[vc_row][vc_column][vc_column_text]In een brief aan de formateur van het nieuwe kabinet en aan alle politieke partijen die in maart campagne gaan voeren voor de nieuwe gemeenteraden, heeft het Expertteam Eigenbouw een dringend beroep gedaan om eigenbouw een vaste plek in de woningbouwprogrammering te geven. Tiny House Nederland juicht dit initiatief om meer mogelijkheden te creëren voor eigenbouw van harte toe, ook voor Tiny House liefhebbers zou dit een enorme stap in de goede richting zijn.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6809″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Dit is het moment waarop actie nodig is, waarop de Tiny House community in Nederland van zich moet laten horen. We roepen jullie hierbij op om namens ons een bericht te sturen aan je lokale politieke partijen, waarin we hen vragen gehoor te geven aan de oproep van het Expertteam Eigenbouw.

Om het je makkelijk te maken hebben we de brief in PDF-formaat opgesteld, deze kun je hier downloaden:[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Brief aan de politieke partijen” color=”vista-blue” align=”center” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.tinyhousenederland.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F10%2F2017-10-17_brief_politieke_partijen.pdf||target:%20_blank”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Het enige wat je nu nog rest is een korte inleidende boodschap te schrijven, bijvoorbeeld:

Geachte partijleden,

Graag wil ik uw aandacht vragen voor het volgende. In Nederland is er een tekort aan kleine, betaalbare en milieuvriendelijke woningen. Een groeiende groep mensen wil vanuit een bewuste overweging in een Tiny House wonen, maar op dit moment zijn er beperkt mogelijkheden om die droom te kunnen verwezenlijken. Als onderdeel van de Tiny House gemeenschap wil ik de bijgesloten brief onder uw aandacht brengen, met daarin een verzoek van stichting Tiny House Nederland om gehoor te geven aan de oproep van het Expertteam Eigenbouw. Ik onderschrijf het belang van deze oproep en wil u dringend verzoeken deze mee te nemen in uw partijprogramma.

Hoogachtend,

<afzender>

Natuurlijk kun je ook je eigen woorden gebruiken. Stuur deze e-mail vervolgens naar de politieke partijen die binnen je gemeente actief zijn. Op de website van je gemeente kun je contactgegevens vinden, vaak onder het kopje ‘bestuur’.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Meer lezen over de oproep van het Expertteam Eigenbouw? Klik op de link hier beneden:

https://iceb.nl/nieuws/eigenbouw-op-politieke-agendas/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Dank voor de tip! Heb deze text en verwijzing opgenomen in brief, en deze daags voor behandeling (VVD-)Motie “TH in Heemstede” naar alle politie partijen + College v B&W in de gemeente Heemstede. Resultaat na maandenlange lobby en die mail-actie resulteerden dat motie vrijwel unaniem is aangenomen…. Nu van Motie op naar Motivatie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *