Woensdag 30 november opende het team van Tiny TIM de expositie van hun slim ontworpen Tiny House in Haarlem, waar het een maand lang zal staan om mensen kennis te laten maken met het concept. Wethouder Jeroen van Spijk verwelkomde de Tiny TIM en de groep belangstellenden die zich had verzameld op het terrein van de Haarlemmer Kweektuin, de prachtige locatie die tijdelijk onderdak biedt aan het huisje.

Het team van Tiny TIM (Timber, Independent Mobile) bestaande uit o.a. Jurgen van der Ploeg, Hans Peter en Dante Föllmi, heeft in samenwerking met wethouder Van Spijk toestemming gekregen om voor tien jaar op diverse locaties, Tiny TIM’s te plaatsen voor bewoning in de gemeente Haarlem. Bij een eerste informatie-avond op 18 november hebben geïnteresseerden zich aan kunnen melden, vervolgens zijn de eerste bewoners geselecteerd. Enkelen van hen waren ook op de opening van de expositie aanwezig, waar hen een oorkonde werd uitgereikt als ‘aspirant pioniers’.

Wethouder Jeroen van Spijk ziet het belang van experimenteren met nieuwe woonvormen in en is erg enthousiast over Tiny Houses. Ook Jack Denneke, bestuurslid van de Haarlemmer Kweektuin is blij met de komst van de Tiny TIM en maakte een mooie vergelijking:

‘Zomer op het strand, mijn klein nichtje zeeft zand. Ondekt dan dat een hoeveelheid zand door de zeef valt en een deel erop blijft liggen. Maar naast twee hoopjes waarvan zij precies kan bepalen waar ze bij horen (dunne of dikke korrels) ziet ze ook een minieme hoeveelheid korrels die in de zeef vast blijft zitten. Die zijn nergens bij in te delen, horen nergens bij. Welnu voor mensen geldt hetzelfde. Het zijn de korrels die nergens bij horen die ons verder kunnen brengen. Onafhankelijke denkers die de gebaande paden verlaten. Ze verdwalen soms of een experiment mislukt maar ze zijn nodig om echt vooruit te komen. Ook de Tiny Tim is eigenlijk zo’n zandkorrel die veel vragen oproept en nergens bij in te delen is. Misschien een zandkorrel die een parel blijkt.. ‘     

In eerste instantie zouden er twee Tiny TIM’s in de kweektuin komen te staan tijdens de winterperiode met als doel om iedereen kennis te laten maken met het 100% autarkisch concept en om alle systemen te testen. De aspirant-bewoners zouden de kans krijgen een nachtje te logeren, helaas stak de buurt door middel van protest een stokje voor dit plan. De Tiny TIM zal nu een maand lang het terrein opluisteren en toegankelijk zijn voor geïnteresseerden.

Wil je meer weten of ter plekke op de Haarlemmer Kweektuin een afspraak maken met één van de kern-teamleden van Tiny TIM, stuur dan een mail naar info@tinytimhouse.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *