Tiny Houses
Minder huis, meer leven

Monique van Orden, voorzitter van Tiny House Nederland, schreef het boek Tiny Houses: minder huis, meer leven waarin ze 25 Tiny House pioniers aan het woord laat. Het boek is prachtig vormgegeven met veel foto’s om inspiratie op te doen. Daarnaast staat er in het boek informatie over onderwerpen zoals ontspullen en slimme opbergideeën. Je kunt het boek bestellen* via Bol.com.


Bouw je eigen Tiny House

Jan Willem van der Male en Noortje Veerman, Tiny House pioniers van het eerste uur, schreven samen het boek Bouw je eigen Tiny House. Jan Willem is architect en heeft samen met Noortje Tiny House Academy opgericht. In het boek nemen ze stap voor stap het proces door van het bouwen van je eigen huis, met heel veel informatie. Bonus: bij het boek krijg je volwaardige bouwtekeningen van twee Tiny Houses. Je kunt het boek hier bestellen*.


Slim ruimtegebruik: ruimte-innovatie op de vierkante mm (tweedelig)

Marcel van Mierlo biedt je in dit tweedelige boek handvatten en inspiratie om met klein wonen en leven aan de slag te gaan. Hij heeft diverse verrassende nationale en internationale voorbeelden over wonen en werken op klein oppervlak gebundeld tot vernieuwende en inspirerende boeken voor zowel doe-het-zelvers als professionals. Je kan de boeken onder andere bestellen via Bol.com*.


Klein Wonen/Small Homes

Wordt klein wonen het nieuwe gewoon? Ruim vier van elke tien mensen zal midden deze eeuw alleenwonend zijn. Alle reden om aan klein wonen aandacht te geven. In 2016 startte in Almere de BouwEXPO Tiny Housing met een ideeënprijsvraag. Iedereen kon meedoen. De winnaars bouwden zestien huisjes. Sommige zijn vrijstaand, andere zijn geschakeld dan wel gestapeld. Ze zijn allemaal als echte woningen vergund en bewoond. De huisjes zijn een inspiratiebron voor klein wonen elders. Op lege plekken, als inbreiding, op daken, of als volwaardige nieuwbouwbuurten. Dit boek documenteert deze huisjes. Ook passeert het maakproces de revue: van bestemmingsplan, welstand tot verkavelingsplan. Van grondovereenkomsten, tijdelijk gebruik, omgevingsvergunning tot de gelijkwaardigheidsbepaling in het Bouwbesluit. Koop het boek hier*.


Anders wonen
Verhalen van paradijsvogels

Een hutje op de hei, een plekje in de natuur. Eenvoudiger leven. Uit de ratrace van méér en sneller. Velen dromen ervan, sommigen zetten daadwerkelijk de stap. In Anders wonen vind je unieke verhalen van paradijsvogels die kozen voor een minder gangbare manier van wonen en leven. Zij lieten zich leiden door waarden als eenvoud, rust, aandacht, duurzaamheid en levenskwaliteit. In een yurt, een woongemeenschap of in een Tiny House. De avonturiers vertellen waarom zij voor hun alternatieve woonplek kozen. Wat was de drijfveer, hoe hebben ze dit aangepakt en wat heeft het hen gebracht? Een boek vol ervaring, inspiratie en lef, dat o.a. hier te koop* is.

* Wanneer je het boek aanschaft via de link op deze pagina, ontvangt Tiny House Nederland een kleine vergoeding. Hiermee steun je ons in ons werk voor de Tiny House beweging, alvast hartelijk dank!