[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ongeveer een jaar geleden reden Marjolein en ik na een workshop ‘realiseer je eigen Tiny House’ naar huis. Altijd een goed moment voor onze ‘voorbank gesprekken’.  “Wat vind jij belangrijk voor de Tiny House movement?” vroeg ik Marjolein. “Een Jamboree!” riep ze direct. Dat vond ik een heel erg goed idee, maar was het mogelijk? Gekke vraag aan Marjolein, want die denkt extreem in mogelijkheden. “Vast en zeker.” antwoordde ze dan ook. “En jij?” vroeg ze, “Wat denk jij dat er nodig is voor de Tiny House movement?”  Een boek, zei ik. Een inspiratieboek dat in woord en beeld laat zien hoe aantrekkelijk en slim de Tiny Houses zijn. Met interviews met de pioniers uit Nederland en België. En natuurlijk ook de ontwerpers en bouwers die hun  tip & tricks delen.

Een jaar later …

Oktober: de Jamboree vond plaats en was een mega succes. Duizenden bezoekers, boeiende workshops en heel veel te zien. November:  het boek over de Tiny Houses in Nederland en in België verschijnt bij Kosmos uitgevers – die het ook de hoogste tijd vond voor het eerste Nederlandse Tiny House boek. Ruim een half jaar lang schreef ik aan het Tiny House boek,  reed het hele land door en ging de grens over naar België om de prachtige huisjes te bekijken en hun fijne bewoners te interviewen. Wat een heerlijke inspirerende mensen zijn dat, die pioniers die dwars tegen de stroom in ‘het gewoon zijn gaan doen’. Het bouwen van hun Tiny Houses.  En, ze vinden plekken om te wonen. Niet via de geijkte route – maar ze vinden ze. Zo staan Jan Willem en Noortje bijna in de haven van Rotterdam in het groen en wonen Kjeld en Linde op een landgoed. Fotograaf Peter en vormgeefster Lieke trokken ook het land door om prachtige foto’s te maken in deze rare zomer qua weer. Het ene moment hadden ze precies drie miuten tussen de buien door om een foto te maken en bij een ander was het eigenlijk zo warm dat de lucht heiig om het Tiny House hing.  Maar wat is het een mooi boek geworden! Een echt inspiratieboek. Voor jou; de Tiny House liefhebber.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Koop hier het boek” style=”3d” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Ftiny-houses%2F9200000079530513%2F%3FsuggestionType%3Dtypedsearch||target:%20_blank”][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *