Een selectie Tiny Nieuwtjes uit de media van week 37 t/m 40

Het onderwerp Tiny Houses is veel in de media. Als (toekomstig) Tiny House-bewoner of geïnteresseerde is het soms lastig om alle ontwikkelingen bij te houden en het nieuws te filteren waar je écht iets aan hebt. Om je te helpen, maakt Tiny House Nederland een selectie van de belangrijkste Tiny Nieuwtjes van de afgelopen weken. Zo vind je hier jouw portie Tiny House-informatie en inspiratie, en ben je weer op de hoogte van alles wat zich in Nederland rondom Tiny Houses afspeelt. 

Open dag Tiny Houses Brouwerijterrein Hengelo op 5 oktober

Op de website In de buurt lezen we over een wijkje met tien tiny houses dat is verrezen op het Brouwerijterrein in Hengelo. Het gaat om een tijdelijk en duurzaam woonproject van 5 jaar. Op 12 september werd dit pilotproject feestelijk geopend. Zaterdag 5 oktober is er een open dag. Dus als je rond wilt kijken in een Tiny House in Hengelo dan is dit je kans!

Amerikaanse Tiny Houses

Een leuk inkijkje in het leven van een aantal Amerikaanse Tiny House bewoners vind je op Business Insider Nederland. Het gaat in dit artikel niet alleen over de voordelen van het leven in een Tiny House maar ook over de nadelen. De vele foto’s bij het stuk zorgen voor een fijne portie inspiratie.

5x waarom klein wonen zo leuk is

Margriet.nl zette 5 goede redenen om in een Tiny House te gaan wonen op een rij. Zo noemt men onder andere de ecologische voetafdruk en het buiten leven als voordelen.

Tiny Houses Harderwijk

Harderwijksezaken.nl meldt dat de realisatie van Tiny Houses in Harderwijk wellicht in het najaar gaat lukken. Dit is echter sterk afhankelijk van de reacties op de aangevraagde omgevingsvergunning.

Anne en Thomas wonen met hun twee kindjes op 16 m²: ‘Het enige nadeel: je kunt hier niet uitslapen’

Ben je nieuwsgierig naar hoe dit stel met een baby en kleuter woont in een Tiny House in België? Lees dan de rest van het artikel op Nieuwsblad.be

Studenten openen Tiny House bij Hondsrugcollege in Emmen

Drie studenten van het NHL Stenden in Emmen hebben een Tiny House geopend naast het Hondsrugcollege in Emmen, staat op de website van het Dagblad van het Noorden. De docenten en studenten van NHL Stenden gaan het huisje de komende tijd uitgebreid testen op de technische levensduur en de weersbestendigheid. Zowel Nederlandse als Duitse projectpartners werkten samen aan het huisje dat van biocomposieten, een onderdeel dat voor het merendeel bestaat uit natuurlijk materiaal, is gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *