[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hallo iedereen! We kregen een oproep van Joost Emmen. Hij vertelde ons dat er onderhandelingen gaande zijn met de gemeente Alphen-Chaam (Noord-Brabant) om een project te starten rondom Tiny Houses en wil graag inventariseren of er geïnteresseerden zijn om, wanneer het zover komt, een kavel te willen gebruiken. Er zijn twee opties:

1. er worden Tiny Houses geplaatst (bijv. de Heijmans One/Wikkelhuis/Mill Home) en/of,

2. je mag een ontwerp van een eigen Tiny House indienen.

De onderhandelingen zijn nog in een pril stadium en vergen wat geduld, maar toch is goed om te weten of er op voorhand enthousiastelingen zijn voor dit project.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Over Joost
“Tijdens mijn opleiding Duurzame Energie heb ik een Pitch gehouden over Tiny Houses. Mijn interesse hiervoor is ontstaan uit frustratie over de huidige huur- en koopwoningmarkt. Als alleenstaande is het uiterst lastig om een passende woning te vinden, of ze zijn te duur of te groot en vooral ze zijn zo weinig duurzaam. Mijn persoonlijke drijfveer is ook te herleiden op: Minder “verspulling”, minder kosten en minder regulering of wel meer vrijheid, meer hernieuwbaar en meer leef-kwaliteit!
Door me in dit onderwerp te verdiepen is mijn enthousiasme voor Tiny Houses zodanig toegenomen dat ik een naburige gemeente heb meegenomen in het plan. Tot mijn genoegen heeft de gemeente hierop positief gereageerd en lijken ze bereid om een dergelijk project in Alphen-Chaam te realiseren. Om de wethouders nog meer te overtuigen heb ik jullie nodig, zodat ik kan aantonen dat er behoefte bestaat bij mensen om de samenleving op een andere manier in te richten.”[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”5347″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ben jij serieus geïnteresseerd om je in de toekomst eventueel te vestigen in de gemeente Alphen-Chaam? Dan kun je je interesse kenbaar maken voor dit project! We hebben een aanmeldformulier gemaakt. De gegevens die hierin worden ingevuld worden gedeeld met Joost, hij houdt je dan op de hoogte van het nieuws rondom dit project en gebruikt de gegevens in het overleg met de gemeente![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Naar het formulier” style=”3d” link=”url:http%3A%2F%2Fgoo.gl%2Fforms%2FKLzxkgINImtIiPTg1|title:Formulier|target:%20_blank”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Update 10 augustus 2016

Hallo Koen,
het loopt, zij het wat langzaam…
a.s. maandag opnieuw een gesprek bij de gemeente om verder details door te nemen.
Hier zal ik ook de 37 kandidaten(van jouw lijst) voor een tiny house voorleggen.
Zodra ik nieuws heb te melden laat ik je dat weten.

Het blijft dus geduldig mee bewegen en vooral “zen” blijven 🙂

Groet, Joost[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Doe mee met de conversatie

12 reacties

 1. Zijn Tiny houses ook te huur/ koop. Huur/koop of iets dergelijks. Zou ook zo graag in een Tinh house willen wonen. Ergens buiten, waar je een ssort gelijkgestemde “groep” kunt ontwikkelen. De financiele middelen zijn mijn obstakel.

 2. Hallo, Al een tijd loop ik met het plan om in mijn werkplaats in Tilburg, of elders, een Open Biobase-Bouw-Blok LAB te beginnen. Ik wil natuurlijke materialen gebruiken om bouw-elementen te maken waarmee je een Tiny-house kan samenstellen.

 3. Ik zoek een conceptdenker/bouwer die 3 tiny verplaatsbare houses /units kan maken in een fort omgeving. Uitdagend proces, veel creatieve inbreng mogelijk.

 4. Dag Joost Emmen,
  Ik deel jouw gedachten. Ik weet niet hoe we met elkaar in contact kunnen komen. Daarom heb ik zojuist het (30 juni 2016 gedateerde) aanmeldformulier maar ingevuld.
  Groet,

 5. Hoi,
  Ik zou graag meer te weten willen komen over dit project. Ik zie dat de berichten al van een jaar terug dateren, maar ben heel nieuwsgierig hoe het met de ontwikkelingen staat. Hopelijk kom ik via dit bericht tot meer info.
  Groet, Monique

 6. Beste Joost, er lijkt niets meer te gebeuren. Laat even weten of je er nog mee bezig bent of wat de laatste ontwikkelingen zijn alsjeblieft.

 7. hoi Joost, ben je nog actief bezig met het onderzoek? of staat je tiny house al? Ik kom zelf uit Baarle en heb veel interesse, zou je mij willen contacten?

 8. Ik ben ook heel benieuwd naar stand van zaken, net mijn huis verkocht en nu een duurzame tiny house, wil je me e-mailen? Bedankt

 9. Hoi Evelien en Dee, Remco
  Het lijkt erop dat Remco niet meer reageert. Ik woon nu in Breda en wil ook graag tiny gaan wonen. Mijn plan is nu om maar gewoon te gaan bouwen en dan later te zien waar ik het huisje kan plaatsen ergens rond Breda en of tussen Breda/ Dongen. Zullen we anders eens samen zien wat we bij deze gemeente voor elkaar kunnen krijgen?
  Groetjes, Suzanne 0628977428

 10. Beste allen, via de website van marjon in het klein lees ik recent dat je je daar voor 10 euro per jaar in kan schrijven als geïnteresseerde im tiny house plus welke regio. Zij belooft dan alle up to date informatoe te sturen/ hebben. Dat lijkt me wel wat 1 centraal punt. Dan voorkom je dat er geen antwoord meer komt, zoals hier nu het geval is. Er bestaat ook iets mbt tinyfindy? anyway waarsch vind je de inschrijflink wel of het was zelfs op deze site…. weeteveniet:)

 11. Ik ben super geïnteresseerd in dit project! Ik wil met een groep mensen een wooncommunity beginnen in de regio Breda en ik kom zelf uit Chaam. Ik zou dus graag meer horen over dit project? Zijn er mensen die hier iets vanaf weten? Zo ja; je mag me op Facebook toevoegen of appen 0655831719

  Alvast bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *