntslinie Almere Flevoland (KAF)

KAF, Esplanade 10, 1315TA Almere

11:30 uur

Tiny Housing Experience

Van droomhuis midden in Utrecht naar een klein designerhuis van golfkarton in Almere. Hennie Tibben – de eerste permanente bewoonster van de BouwExpo Tiny Housing – durfde het aan. In de lezing ‘Tiny House Experience’ vertelt zij over haar ervaringen: van het idee, de bouw tot aan het wonen in een Tiny House. Kom luisteren naar haar verhaal en bezichtig de BouwExpo in Almere Poort.

Had zij enig idee waar ze aan begon toen ze deze nieuwe weg insloeg? Haar eigentijdse en menselijke huis is het resultaat van voortdurende afwegingen die ook bij toekomstige ontwerper, bewoner, vergunner, bouwer of aannemer zullen op poppen. Hoe stevig moet je in je schoenen staan of klopt het romantische beeld van de pionier? Kom luisteren en stel jouw vragen aan Hennie Tibben, die als geen ander weet waar je aan begint.

Aansluitend op deze presentatie gaat u zelf naar de locatie in Almere Poort, waar de resultaten van de Almeerse prijsvraag Tiny Housing te bezichtigen zijn (exterieur). Bij het meeting point* zal de KAF-architectuurgids u meenemen om het buurtje te bekijken.
Tijdschema voor de vrijdagen:

11.30 – 12.00 uur: Inloop in KAF

12.00 – 12.45 uur: Lezing Hennie Tibben in KAF.

12.50 – 13.15 uur: Lezing: Tijd voor de praktijk (Gemeente Almere)

13.15 – 13.45 uur Lunch (niet bij de prijs inbegrepen)

13.45 – 14.15 uur Reistijd naar het Tiny Buurtje in Almere Poort

Meetingpoint LunchtijdAlmere, Alseïdenstraat 20-2, 1363 SR Almere

14.15 – 15.15 uur: Rondleiding KAF-Architectuurgids in Tiny Buurtje

*) ligt aan de busbaan en naast halte. Openbaar vervoer: bus M4 Almere Poort, halte Homeruskwartier Midden. Auto: er is gratis parkeergelegenheid aan de Homeruslaan

20 september

Bibliotheek Dronten & Stadmakerij

FlevoMeer Bibliotheek, De Rede 80, 8251 EX Dronten

19:30 tot 21:30 uur

Klein is fijn, een avond over Tiny Housing

Tiny Housing, of klein wonen, krijgt in Nederland steeds meer belangstelling. In Dronten is het eerste Tiny House zelfs al gebouwd. Om deze nieuwe trend meer bekendheid te geven organiseren FlevoMeer Bibliotheek Dronten en De Stadmakerij een gratis informatieavond over Tiny Housing.

Trend uit financiële noodzaak
De Tiny House Movement bloeide op na de economische crisis in 2008 in de Verenigde Staten. Veel mensen verloren toen hun baan en konden ineens hun huis niet meer betalen. Sommigen van hen zochten toevlucht in kleine woningen. Maar deze trend werd niet alleen uit financiële noodzaak geboren. Een Tiny House wordt ook zelfvoorzienend en duurzaam gebouwd en zorgt voor een eenvoudig en overzichtelijk leven: lage woonlasten, nauwelijks onderhoud en weinig spullen.

Doordat er in Nederland ook steeds meer belangstelling komt voor deze nieuwe manier van wonen, organiseren FlevoMeer Bibliotheek Dronten en De Stadmakerij een informatieavond voor iedereen die meer wil weten over deze nieuwe woontrend. Zo komen Linde Hullegie en Kjeld Metsemakers vertellen over hun tiny house op de Roggebotstaete en vertelt Cora Bransen over haar initiatief Samen Wonen & Samen Zorgen en haar oplossing voor eenzame ouderen.

15 september

Tiny House Academy

De Kroon, Schiemond 20-22, Rotterdam

12:00 tot 16:00 uur

Tiny House Academy Field Day #4

(English below)
Dames en heren, bouwers en beren,

Het is weer tijd voor een Field Day bij de Tiny House Academy.
En dit keer op een nieuwe locatie: De Kroon.
Vanaf september gaan we hier onze workshops, lessen en bijeenkomsten organiseren.
Naast het bekijken van de gloednieuwe cursusruimte zullen er ook weer diverse presentaties en workshops worden gegeven en kan je je hart ophalen bij de stands.
Onder andere Rocket Stove Store komt weer met een brandende rocket stove. Onze lieve buren van FYNDER leren je urban survivallen. En met een beetje geluk, kan je Martijns huisje bekijken, die nu echt bijna af is!
Kortom, alles wat je nodig hebt voor het ontwerpen, bouwen en wonen in je Tiny House!
Dagprogramma komt nog!

Zaterdag 15 september, 12:00-16:00 uur
De Kroon, Schiemond 20-22
Parkeren: https://www.prettigparkeren.nl/kaart/#!Rotterdam//Zaterdag/12:00/
Kom met het OV: Tram 8 vanaf CS

Ladies and gents, builders and friends,

It’s time for another Field Day at the Tiny House Academy. And this time at a new location: De Kroon.
From September on we organise our workshops, courses and events here.
Besides taking a sneakpeak at our new workspace, there will be several presentations and workshops ánd of course all the info you need for a DIY at the info-stands.
Such as Rocket Stove Store and FYNDER. And you’re welcome to step into Martijns house, who is almost finished, really!
In short, everything you need to design, build and live in your own Tiny House.
Dayschedule TBA

Saturday September the 15th, 12:00-16:00 PM
De Kroon, Schiemond 20-22
Paid Parking
Take tram 8 from CS

21 juli en 28 juli

Tiny House Academy en Going Tiny

11:30 en 14:30 uur

Tiny House Duo tour

Altijd al eens binnen willen kijken in een Tiny House? Dat kan, en wel bij twee totaal verschillende huisjes die heel handig naast elkaar op Heijplaat staan.

Voor €10 euro per persoon krijg je een kopje koffie of thee gezet op zonne-energie, twee rondleidingen van een half uur gegeven door de trotse bewoners van de woningen en hierna is er tijd voor al je vragen over Tiny Housing.

We openen onze huizen op 21 en op 28 juli. Om 11:30 starten de rondleidingen.

Aanmelden doe je door te mailen naar info@tinyhouserotterdam.nl

Tot dan!

21 juli

Stichting Frijlân

Boksumerdyk 5, 9084 AA Goutum

13:00 – 16:00 uur

Open huis / Rondleiding

Elke derde zaterdag van de maand worden er rondleidingen gegeven op Frijlân en kun je naar binnen gluren in de yurts en het tiny house.

Deze dag is voor vrienden van Frijlân, ben je nog geen vriend? Voor een tientje per jaar word je vriend, dit kan bij aankomst op de Open huis dag.

Meer informatie: http://frijlan.nl/events/open-huis-rondleiding-3/

29 juni

Bibliotheek Rotterdam

Bibliotheektheater, Hoogstraat 110, Rotterdam

16:00 – 17:00 uur

Bibliotheekcollege: Tiny Houses

Jan-Willem van der Male en Noortje Veerman wonen, werken en experimenteren in hun zelfontworpen en -gebouwde Tiny House. Kom tijdens dit Bibliotheekcollege, dat in teken staat van de Rotterdam Architectuur Maand, luisteren naar hun bijzondere verhaal. Toegang is gratis.
Graag wel aanmelden via de website van de bibliotheek.

26 juni

Broedplaats Gooise Meren

Piet Heinlaan 24 (school naast het gezondheidscentrum Bussum Zuid) in Bussum

19:30 – 21:30 uur

Woondroomavond Broedplaats GM: tiny village

In vervolg op het Duurzaamheidscafé over tiny houses houdt de werkgroep tiny houses, vlak voor het slapen gaan op dinsdag 26 juni van 19.30-21.30 uur een woondroomavond over hoe ze graag zouden willen wonen. Hoe zou je willen samen leven en delen en hoe zou jouw ideale tiny house er van binnen en buiten uit kunnen zien?

Het uitgangspunt is klein, duurzaam, circulair en zelfvoorzienend. Na een korte inleiding is het vooral een praktische avond door in kleine groepjes te formuleren wat de wensen zijn en als het mogelijk is daar een collage van te maken. Van daaruit hoopt de werkgroep gelijkgestemden bij elkaar te kunnen brengen die samen zo’n tiny village willen oprichten. Gelijkgestemden als jongeren, ouderen, specifiek mantelzorg of juist een verticale mix van jong en oud, of meer gericht op het sociale of culturele kunnen elkaar van te voren opzoeken als vertrekpunt van de avond. Theo Fambach, architect, zal een korte inleiding geven op de mogelijkheden in kleine eenheden te gaan wonen en inspirerende voorbeelden geven van wat reeds gerealiseerd is of wordt in de toekomst.

16 juni

Tiny Village Kleinhuizen

Kelvinbaan 40, Nieuwegein

13:00 – 16:00 uur

Open dag Tiny Village Kleinhuizen

Op zaterdag 16 juni houdt Tiny Village Kleinhuizen haar tweede open dag! Van 13:00 tot 16:00 uur zijn vier van de zes tiny houses die nu in Kleinhuizen staan te bezichtigen.

Houd er alstublieft rekening mee dat er geen sanitaire voorzieningen voor bezoekers zijn.

Er zijn huisregels (deze staan ter plekke ook aangegeven):
– Maximaal 4 personen tegelijk in een tiny house
– Schoenen uit in de tiny houses
– Niet op of in de vides klimmen
– Geen kastjes/lades openen

Parkeren kan op het parkeerterrein van het naastgelegen kantoorpand. Woon je in de buurt? Kom dan lekker op de fiets!

Wil je met het OV komen? Neem bus 74 vanaf Utrecht Centraal richting Vianen. Uitstappen bij halte Zorgcentrum Zuilenstein, vanaf daar is het ongeveer 25 minuten lopen: https://tinyurl.com/ov-kleinhuizen

Kan je de 16e niet? Niet getreurd, Tiny Village Kleinhuizen gaat dit vaker doen!

16 juni

Tiny Eco House

Klettersteeg 29 bis, Achterveld

13:00 – 16:00 uur

Open dag Tiny Eco House

Zeven bij twee en een halve meter. Dat is het woonoppervlak van het Tiny House in aanbouw! Sinds een paar maanden zijn ze druk met timmeren en zagen in een loods in Achterveld. Lekker tussen de loeiende koeien en wuivend gras. Een ideale plek, zeker omdat het Tiny House geheel ecologisch gebouwd wordt. Alles wat zij doen is moet zo min mogelijk het mileu belasten, zo hebben ze bijvoorbeeld schapenwol als isolatie en is de verf die zij gebruiken geheel natuurlijk. Omdat ze het zelf zien als één groot avontuur en er veel plezier aan beleven, willen ze mensen die interesse hebben in Tiny Houses en ecologisch verantwoord bouwen graag de gelegenheid bieden om een kijkje te komen nemen. Op zaterdag 16 juni hebben ze een open dag van 13.00 tot 16.00 uur. Het adres is Klettersteeg 29 bis. Wil je je alvast inlezen? Ga dan naar het blog www.tinyecohouse.nl. Daar vind je informatie over hen en hun bouwavontuur.Tot dan!

16 juni

Stichting Frijlân

Boksumerdyk 5, 9084 AA Goutum

13:00 – 16:00 uur

Open huis / Rondleiding

Elke derde zaterdag van de maand worden er rondleidingen gegeven op Frijlân en kun je naar binnen gluren in de yurts en het tiny house.

Deze dag is voor vrienden van Frijlân, ben je nog geen vriend? Voor een tientje per jaar word je vriend, dit kan bij aankomst op de Open huis dag.

Meer informatie: http://frijlan.nl/events/open-huis-rondleiding-3/

2 juni

Tiny House Alkmaar

Helderseweg 28c t/m e, Alkmaar

13:00 – 16:00 uur

Open dag Tiny House Alkmaar

Tussen 1 en 4 ben je welkom om de drie Tiny Houses te bekijken en hun bewoonsters te ontmoeten. We vertellen je graag meer over dit project en onze manier van wonen en leven. Tot ziens op de open dag! Meer info: http://www.tinyhousealkmaar.nl/open-dagen/

22 mei

Duurzaamheidscafé Gooise Meren

De Palmkazerne, Amersfoortsestraatweg 85A, Bussum

19.30 – 22.30 uur

Duurzaamheidscafé Tiny Houses

Op 22 mei Samen Sneller Duurzaam een Duurzaamheidscafé over Tiny Houses. De locatie is de Palmkazerne op Crailo. Het programma begint steeds vastere vormen aan te nemen en Samen Sneller Duurzaam is ontzettend blij dat Gijsbert Schutten komt spreken. Gijsbert woont met Karin en zijn twee jonge kinderen plus hond in een zelfgebouwd en zelfvoorzienend tiny house van 25m2 in Nieuwegein. Hoe heeft hij voor elkaar gekregen dat hij een legale plek heeft verworven? Wat zijn zijn beweegreden om in een tiny house te wonen, hoe bevalt het om te wonen op 25m2 met jonge kinderen én een hond? En dan ook nog een zelfvoorzienend. Antwoord op deze en vele andere vragen krijg je tijdens het Duurzaamheidscafé Tiny Houses.

Gratis kaartjes kun je hier https://www.samen-sneller-duurzaam.nl/events/duurzaamheidscafe-gooise-meren-tiny-houses reserveren of geef aan dat je komt via het Facebook evenement.

19 mei

Tiny Village Kleinhuizen

Kelvinbaan 40, 3439 MT Nieuwegein

13:00 – 16:00 uur

Open Dag Tiny Village Kleinhuizen

Op zaterdag 19 mei houdt Tiny Village Kleinhuizen haar eerste open dag. Er staan nu zes Tiny Houses op het terrein in Nieuwegein. Op de open dagen zijn er altijd minstens twee ook van binnen te bekijken. Bij slecht weer gaat de open dag niet door, hou voor actuele berichtgeving de website in de gaten: http://kleinhuizen.nl/ Aanmelden is niet nodig, maar het wordt op prijs gesteld om op het Facebookevent aan te geven of je komt.

13 mei

Tiny Houses Proeftuin Erasmusveld

Noordweg 76, 2548 AC Den Haag

13:00 – 16:00 uur

Open dag tiny houses Proeftuin Erasmusveld

De Tiny House village van Proeftuin Erasmusveld is op zondag 13 mei weer open voor publiek. Kom langs voor een rondleiding in de Tiny Houses, maak een praatje met de bewoners, bewonder de prachtige stadsakker en laat je inspireren om simpeler en bewuster te leven.

P.s. Wees duurzaam en kom op de fiets of met het OV.

————-

The Tiny House village at Proeftuin Erasmusveld is again open to the public on saturday May the 13th. Drop by for a tour of the Tiny Houses, chat with the residents, admire the beautiful garden and be inspired to live simpler and more sustainable.

P.s. Please be sustainable and come by bike or public transport.

6 mei

Tiny House Noordwijk Klein

Rederijkersplein, 2203 Noordwijk-Binnen

12.00 – 15.00 uur

Tweede open dag Tiny House - Noordwijk Klein

De eerste open dag was een succes, maar niet iedereen kon die dag komen. En er zijn ook weer nieuwe geïnteresseerden, dus daarom organiseren ze nog een middag!

5 mei

Tiny House Alkmaar

Helderseweg 28 A t/m E, Alkmaar

13.00 – 16.00 uur

Open dag Tiny House Alkmaar

Iedere eerste zaterdag van de maand tussen 13:00 en 16:00 uur houdt Tiny House Alkmaar open huis. Er zijn nu drie Tiny Houses te bekijken! Je bent dan welkom om de Tiny Houses te bekijken en de bewoners vertellen je graag meer over de huisjes, de Tiny House filosofie en lifestyle die erbij hoort. Het delen van onze kennis en inspireren van mensen doen zij graag en hoort bij het pilot project dat ze uitvoeren.

Kijk in de week voorafgaand aan de open dagen altijd even op de website van Tiny House Alkmaar, het kan zijn dat ze de open dagen moeten annuleren wegens omstandigheden zoals erg slecht weer. Er is niet zo veel beschutting rond de huisjes en ze zouden het vervelend vinden als bezoekers die buiten moeten wachten omdat de huisjes al vol zijn, helemaal natregenen. In de wintermaanden stoppen de open dagen, Tiny House Alkmaar kondigt op hun website aan wanneer ze niet open zijn.

Graag nog even je aandacht voor het volgende: Tiny House Alkmaar wil je verzoeken je aan de regels van de Tiny House bewoners te houden. Er zal op een briefje bij de deur staan of je je schoenen uit moet doen en hoeveel mensen er tegelijkertijd naar binnen mogen. Je bent welkom om binnen in de huisjes kijken, maar het zijn wel hun woningen. Trek dus niet zomaar kastjes open. De bewoners wonen er echt fulltime en ze stellen graag hun huisjes open voor belangstellenden, maar heb wel een beetje respect. Dan is het voor iedereen een leuke ervaring, dankjewel!

Het adres is: Helderseweg 28 A t/m E in Alkmaar, de Tiny Houses bevinden zich op loopafstand van station Alkmaar Centraal. Je hoeft je niet op te geven voor de open huis middagen.

22 april

Tiny House Rotterdam

Corydastraat 47, 3089 TA Rotterdam

11:30 tot 13:00 uur

Greenhouse & Tiny House Duo Tour

De datum voor de laatste duo house tour op Heijplaat is bekend.
Het wordt zondag 22 april.
Dit wordt alweer de laatste mogelijkheid om de greenhouse te bezoeken.

Mocht je je al hebben aangemeld voor de rondleiding, dan sta je al op de lijst en is hier de aanvullende informatie voor de tour.
(Heb je nog geen mailtje gestuurd, dan kan dat alsnog: hellyscholten@gmail.com)

We starten om 11:30uur.
Woon je in Rotterdam, kom dan met de fiets en de waterbus.
De waterbus vertrekt vanaf halte Erasmusbrug om 10:49 uur. (Opstappen bij halte St Job of Katendrecht kan ook. )
Aankomst Heijplaat RDM 11:14 uur.
Dan nog 7 min fietsen.

Adres: Corydastraat 47, 3089TA Rotterdam/Heijplaat.

Kosten 10,- euro p.p, cash only.
(Helaas is er geen pin aanwezig, ook niet in het dorp, maar koffie hebben we wel voor je klaar staan.)

Tot zondag 22 april.

Groetjes Helly, Noortje en Jan-Willem

21 april

Proeftuin Pioniers

Proeftuin Erasmusveld

Noordweg 76, 2548 AC, Den Haag

12:00 tot 17:00 uur

Waste Event

Op 21 april is er een open dag en afval evenement met de tinyhousebewoners van Proeftuin Erasmusveld. Rond het thema afval zijn er lezingen, workshops, chille muziek en lekker eten. Reserveer je plek op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-waste-event-44365429193

Kosten: gratis, voor workshops en eten wordt een bijdrage gevraagd.

7 april

MV MiniVilla

Laan van ’t Haantje 22a, 2288 GT Rijswijk

(Parkeerterrein voor Tuincentrum Groenrijk ’t Haantje)

11:00 tot 15:00 uur

Open Huis Dag MV MiniVilla

Op 7 april aanstaande is er weer een Open Huis Dag bij MV MiniVilla.

U kunt dan zonder afspraak en geheel vrijblijvend langs komen in Rijswijk om de
MiniVilla 1.0 en 2.0 (maquette) te bekijken.

Maak kennis met ons en hoor meer over ontwerp-uitvoeringen en locaties.

Tot dan!

18 maart

Tiny House Noordwijk Klein

Rederijkersplein, Noordwijk, op het veld

12:00 tot 15:00 uur

Open Dag Tiny House Noordwijk Klein

Wendy en Timothy kunnen niet wachten tot de lente dus ze plannen nu alvast hun eerste open dag. Iedereen is welkom om naar hun huisje te komen kijken, het eerste huisje in Nederland met staalframe!

17 maart

Tiny House Academy

Tiny House Rotterdam
Keilestraat 5, 3029 BP Rotterdam

12:00 tot 17:00 uur

Tiny House Field Day #3

Graag nodigt Tiny House Academy je uit voor de Tiny House Academy Field Day #3! Dit is een open informatie dag waar je meer te weten kunt komen over het zelf ontwerpen en bouwen van een Tiny House. Entree is gratis!

De Field Day zal plaats vinden in de werkplaats van de Tiny House Academy op Keilestraat 5 te Rotterdam. Hier kan je een nieuw huisje in aanbouw bezoeken.

Speciaal voor de Field Day zijn er meerdere bedrijven aanwezig. Welke zal nog bekend gemaakt worden.

Tijdens de Field Day kun je ook de mini-workshop Hout Branden (gevel verduurzaming) volgen bij Jan-Willem. Deze begint om 12:00 uur en kost 10 euro. Je kunt je op de dag zelf aanmelden.

Tussen 13:00 uur en 16:00 uur zijn er ook presentaties over het tiny house op Heijplaat en komen de bedrijven aan het woord.
Je krijgt dan ook gelegenheid tot het stellen van vragen.
Programma wordt later bekend gemaakt.

Daarnaast kan je koffie en thee krijgen en lopen Jan-Willem en Noortje rond om je van meer info te voorzien.

Ze zoeken vrijwilligers, die willen helpen op- en afbouwen, de bar bemannen en mensen te woord willen staan.
Heb je zin om een paar uurtjes de handen uit de mouwen te steken, dan ben je van harte welkom. Stuur een mailtje met je naam, telefoonnummer en beschikbaarheid naar info@tinyhouserotterdam.nl.
Uiteraard zorgen ze voor broodjes en een borrel na afloop!

Team Tiny House Academy zien je graag de 17e!

10 maart

PvdA Gooise Meren

Wilhelminaplantsoen 12, Bussum

15:30 tot 17:00 uur

Lezing: wie wil er wonen in een Tiny House in Gooise Meren?

Op zaterdag 10 maart organiseert de PvdA Gooise Meren een lezing over het fenomeen Tiny Houses. Een ontwikkeling die in andere gemeenten in Nederland al werkelijkheid is geworden. Kunnen deze woningen een (tijdelijke) oplossing bieden voor de woningproblematiek in onze gemeente? De lezing wordt gegeven door oud-Tweede-Kamerlid Henk Leenders.

8 t/m 11 maart

GroenLinks Hilversum

Werf35 (de oude gemeentewerf aan de Mussenstraat 9-11), Hilversum

Zie ‘Meer info’

Tiny House: Goed wonen hoeft niet groot te zijn

De strijd om de zetels is weer begonnen. Wat is de prijs? Natuurlijk de stem van de kiezer op 21 maart. Nee! De werkelijke prijs die zit ‘m in goed beleid, weloverwogen keuzes en duurzame initiatieven zodat we in Hilversum prettig kunnen samenleven en toekomstige generaties niet onevenredig de prijs laten betalen voor onze keuzes nu.

Daarom hebben we juist in de verkiezingstijd een fijn en onthaastend programma bedacht: een blik in de toekomst door in het hier en nu stil te staan. Want hoe kunnen we dan duurzamer leven? En welke luxe gewoonten leveren we dan in? Of is dat vooral een projectie die we allemaal maken en valt het in de realiteit best mee? Neem bijvoorbeeld de 035 Footprint Challenge: daar delen Hilversummers handige tips met elkaar om te besparen en tegelijk duurzamer, ja soms zelfs leuker te leven. Dit soort projecten ondersteunt GroenLinks van harte. Niemand heeft het overzicht, maar als we allemaal iets duurzaams doen dat bij ons past, dan kunnen we in onze woonplaats al het verschil maken. Een ander voorbeeld: wonen in een betaalbaar, klein huis, met minder spullen en minder onderhoudskosten.

We nemen de proef op de som: We plaatsen een Tiny House op het terrein van Werf35 (de oude gemeentewerf aan de Mussenstraat 9 -11) en nodigen alle leden en iedereen die nieuwsgierig is uit om te ontdekken hoe dat zou werken. In een creatief, vierdaags programma kun je van alles ontdekken over duurzaam leven en hoe interessant en eenvoudig dat eigenlijk is!

20 februari

Gemeente Oss

Werkplaats Stadshart, Peperstraat 12 Oss

19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)

Brainstormsessie over Tiny Houses in Oss

Gemeente Oss houdt een brainstormsessie over Tiny Houses op dinsdag 20 februari 2018. We krijgen namelijk steeds vaker vragen inwoners en ondernemers naar mogelijkheden voor het woonconcept Tiny Houses. Graag horen wij uw ideeën hierover, zodat e een beeld van de voorwaarden waaraan Tiny Houses volgens u moet voldoen.

Programma
We gaan met elkaar in gesprek over de verschillende ideeën die er zijn over Tiny Houses. Ook informeren we u over de locatie waar de gemeente Oss kansen ziet voor dit woonconcept en welke planning daar bij hoort. We zorgen ervoor dat u met inspiratie naar huis gaat!

Aanmelden
Komt u naar de brainstormsessie Tiny Houses op 20 februari, stuur dan uiterlijk 12 februari een mail aan duurzaam@oss.nl. Bij deze mail ontvangen we graag:

Een afbeelding van een Tiny House die bij uw ideeën past en/of
Een tekst van maximaal 100 woorden om uw voorkeur toe te lichten.
Geef in de mail aan met hoeveel personen u komt. Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen in Stadshart Oss is beperkt.

11 februari

Tiny Houses Proeftuin Erasmusveld

Noordweg 76, 2548 AC Den Haag

13:00 tot 16:00 uur

Open dag Tiny Houses Proeftuin Erasmusveld

De Tiny House village van Proeftuin Erasmusveld is op zondag 11 februari weer open voor publiek. Kom langs voor een rondleiding in de Tiny Houses, maak een praatje met de bewoners, bewonder de prachtige stadsakker en laat je inspireren om simpeler en bewuster te leven.

P.s. Wees duurzaam en kom op de fiets of met het OV.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

The Tiny House village at Proeftuin Erasmusveld is again open to the public on Sunday February the 11th. Drop by for a tour of the Tiny Houses, chat with the residents, admire the beautiful garden and be inspired to live simpler and more sustainable.

P.s. Please be sustainable and come by bike or public transport.

28 januari

Tiny Living Lanxmeer

Culemborg

Tijd volgt

Werksessie

Op zondagmiddag 28 januari 2018 organiseert de initiatiefgroep Tiny Living Lanxmeer een bijeenkomst in Culemborg voor serieuze belangstellenden die hier willen wonen en investeren. De gemeente heeft de initiatiefgroep twee bouwkavels voor 4-6 tiny houses in optie gegeven om concreet bouwplannen voor te maken. Het doel van deze werksessie is dat er één of meerdere groepen ontstaan die – met voldoende tijd, kennis en geld – een bouwplan voor een kavel gaan uitwerken en realiseren. Meer informatie over het initiatief en de bijeenkomst is te vinden op www.tinylivinglanxmeer.nl.

22 januari

DorpsGoed

Durpsherd, Berlicum

Vanaf 19.00 uur

Informatieavond Tiny Houses Berlicum

Jongeren komen steeds meer in de knel als het om wonen gaat in onze dorpen. Koophuizen zijn te duur. Voor huurwoningen zijn de wachtlijsten te lang. Tijd voor een andere oplossing om wonen voor jongeren makkelijker te maken. Mariska Sturkenboom, lijsttrekker DorpsGoed: “Enquêtes wijzen uit dat er een grote behoefte is van jongeren om te kunnen blijven wonen in onze dorpen. Echter volgens de gemeente is er domweg geen plek. DorpsGoed ziet dat anders. Er zijn heel veel kleine veldjes maar ook leegstaande gebouwen waar we iets mee kunnen. Tiny Houses, zijn klein huisjes die eenvoudig te plaatsen zijn op leegstaande terreinen. Met een minimale aanpassingen is dat al in gebruik te nemen. Waarom dan nog langer wachten? Nu doorpakken. Nu is de tijd rijp om met elkaar in beweging te komen om dit mogelijk te maken. En daarom organiseren wij deze informatieavond.”

Informatieavond
Op de informatieavond van 22 januari staat DorpsGoed stil bij wat Tiny Houses precies zijn, wat de mogelijkheden in onze gemeente is en welke initiatieven er nodig zijn om dit mogelijk te maken. Iedereen is van harte welkom in Durpsherd in Berlicum vanaf 19:00 uur.
Meer informatie of aanmelden? U kunt contact opnemen met Mariska Sturkenboom: m.sturkenboom@kpnmail.nl

Tot 22 januari

Architectuurcentrum Twente
Saxion Hogescholen
Pioneering

Twente

16:00 uur

Ideeënprijsvraag Tiny Living

Opgave
Bedenk een vernieuwend idee, product of dienst dat compact, duurzaam wonen en samenleven dichterbij brengt. Hierbij kan het gaan om producten op het gebied van innovatieve materialen, energie- en installatietechniek, bestrating, straatmeubilair e.d. maar ook om diensten als collectieve energie- inkoop, voedselabonnementen o.i.d.: slimme producten die passen in een duurzame leefwereld.

