[vc_row][vc_column][vc_column_text]Afgelopen week kregen we een mailtje van Kris. Hij is in de gemeente Vlaardingen bezig om daar Tiny Houses te realiseren. Ik vroeg hem om een uitleg over waar hij precies mee bezig is en waarom hij zich graag hard maakt voor Tiny Houses in Nederland. Daarnaast kun je je aanmelden als je interesse hebt in het realiseren van een Tiny House in de gemeente Vlaardingen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Wat drijft Kris om hier energie in te steken?

Ik ben Kris de Pee, 28 jaar geboren en getogen in Vlaardingen. Op mijn 20ste ging ik uit huis en ben ik gaan huren via Ad Hoc. Zo heb ik veel wijken van Vlaardingen kunnen zien en ervaren. Ik zie veel positieve ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken en leven in Vlaardingen. Dit zorgt ervoor dat ik het liefst in Vlaardingen blijf wonen omdat ik steeds trotser wordt op deze stad. Nu mijn omgeving bezig is met het krijgen van kinderen en het kopen van huizen begin ik zelf ook na te denken over mijn toekomst. Ik huur nu een geweldig leuk huisje in het centrum alleen betaal ik naar verhouding best veel geld voor iets wat ik uiteindelijk niet mee kan nemen. Een woning kopen zit er voor mij niet in, ik ben freelancer in de festivals en evenementen, en met mijn inkomen kom je dan niet in aanmerking voor een hypotheek. Wat drijft mij? Ik wil graag iets opbouwen, een tiny house helemaal van mijzelf en daarnaast alle vrijheid om te genieten van de mooie dingen uit het leven. Dus niet vast zitten een aan hoge hypotheek waardoor je werk moet doen waar je eigenlijk niet helemaal gelukkig van wordt of mee bent.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”5552″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Tiny House Vlaardingen

In de Vlaardingese gemeenteraad is een motie aangenomen om het wonen in Tiny Houses mogelijk te maken. De gemeente Vlaardingen kijkt dus met een positieve blik naar de komst van een Tiny House community in Vlaardingen. Echter is het voor de gemeente van belang dat er eerst een werkgroep gevormd wordt die zich voor deze woonvorm wilt gaan inzetten en uiteindelijk zelf wil gaan bewonen. Dit betekent dus dat we helemaal aan het begin van deze ontwikkeling staan en dat het eerste gesprek met de gemeente nog moet volgen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de Facebookgroep Tiny House Vlaardingen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. och wat zou het fijn zijn als zo iets hier in TenBoer (Groningen) te realiseren zou zijn het zou een droom voor mij zijn als ik zon huisje had(in kleine huisjes ben ik het gelukkigst is wel gebleken maar is hier in de buurt niet te huur ook zou ik wel een huisje willen kopen maar allemaal te duur mijn hypotheek gaat maar tot 55duizend met mijn vaste baan) want mijn ervaring is hoe groter hoe meer rommel en ruimte die je eigenlijk niet nodig bent. en wat is zon tinyhouse gezellig en knus.

  2. Hi Chris, wat is status van dit project in Vlaardingen? Ik ben heel nieuwsgierig wat precies de plannen zijn. Groet, Kim

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *