Door: Ezra Dirks en Joris Klaui

16 januari was er een mini Symposium over Tiny Houses en Composietmateriaal op het Windesheim. Wij (Joris Klaui en Ezra Dirks) als Industrieel Product Ontwerp studenten waren hier aanwezig! Tot onze verassing was ook Marjolein aanwezig, en vroeg ze of wij een stukje konden schrijven over ons Tiny House project op school.

In september van 2016 kregen wij de opdracht om een Tiny House te ontwerpen. We zijn begonnen met de exploratie naar Tiny Houses, zo kwamen we al snel op de Nederlandse website tinyhousenederland.nl. Hierna zijn we individueel aan de slag gegaan met het bedenken van ons eigen Tiny House. Aan het eind van de periode werden er mooie concepten opgeleverd door al onze klasgenoten. 4 van deze modellen zouden verder uitgewerkt worden in de de volgende periode. Joris zijn model was hier een van.

Na dat Ezra was aangesloten bij het team van Joris zijn we samen verder gaan borduren op het concept, al snel kwamen we op het idee een huisje te maken dat met een vrachtwagen op zijn plaats gezet kan worden in de bossen of duingebied en waarvan delen kunnen uitschuiven. We wilden het Tiny House, de ‘NatureFlex’, zo veel mogelijk zelfvoorzienend maken. Een groot deel van de informatie die we nodig hadden konden we dan ook vinden op de site van Marjolein!

In December gingen we aan de slag met de realisatie van het model. Met de lasersnijder en veel knip-en-plak-werk van ijslollystokjes en de fotografiekunsten van Joris is dit toffe model gemaakt! Delen van het interieur zijn gemaakt met de 3Dprinter, die door mij geschilderd zijn. Al met al een huisje dat helemaal op gaat in de natuur en gemaakt is van verschillende composieten, maar nog wel met een fijne, natuurlijke uitstraling!

Uiteindelijk zijn we beoordeeld met een mooie voldoende.