Voor veel mensen is het wonen in een community een van de redenen waarom wonen in een Tiny House ze zo aanspreekt. Dat kan in allerlei verschillende vormen en met een verschillende balans tussen privacy en gemeenschap. In hoeverre je dingen met elkaar deelt en doet, dat is aan de groep en dat is voor iedere groep weer anders.

Het wonen in een community kan heel waardevol zijn, maar zorgt ook voor uitdagingen. Je hebt meer contact met elkaar, bent doorgaans allemaal buitenmensen en ziet elkaar vaker dan in de gemiddelde buurt. Een goed werkende community vereist een actieve houding van alle leden om een prettige woonsfeer en samenwerking te creëren en te behouden.

Hieronder vind je waardevolle bronnen die jouw groep daarbij kunnen helpen.

  • Clips Guide
    CLIPS is een oplossingsgericht programma (een ‘kraamkamer’) om nieuwe gemeenschapsprojecten te begeleiden – en om bestaande initiatieven te ondersteunen.
  • LSA Bewoners
    Het LSA is een netwerk van bewonersgroepen, buurthuizen in zelfbeheer, BewonersBedrijven en coöperaties.
  • KNHM foundation – netwerk van vrijwillige adviseurs
    KNHM foundation daagt mensen uit hun leefomgeving socialer en mooier te maken. Ze inspireren, adviseren en verbinden maatschappelijke initiatieven waardoor zij sneller groeien. Dit doen ze als landelijk netwerk van 400 adviseurs die zich pro bono inzetten.

<Tiny database