Het ontwikkelen van een idee kan alleen, samen met andere studenten en samen met bedrijven.

Prijs
In de eerste plaats zal de winnaar beloond worden met de titel ‘Geslaagd -talent 2017/2018’, een mooie opsteker voor een C.V. van iedere jonge professional. Daarnaast ontvangt de inzender (of team) een geldbedrag van €1000,-

Doelgroep
Studeer jij in 2017-2018 aan de Saxion hogescholen, de Universiteit Twente of Artez Hogeschool voor de kunsten (laatste of voorlaatste opleidingsjaar) of ben je net afgestudeerd? Heb jij interesse om je kennis te verdiepen door middel van masterclasses en je te meten aan andere talentvolle studenten? Wil jij kans maken om een eigen concept verder uit te werken in samenwerking met een bedrijf? Dan hoor jij tot de doelgroep!

Inleverdatum
Het idee dient ingeleverd te zijn vóór maandag 22 januari – 16.00.

Talent-Academie
Ter inspiratie wordt op 6 december een middag-, en avondprogramma georganiseerd voor de deelnemers. Naast masterclasses is er volop gelegenheid om in contact te komen met duurzame bedrijven die graag bijdragen aan de ideevorming. Mogelijk ontstaan hier zelfs samenwerkingsverbanden, waardoor vernieuwende ideeën na de prijsvraag daadwerkelijk verder worden gebracht; een dag vol inspiratie én carrierekansen!

Meer info en aanmelden
Is je interesse gewekt en denk jij kans te kunnen maken op die titel (en die €1000,-)? Meld je dan aan via de link bij ‘Meer info’.

20 januari

DaF-architecten

Alseïdenstraat 4, Almere

13.00 – 16.00 uur

Open middag Tiny-A

Met zeer velen bezocht u de Tiny-A tijdens de Tiny-housing Expo in Almere. Het liep letterlijk en figuurlijk storm die dagen! Nu alles af is en we eindelijk ook electra en water hebben, houden we een extra open dag.

Zaterdag 20 januari bent u welkom om het huisje ingericht te zien, de molenaarstrap op te lopen, proef te liggen op het bed en de badkamer met E-shower te bekijken. Ook zijn er dan in de omgeving meer Tiny huisjes van de buitenkant te bewonderen.

Wij hebben de afgelopen tijd het ontwerp geoptimaliseerd, enkele varianten ontworpen en zijn op zoek gegaan naar andere locaties voor ons energieneutrale Tiny huisje. Inmiddels zijn we in Rotterdam en in Almere-Oosterwold bezig met het opzetten van een Tiny project. Meer informatie daarover volgt de 20e januari.

19 januari

KAF

Zie informatie hiernaast

inloop 11:30 uur, 12:00 – 12:45 uur

Tiny Housing Experience

Iedere maand een lezing (in KAF) door Hennie Tibben, eerste permanente bewoonster van de BouwEXPO Tiny Housing én Wikkelhouse. Aansluitend een rondleiding in Almere Poort.

Had zij enig idee waar ze aan begon toen ze met haar spullen in opslag deze nieuwe weg insloeg? Haar eigentijdse en menselijke huis is het resultaat van voortdurende afwegingen die ook bij toekomstige ontwerper, bewoner, vergunner, bouwer of aannemer zullen oppoppen. Hoe stevig moet je in je schoenen staan of klopt het romantische beeld van de pionier? Kom luisteren naar haar verhaal.

Aansluitend op deze presentatie gaat u op eigen gelegenheid naar de locatie in Almere Poort, waar de resultaten van de Almeerse prijsvraag Tiny Housing te bezichtigen zijn (exterieur). Bij het meeting point in de Homerusmarkt (Linda Lunchtijd) zal onder leiding van een KAF architectuurgids het buurtje worden bezichtigd.

Deelnemers: min. 20, max 40 personen
Data: vrijdag 19 januari 2018
Taal: NL
Tijden: inloop 11:30 uur, 12:00 – 12:45 uur
Kosten: € 15,00
Locatie KAF: Panorama foyer
Rondleiding Almere Poort: 14:15-15:15 uur
Meetingpoint: Linda’s Lunchroom, Alseïdenstraat 20-2, 1363 SR Almere (aan de busbaan)
Openbaar vervoer: bus 4 Almere Poort
Reserveren: info@kaf.nl