[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”5387″ img_size=”large”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]“Het kan in Almere”. Deze zinspreuk probeert de gemeente Almere op allerlei mogelijke manieren waar te maken. Een van die manier is door het organiseren van een BouwEXPO Tiny Housing. Daarmee haakt de stad aan bij het steeds populairder wordende concept van Tiny Houses. Een stad die graag experimenteert, kan bij zo’n nieuwe en vrije ontwikkeling van woningen natuurlijk ook niet achterblijven.

De bouwEXPO is in februari van dit jaar begonnen met een prijsvraag: ‘Wonen, Jouw Ideale Tiny House in Almere’. Doel daarvan: uiteindelijk 25 winnaars de mogelijkheid geven om in Almere Poort hun Tiny House te realiseren. De prijsvraag is uitgeschreven door de gemeente in samenwerking met het Woningbouwatelier, architectuur lokaal en Kunstlinie Almere Flevoland. Hoe populair Tiny Houses aan het worden zijn bleek eens te meer door het aantal inschrijvingen: niet minder dan 245 aanmeldingen zijn binnengekomen!

Op 6 juli werden de 25 winnaars tijdens een Symposium bekend gemaakt. De jury, bestaande uit o.a. de burgermeester van Almere, een architect, een Tiny House bouwer en een kunstenaar/filosoof hebben de aanmeldingen beoordeeld en hun oordeel geveld. In de tussentijd heeft ook het grote publiek kennis kunnen maken met de verschillende ideeën. Zie hier een overzicht van de winnaars.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]In de stadsschouwburg van Almere staan de maquettes van alle 245 ideeën. De meest creatieve, innovatieve en vooral uiteenlopende ideeën zijn er te bewonderen. Zo zijn er de “typische” Tiny Houses waarbij een kleine versie van een eengezinswoning op een trailer geplaatst kan worden, ontwerpen die ook uitgaan van het concept “earthship” waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de natuur als isolatie en energieopwekker, en zelfs heel aparte ontwerpen die lijken op een vuurtoren of gekantelde regenton.

Wie de winnaars verdienen te zijn. Zegt u het maar, want met zoveel moois kom ik er niet uit. Het is duidelijk dat er ontzettend veel leuke, nieuwe en spannende ideeën in deze community bestaan. De foto’s kunnen daar slechts een klein beeld van geven. Bovendien tonen de gefotografeerde maquettes niet het hele verhaal, omdat iedere maquette vergezeld gaat door een uitleg en plattegrond. En eigenlijk, het leukste moment komt natuurlijk wanneer de maquettes verwezenlijkt worden en wij allemaal binnen kunnen kijken bij de winnaars!

De tentoonstelling is nog tot 28 augustus 2016 op afspraak te zien bij Kunstlinie Almere Flevoland in Almere en zal daarna waarschijnlijk worden overgebracht naar een nieuwe locatie. Voor meer informatie over de Bouw Expo Tiny Housing, zie deze website.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”5385″ img_size=”large”][vc_single_image image=”5383″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”5402″ img_size=”large”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Deze post is geschreven door Addy Polet. Zij ging voor ons een kijkje nemen op de tentoonstelling!

“Ik omschrijf mijzelf als een travelling foodie who loves books. Over het reizen en boeken schrijf ik graag op mijn eigen blog en dat eten doe ik vooral graag met mijn vrienden en familie – al dan niet op reis. Door mijn obsessie met avontuurlijk op reis gaan, kwam ik een paar maanden geleden in aanraking met het concept van “vanlife” op instagram. Via die route kwam ik al snel uit op de beweging “tiny houses” en hoorde ik dat er in mijn woonplaats zelfs een prijsvraag over georganiseerd werd. Nieuwsgierig als ik ben, ben ik eens gaan kijken wat dit nu inhield. Inmiddels heb ik al heel wat digitale tiny houses bekeken en kijk ik ernaar uit om deze binnenkort eens in het echt te mogen aanschouwen!” 

Heb jij nou ook een leuk onderwerp voor een blog en wil je die graag via TinyHouseNederland.nl delen? Neem dan even contact met ons op![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *