[vc_row][vc_column][vc_column_text]De Tiny House beweging is sterk in opkomst in Nederland. Een beweging van mensen die anders willen wonen dan in de standaard rijtjeswoning. In een klein huisje met een woonoppervlak tot 50 m2, vaak deels zelfvoorzienend en in de natuur. Minder huis, meer leven is het motto. Maar, als je besloten hebt dat dit het helemaal is voor jou, waar ga je dan op zoek naar zo’n kek knus huisje, en een leuk stukje grond waar je mag wonen?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7019″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Toekomstbeeld: stel je voor dat er overal in Nederland plekjes zijn waar je in je Tiny House kunt wonen. Bijna iedere gemeente heeft kavels aangewezen die voor een bepaalde periode, of permanent worden aangeboden. Stel je voor dat je een ZZP’er bent, of een student die een tijdlang een stage of klus ergens in het land heeft. Stel je voor dat je je eigen Tiny House hebt en die mee kunt nemen naar die plek. Stel je voor dat er een website is waarop je kunt kijken of er een plekje is waar je je eigen Tiny House kunt neerzetten voor de duur van je werkzaamheden, of misschien een Tiny House kunt huren.

Tot voor kort was er geen geschikte plek om Tiny Houses en woonplekken te zoeken. Daar komt nu verandering in. Op donderdag 21 december wordt het nieuwe platform gelanceerd: TinyFindy. Op TinyFindy.nl kunnen bedrijven en eigenaren van Tiny Houses die bestemd zijn voor primaire bewoning, hun huisjes te huur of te koop aanbieden. Daarnaast kunnen eigenaren van gronden die geschikt zijn of geschikt gemaakt kunnen worden voor Tiny Houses, deze aanbieden op de website.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7020″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]De bedenkers van het platform zijn  Marjolein Jonker en Marcel van Mierlo, beiden bekende gezichten in de Nederlandse Tiny House beweging. Marjolein is Tiny House pionier en expert, ook wel bekend als ‘Marjolein in het klein’ en projectleider van stichting Tiny House Nederland. Marcel van Mierlo schrijft artikelen voor Bouwtotaal en is eigenaar van de website ‘Leven in tuinen’. Samen bedachten ze hoe het platform de Tiny House beweging het beste kan bedienen en zetten de opdracht uit bij Stichting Meo, een leerwerkbedrijf dat werkgelegenheid voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt creëert.

Wanneer je op zoek bent naar een Tiny House of een stukje grond voor je Tiny House, kun je een zoekactie uitvoeren op TinyFindy. Je kunt lekker rondneuzen op de kaart, in de blog of op het forum en je kunt zelfs een alert instellen zodat je een berichtje in je mailbox krijgt wanneer er een nieuw aanbod wordt geplaatst in jouw regio. Zoeken is gratis, aanbod plaatsen kost een tiny beetje geld wat moet helpen de kosten voor het platform te dekken. Marjolein Jonker: ‘Het is onze intentie dat TinyFindy de Tiny House beweging verder helpt groeien, en dat het concept niet overgenomen wordt door partijen met overwegend commerciële motieven’. TinyFindy richt zich dan ook op Tiny Housing voor primaire bewoning, niet op recreatie. ‘Voor kleine recreatiewoningen bestaan al websites genoeg, TinyFindy is er voor mensen die bewust klein en betaalbaar willen wonen’.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Initiatief is super. Jammer dat er op de site verder nog niets te vinden is…weten jullie of in de regio den bosch al iets is? Denk dat veel alleenstaande jongeren hierom schreeuwen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *