[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Donderdagnamiddag, 10 november. De herfst laat zich van zijn humeurige kant zien. Donkere lucht boven de Randstad. De mensen gaan massaal naar elders. Ik ook.

Ik ben op weg naar Den Helder, waar de Gemeente en Woningstichting Den Helder een eerste werkgroepenbijeenkomst hebben georganiseerd in Kunstencentrum Triade aan de Middenweg. Een vervolg op de informatiebijeenkomst over Tiny Housing van 30 september.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Een vijftigtal mensen heeft zich niet door regen en wind laten weerhouden. Een mooie opkomst. Om half acht begint het met een kleine samenvatting van de bijeenkomst van 30 september. De Gemeente en de Woningstichting hebben er zin in! Er zijn dan ook vrijwel geen restricties vooraf; veel is bespreekbaar en de Gemeente en de Woningstichting gaan zorgen voor de nodige ondersteuning en begeleiding. Maar.., credo: “het initiatief en de daadwerkelijke realisatie van een of meerdere locaties voor Tiny Housing zal wel echt uit de werkgroep(en) moeten komen”.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5731″ img_size=”large”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5726″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_single_image image=”5727″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_single_image image=”5728″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]Dan volgt een verrassende update: in de Falgatuinen in Nieuw Den Helder is plek ingeruimd voor een Helderse Tiny Housing Expo bij wijze van variant op die van Almere. Dit, naar aanleiding van het voorstel van Tiny House Nederland om met 6 tiny houses het concept aanschouwelijk te gaan maken.[/vc_column_text][vc_single_image image=”3877″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”5734″ img_size=”full” add_caption=”yes” onclick=”link_image”][vc_column_text]Aansluitend ontstaat een vragenvuur: is een huis van 48m2 wel een Tiny House; krijgt het Tiny House een adres; mag je ingeschreven zijn op dat adres; is een hypotheek mogelijk; kan er gehuurd worden; kan of moet het off-grid; hoe wordt een Tiny House verzekerd?, etc. Vervolgens verdeelt het gezelschap zich in vijf groepen. Een flink aantal mensen heeft al uitgewerkte plannen en hoopt binnen een jaar die plannen te kunnen realiseren. Er zijn natuurlijk ook mensen die alleen nog met het idee spelen of plannen hebben voor op een wat verder in de toekomst liggende termijn. En die mix leidt tot levendige gesprekken over motieven, plannen, verwachtingen, vorm, deeleconomie en denkbare locaties. Weer plenair wordt een grosso modo gezamenlijke drijfveer gevonden in met minder toe kunnen en willen, ecologie en onafhankelijkheid.[/vc_column_text][vc_single_image image=”5733″ img_size=”large”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_single_image image=”5732″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]Hoe verder?
Voor vervolgbijeenkomsten (de eerste in januari 2017) zullen sprekers worden uitgenodigd voor inleidingen op thema’s als financiering, veiligheid, en energie & techniek. Ook wordt het voorstel gedaan om een workshop over Tiny Housing op zo’n avond te laten verzorgen en omwille de dynamiek en de gezamenlijkheid een facebookgroep te starten. En tenslotte: nogmaals nadrukkelijk  de uitnodiging om met plannen en denkbare locaties bij de Gemeente en de Woningstichting aan te kloppen.

Den Helder is goed bezig. Ze zijn begonnen!

 

Mho.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *