Een selectie Tiny Nieuwtjes uit de media van week 41

Het onderwerp Tiny Houses is veel in de media. Als (toekomstig) Tiny House-bewoner of geïnteresseerde is het soms lastig om alle ontwikkelingen bij te houden en het nieuws te filteren waar je écht iets aan hebt. Om je te helpen, maakt Tiny House Nederland een selectie van de belangrijkste Tiny Nieuwtjes van de afgelopen weken. Zo vind je hier jouw portie Tiny House-informatie en inspiratie, en ben je weer op de hoogte van alles wat zich in Nederland rondom Tiny Houses afspeelt. 

Interessant experiment: Wonen we straks in dorpjes op Rotterdamse daken?

Op het dak van een pand in Rotterdam-Delfshaven staat een glazen tiny house, met een bed, een zitzak, een tafeltje en wat planten. Standsantropoloog Renée Rooijmans is proefbewoner en werkt samen met architect Laurens van de Wal aan een plan om dorpen te bouwen op daken. Rooijmans en van de Wal zijn al een tijdje bezig met het experiment: “We zijn al jaren bezig met bedenken hoe je op daken zou kunnen wonen en hoe je daken zou kunnen vergroenen.” Meer over dit experiment kun je hier lezen.  

Erfpachtregeling niet van toepassing op Tiny Houses in Goes

Bij de Tiny Houses die in de toekomst in Goes gebouwd zullen worden, zal de gemeente geen erfpacht hanteren, zo meldt Nu.nl. Deze beslissing heeft de gemeente gemaakt omdat bij erfpacht de btw in één keer afgedragen moet worden. Dat komt voor een tiny house neer op ongeveer 15.000 euro. De gemeente gaat op zoek naar een andere procedure.

Kijktip: Nu.nl deelt bij het artikel ook een video van het eerste tinyhousestraatje van Nederland in Friesland!

Minder vierkante meter huis leidt tot meer leven

In Delft zijn de tien Tiny Houses officieel geopend, zo meldt Delft op Zondag. De bewoners van het terrein maken gebruik van land waar op dit moment nog geen andere bestemming voor is. De bewoners gaan gedurende de komende jaren manieren bedenken om in een kleine community zo slim mogelijk met de beschikbare bronnen om te gaan. “Als groep zijn we heel enthousiast en we kijken ernaar uit om hier met elkaar een fijne, groene en sociale plek van te maken.”

Groot Gelders actieplan jaagt straks woningbouw aan

Volgens Arnhem Direct is er een groot Gelders actieplan tegen woningnood in de maak. Gelderland gaat flink investeren in het aanjagen van de woningbouw. Arnhem Direct geeft in dit artikel extra aandacht aan Tiny Houses, en wat deze kunnen betekenen voor de woningnood in Gelderland. Zeker een ontwikkeling om in de gaten te houden!

Gemeente onderzoekt nieuwe woonvormen in Groenpoort

De Veenendaalse Krant schreef afgelopen week dat de gemeente Veenendaal in de nieuwe wijk Groenpoort andere woonvormen mogelijk wilt maken. Volgens de gemeente is er meer variatie in woonvormen gewenst. Bij deze variatie in woonvormen wordt er ook aan Tiny Houses gedacht. Daarnaast wilt de gemeente dat Groenpoort energieneutraal wordt. Meer over deze ontwikkeling lees je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *